Kılıçdaroğlu: Ben devleti paralel terör örgütüne teslim etmedim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ben devleti paralel terör örgütüne teslim etmedim. O atamaların hiçbirini ben yapmadım. O atamaları kim yaptı? Kim devleti teslim etti, kim emniyeti, orduyu teslim etti? Onun için bana biri çıkıp bunu anlatsın" dedi.

Haberler 12.04.2017 - 08:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursann Osmangzi, Yldrm, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerinin muhtarlar, zlar ve sivil toplum kurulularnn temsilcileriyle bir düün salonunda bir araya gelen CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, toplantnn ardndan bir gazetecinin sorusunu yantlad. Klçdarolu, (Cumhurbakan Tayyip Erdoan) Darbecilerle görütüünü bilseydim, Yenikapya çarmazdm ifadesi var. Ne diyeceksiniz? eklindeki sorusuya u yant verdi:

Sayn Cumhurbakan, eer bunu kantlarsa kendisine çok teekkür edeceim ama kantlamazsa müfteri iln edeceiz. Bir cumhurbakan bir iddiada bulunuyorsa verdii sözün ya da taahhüdün arkasnda durmak zorundadr. Ben Yenikapya da o arzu ettii için deil, darbeye kar olduum için gittim. Milli irade için ben oraya gittim ve bir daha Türkiye darbelerle karlamasn diye 12 madde halinde düüncelerimi ifade ettim. Bugün ayn düüncelerimin yine arkasndaym. Ben devleti paralel terör örgütüne teslim etmedim. O atamalarn hiçbirini ben yapmadm. O atamalar kim yapt? Kim devleti teslim etti, kim emniyeti, orduyu teslim etti? Onun için bana biri çkp bunu anlatsn.

Cumhurbakan Erdoan, CHP lideri Klçdarolunun 15 Temmuz gecesi stanbul Atatürk Havalimannda darbecilerle temasta bulunduunu iddia etmi ve Temas söz konusu. Ildaklar olan araçlarla geliyorlar, tanklarn etrafnda, iki tanktan bahsediyorlar, onlarla orada görümeyi yapyor ve o görümeden sonra oradan ayrlyor. Demek ki dankl dövü. Darbecilerle iletiim kurduunu bilseydim Yenikapya davet etmezdim diye konumutu.

Ana Sayfaya Git