Kılıçdaroğlu: Bütün partilerle görüşen tek partiyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birbirimize saygı göstermek zorundayız. CHP'nin bir özelliği var, biz bütün siyasi partilerle görüşen tek partiyiz; çünkü biz demokrasiyi savunan tek partiyiz" dedi.

Haberler 18.11.2020 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP lideri Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, Türkiyede ekonomi ve hukuk sorunu olduunu savundu. Sorunu çözecek olann, siyaset kurumu olduunu kaydeden Klçdarolu, Soruna talip olacak olan kim? ktidar yönetenler. Peki yöneten görevini yapmyorsa? O zaman biz devreye giriyoruz. Ekonomik bir buhran var, hukuk buhran var. Kim çözecek? Siyaset kurumu çözecek. Eer ekonomide veya hukukta bir sorunu çözecekseniz ve o çözüm milletin hayrna olacaksa CHP olarak biz Mecliste elimizi kaldracaz ve evet diyeceiz, engellemeyeceiz. Fakat srarla sadece söylemde kalan sözler var. Gerçee dönümüyor, yasaya dönümüyor. Herkes beklenti içinde; Nasl çözülecek? diye. Türkiyenin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. çözecek irade de vard kapasite, birikim ve liyakat de vardr. Devleti yönetmek için bilgiye, birikime, liyakate ihtiyacnz var. Devleti yönetenlerin bir sorumluluk anlay olmas lazm. Devleti yönetenler, vatandalar arasnda ayrm yapmazlar diye konutu.

VATANDAA DORUYU SÖYLEYN

ktidarn, sahada milletin karsnda konuamadn, milletvekillerinin konumadn savunan Klçdarolu, Daha 15 gün önce Ekonomi pik yapyor diyenler, imdi Ac reçete vereceiz diyenler deil mi? Ekonomi pik yapyor laf doru mu? Bazlar için doru. Kimler için doru, söyleyeyim. Dolarla ihale alanlar için doru, dolarla devlete borç verenler için doru. u anda 10 milyon 287 bin isizimiz var. Cumhuriyet tarihinin en büyük isizlik rakamlar. sizlik sigortasndan sadece 225 bin kii faydalanyor. Merkez Bankasnn dolar rezervi eksi 54 milyar dolar. Bir de borç yapmz. nsanda biraz vicdan ve ahlak olur. Vatandaa bari doruyu söyleyin. Bankalardaki mevduatn yüzde 56,7si dolar mevduat. Vatandan paras var; ama Türk lirasna güvenmedii için dolara yatrm dedi.

ADALETE TOPLUMUN SAYGI DUYMASINI SALAYIN

Geçen hafta sonu Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile Kbrsa gittiklerini hatrlatan Klçdarolu, Gittiler oraya, Rauf Denktan mezarn ziyaret etmediler. Sen oraya piknie gidiyorsan unutma, onu sana salayan kii Bülent Ecevittir. Ecevitin adn azna almyor, alamaz. yi ki almyor dedi.

CHP lideri Klçdarolu, Cumhurbakan Erdoann Ekonomide ve hukukta reform yapacaz sözlerini hatrlatarak, Hukukta reform yapma konusunda Erdoan ne kadar samimi? Adalet kurumuna güven kalmadn o da görüyor, adalet kurumunda çalp adalet datan hakimler de görüyor, onlar da ifade ediyorlar zaten. Hakimlerin, savclarn belli odaklardan talimat almadan karar vermediklerini o da biliyor, biz de biliyoruz, dünya da biliyor. Adalette, hukukta reform yapacaksnz, adalete toplumun sayg duymasn salayacaksnz, adalet kurumu sadece adalet datacaksa bir eyler yapmak gerek diye konutu.

Klçdarolu, Türkiyede basn özgürlüü olmadn da savunarak, Basn özgürlüü konusunda Basn lan Kurumu ciddi bir tehdit unsuru. Beenmedii haberler dolaysyla gazetelere Sana ilan göndermeyeceim diyor. Cumhuriyet Gazetesi Basn lan Kurumunun zulmüne urad. Niçin? Fahrettin Altunun Boazda yapt inaat dolaysyla. Altun bu inaat yapt m? Yapt. naat yaparken izin ald m? Almad. naat ykt m? Ykt. Cumhuriyet Gazetesi bunu haber yapt. Doru haber yapt için ceza alyor. RTÜK tam bir ba belas. Havuz medyas her türlü eyi yazar, tk yok dedi.

BÜTÜN PARTLERLE GÖRÜEN TEK PARTYZ

MHP Genel Bakan Bahçelinin, CHP ile HDP görüüyor yönündeki eletirilerine de yant veren Klçdarolu, Birbirimize sayg göstermek zorundayz. CHPnin bir özellii var, biz bütün siyasi partilerle görüen tek partiyiz. çünkü biz demokrasiyi savunan tek partiyiz. Oy veren vatandalarmza sayglyz. Biz kendimizi hakim, savc yerine koyamayz. HDPye kzyorlar, kzabilirsin. Ama bir suç örgütü gibi görüyorlar. HDPli bakan vekili Meclisi yönetiyor. HDP Meclisi yönettii zaman gelme Meclise diye konutu.

KONUMAK ZORUNDALAR

CHP lideri Klçdarolu, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu hakknda balatlan soruturmaya deinerek, CHPli belediyelerin belde halkna hizmet vermesini engellemeyeceksiniz. Belde bakan seçimle geldi, genelge çkaryorsun, efendim vay sen Kanal stanbula kar çktn. Bu stanbul halknn çkarlarn savunmak zorundadr. Öncelik varsa stanbuldaki bütün konutlarn depreme dayankl hale gelmesi lazm. Talimat veriyorlar, Afileri kaldracaksn. Niye kaldraym? Belediye bakanlar konumayacakm. Niçin? Dorular duymaya tahammül edemiyorlar. Konuun kardeim, ne dersen de. CHPli belediye bakanlar beldenin çkarlar söz konusu olduunda konumak zorundadrlar dedi.

Ana Sayfaya Git