Kılıçdaroğlu: Böyle adalet olur mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında; "Birisinin uçağı var, Meclisi bombalamış, bir kez müebbetle yargılıyorsun ama gazetecinin sadece kalemi var onu üç kez müebbetle yargılıyorsun. Böyle adalet olur mu?" ifadelerini kullandı.

Haberler 22.11.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Bütün taeron içisi kardelerime sesleniyorum; sizin davanza, kadro alana kadar sonuna kadar sahip çkacaz. Hiç kimse sahip çkmazsa biz çkacaz. dedi.

Klçdarolu, partisinin TBMM Grup Toplantsnda, geçen hafta vefat eden eski Milli Halterci Naim Süleymanoluna Allahtan rahmet, Türk milletine de basal diledi.

Hafta sonu Taeron çilik çaltayn gerçekletirdiklerini hatrlatan Klçdarolu, öyle devam etti:

Taeron içiler, görünmeyen içilerdir. Bütün hastanelerde, bakanlklarda, kamu kurumlarnda bunlar görebilirsiniz ama bunlar görünmez insanlardr. Bunlar ömür boyu asgari ücrete mahkum edilen insanlardr. Bunlar i güvencesi olmayan insanlardr. Dolaysyla yargda haklarn arayamayan insanlardr. Bu insanlara öteden beri sahip çkan, kimliklerine, siyasi görülerine bakmadan sonuna kadar sahip çkan tek bir parti var, o da CHP. Bütün taeron içisi kardelerime sesleniyorum; sizim davanza kadro alana kadar sonuna kadar sahip çkacaz. Hiç kimse sahip çkmazsa biz çkacaz.

TAERON çLK çALITAYI

çaltaya katlan TÜRK-, HAK- ve DSK genel bakanlarna teekkür eden Klçdarolu, yaynladklar bildiriye üç genel bakann da imza attn söyledi.

Taeron içilik çaltaynn sonuç bildirisini tekrar okuyan Klçdarolu, Son taeron içi kadro alncaya kadar mücadelemizi sürdüreceiz. dedi.

Hükümetin aylardr bu konuda çalma yaptn aktaran Kemal Klçdarolu, Aylardr çalyorlar, nasl kadro vereceiz? çok basit, açarsn telefonu üç konfederasyonun genel bakanna ben bunlara kadro vermek istiyorum ne dersin? diye sorarsn 10 dakikada anlatrlar sana. Ama oyalyorlar, kandryorlar. diye konutu.

Klçdarolu, hükümetin bu çalmay yaparken bir taraftan da kamu kurulularna taeron içi sözlemesini 3 yllk yapn genelgesi gönderdiini belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Klçdarolu, taeron içilerden sandkta hesap sormalarn da istedi.

ASGAR ÜCRET NET 2 BN LRA OLMALI

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, çaltayda, asgari ücret net 2 bin lira olmal dediini bildirirken, Hatrlar msnz bin 500 lira olsun dediimde kyamet koparmlard. Bizim bütün belediyelerde asgari ücret net bin 500 lira oldu. imdi 2 bin lira olsun diyoruz, diyecekler ki nerden vereceiz olur mu? Olur. Asgari ücret vergiden muaf olacak o zaman net 2 bin lira yapyor. açklamasnda bulundu.

Konunun Asgari Ücret Tespit Komisyonunda görüüleceini bildiren Klçdarolu, asgari ücret önümüzdeki dönemde en az net 2 bin lira olmal. çarsn tekrarlad.

Klçdarolu, 2 bin liray yüksek bulanlardan ise bir ay asgari ücretle geçinmelerini istedi.

Ben gül gibi geçiniyorum diyorlarsa 2 bin liradan vazgeçelim diyen Klçdarolu, iktidarn asgari ücretliye bulamad paray faiz lobisine bulduunu savundu.

