Kılıçdaroğlu: Belli makamlara haksız gelenlerin görevlerine son vereceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu güzel coğrafyada kucaklaşmaya, yani Nevruz'un gereğini yapmaya ihtiyacımız var" dedi.

Haberler 23.03.2022 - 01:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin Meclisteki grup toplantsnda açklamalarda bulundu. Klçdarolunun açklamalarndan öne çkanlar öyle:

GÜZEL BR TÜRKYEY BRLKTE NA EDECEZ: Bu kez hiçbir ayrm yapmadan CHP grubunda bulunan bütün vatandalarla birlikte televizyonlar banda sosyal medyada bizi dinleyen bütün vatandalara sevgimizi saygmz gönderiyoruz. Bara, huzura, beraber yaamaya ihtiyacmz var. Bu güzel corafyada kucaklamaya, yani Nevruzun gereini yapmaya ihtiyacmz var. Beni sever sevmez, CHPye oy verir vermez ama bütün vatandalarn bu ülkede huzur içinde yaamalar için çaba göstermek benim boynumun borcudur. Beraber yapacaz kucaklaacaz helalleecein güzel bir Türkiyeyi birlikte ina edeceiz.

BOAZç ÜNVERSTES DAVASI: Haksz hukuksuz bir ekilde avukatlar çkarld örenciler çkarld hakim terk etti tam bir garabet yaland. Baarl örencilerin yurt dna gitmesi lazm. Yurt dndaki baz özel üniversitelerden bunlar kabul edilmiler onlarn yurt d yasaklar da halen devam ediyor. Boaziçi Üniversitesinin bütün yönetimine ve iktidara seslenmek isterim tepeden inme hukuksuz bir ekilde üniversitedeki bütün demokratik atmosferi yok ediyorsanz ve öretim üyeleri 21. yy.da biz bu yönetimi istemiyoruz diye aylardr gösteriyorlarsa bütün yeni açtklar fakülteleri , programlar iktidara geldiimizde tamamyla kapatacaz. Boaziçi Üniversitesi gerçek anlamda Boaziçi Üniversitesi olacak. Haksz hukuksuz bir ekilde belli makamlara gelenlerin de görevlerine son vereceiz kardeim. Eski yerlerinize tp tp gideceksiniz. Buras sradan bir okul deil buras Türkiyenin göz nuru Boaziçi Üniversitesi diyeceiz.

FURKAN VAKFI ÜYELERNE SALDIRI: Furkan Vakfn seversiniz sevmezsiniz yürüyü yapmak istiyorlar. Orantsz güç kullanld. Cumhuriyet tarihinde ilk kez baörtülü kadnlar bu kadar ar bir zulümle kar karya kaldlar. Buradan onlara da söz veriyorum. ktidarmzda göreceksiniz herkesin düüncesine, inancna, kimliine, yaam tarzna sayg göstereceiz.

POLS ÜZERNDEN SÖZCE BZ ELETRECEKLER: Ya benim dediimi anlamyor yukardaki zat. Arkada benim söylediim u. Uyuturucu baronlarn yakalayan kim? Polis. Savcla teslim eden polis. Yarglayan kim, hakim. Hapse atan kim, hakim. Serbest brakan kim, hakim. Peki sen niye alnyorsun kardeim? Polis üzerinden bizim üzerimize gelmek istiyor. Polis kardelerim beni de çok iyi bilirler Soyluyu da çok iyi bilirler benim de karakterimi çok iyi bilirler, onun da karakterini bilirler. Benim uyuturucu konusunda ne kadar hassas olduunu bütün herkes bilir o zat da bilir. Polis üzerinden sözce bizi eletirecekler. Bir yönetmelikleri çkt, polis kardelerimizin son derece rahatszlar. Sürekli bunlar yer deitirecekler. ki seferdi imdi 4e çkaryorlar, aile düzenleri bozuluyor. Ei özel sektörde çalyorsa kendi gidecek ei ne olacak? çoluk çocuu var okula gidiyor, bu çocuun hakk hukuku yok mu? Güzel bir atasözü öndermiler polis kardelerim üç tanma bir yangna bedeldir. Bunlar üç deil defalarca tanacaklar. bir yangna deil yangnlara bedeldir. Polis kardelerime söz verdim bunlar düzelteceiz.

HçBR BANKA FAZ NDRMED: ktidar ülkeye huzur getirmedi zengin olan Türkiyenin bütün kaynaklarn arlkl olarak Bata Londradaki bir avuç tefeciye arndan içerideki tefecilere tahsis etti. O kadar büyük faiz ödüyoruz ki defalarca söyledim. Sonra dayanamad biz faizi indireceiz dedi. Faizi indirdi ama öbür taraftan vatandan srtna daha ar faiz bindirdi. Hiçbir banka faiz indirmedi. Buyurun gidin herhangi bir bankaya bir kredi çek bakalm sana faiz kaç uygulayacaklar. Yüzde 14 ise çok güzel. Kim ödüyor faizi? Hep beraber ödüyoruz.

Ana Sayfaya Git