Klçdarolu, 15 ylda yurt dndaki bir avuç faiz lobisine 145 milyar dolar para aktarldn öne sürerek, Nereden buluyorsun paray? Asgari ücretliden, esnaftan, çiftçiden vergi alyorsun. Biz ne yapacaz? Faiz lobisinden, ranttan alacaz asgari ücretliye vereceiz. diye konutu.

ktidar partisinin asgari ücreti önce bin 300 lira, sonra bin 404 lira yaptn hatrlatan Klçdarolu, son bir ylda patatese yüzde 49, tereyana yüzde 37.3, nohuda yüzde 34 zam geldiini söyledi.

Klçdarolu, fedakarl yine asgari ücretlinin yaptn belirterek, Bu oyuna artk son vereceiz, kiminle? Asgari ücretliyle, taeron içilerle, çocuklar aylardr hapishanelerde olan annelerle birlikte mücadele edeceiz. dedi.

Bir ylda 110 milyon 115 bin kiinin acil servislere bavurdu

Klçdarolu, asgari ücretli ve taeron içinin, katlm paylar nedeniyle hastanelerden de yararlanmadn söyledi.

Bir kiinin hastaneye bavurduunda ilaç katlm pay, muayene katlm pay, reçete ücreti, edeer ilaç fark, kutu bana ilave gibi 10 ayr ödemeyle kar karya kaldn bildiren Klçdarolu, Türkiyede asgari ücretlinin, bu farklardan kurtulmak ve ücretsiz olduu için iyice hastalanmay bekleyip acil servislere kotuunu anlatt.

Klçdarolu, Türkiyede bir ylda acil servislere 110 milyon 915 bin bavuru olduunu vurgulayarak, Türkiye nüfusundan daha fazla. Diyorum ya bunlarn yatacak yeri yok diye. Vallahi de yok, billahi de yok. diye konutu.

3 Kasm 2017 günü icra dairelerine gelen dosya saysnn 46 bin 852 olduunu bildiren Klçdarolu, unlar kaydetti:

Herkes icralk. Paray ödeyemiyor, perian vaziyette. Türkiyenin bu rotadan çkmas lazm. Bu rota Türkiyeyi felakete götürür. Herkes apkasn önüne koyup düünsün. Sanayici, esnaf, çiftçi, herkes oturup düünsün. Bunlar bu milletin yakasndan dümek zorundadrlar. Dümüyorlar milleti felakete sürüklüyorlar. Rayndan çkm bir Türkiye var. ç politikaya d politikaya bakn. Ekonomi, eitim politikas, yürütme, yasama, yarg askya alnm durumda, bir anlamda demokrasi askda u anda. Memleket KHKlarla, bir kiinin iradesiyle yönetiliyor. Bu yap Türkiyeyi tayamaz.

Hukuk da askda aslnda. Aadaki mahkemeler, yani siyasi otoritenin emrindeki mahkemeler ne Anayasa Mahkemesini ne Yargtay... Hiç kimseyi dinlemiyor. Onlar güçlerini hukuktan deil, güçlerini saraydan alyorlar. Gücünü saraydan alan yarg, yarg deildir. Sarayn kölesidir. Sarayn kölesi konumundaki yargçlar bu ülkeye hakk, hukuku ve adaleti getiremezler.

- FETÖ ile mücadele eletirisi

Klçdarolu, Gazeteciler, milletvekilleri, öretim üyeleri, askeri örenciler içerde. Asl darbe giriiminde olanlar hepsi keyif içinde yayorlar. Aam varsa, paam varsa tamam, dayn varsa tamam. Bir de kaynpeder varsa hiçbir sorun yok. diye konutu.

Tutuklu gazetecilerin isimlerini okuyan Klçdarolu, Türkiyede toplam 57 gazetecinin 3 kez arlatrlm müebbetle yarglandn söyledi.

Kemal Klçdarolu, Peki uçaa binip, gelip Meclisi bombalayan ve bombala emri veren adam neyle yarglanyor? Bir kez müebbetle yarglanyor. Birisinin uça var, Meclisi bombalam bir kez müebbetle yarglyorsun ama gazetecinin sadece kalemi var onu üç kez müebbetle yarglyorsun. Böyle adalet olur mu? diye konutu.

Ana Sayfaya Git