Kılıçdaroğlu, canlı yayında soruları yanıtladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şöyle bir yanlışımız var, Türkiye'de yaşayan vatandaşlar olarak mültecilere kızıyoruz. Ben kızmıyorum, mültecilere niye kızalım, mültecileri buraya getirene kızacaksın." dedi.

Haberler 02.09.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, Fox TV canl yaynnda, gündeme ilikin sorular yantlad.

3600 ek gösterge talepleriyle ilgili soru üzerine Klçdarolu, 3600 ek göstergeyi vereceiz, hiç kimsenin endiesi olmasn. ifadesini kulland.

Polislerin çok zorlu artlarda çaltna iaret eden Klçdarolu, iktidara gelmeleri halinde polisler ve öretmenlere 3600 ek göstergeyi vereceklerini belirterek, çalrken diyelim ki 5 bin lira alyor, emekli olunca 2 bin 500 lira alacak. Niçin kardeim? Yaam standardnda bu kadar büyük bir düü olur mu? Siz birden bire emekli olunca indiriyorsunuz, ondan sonra balyor hayat mücadelesi, zaten çalrken bir mücadele veriyor. 3600 ek göstergeyi verdiimizde bu sorun büyük ölçüde çözülecek. Polislere de öretmenlere de vereceiz. diye konutu.

Cumhurbakanl Külliyesinde yaplan 30 Austos Zafer Bayram tebrik törenindeki protokol srasna ilikin soruyu yantlayan Klçdarolu, Devletin çivisini çkardlar. Bu devletin bir gelenei vardr. Devletlerde gelenekler çok önemlidir. görüünü paylat.

Ordunun çok önemli bir kurum olduunun altn çizen Klçdarolu, çünkü ordu, ülkenin bekasnn temel güvencesidir. Eline silah verdiimiz ve ayn zamanda bizi, snrlarmz koruyan, güvenliimizi salayan, dardan gelecek tepkilere kar mücadele eden, dünyada terörle mücadelede saygn konuma gelen bir ordu var. Siz bu orduyu devletin protokol sralamasnda geriye atarsanz, orduyu farkl bir yere itmi olursunuz. Moralini bozmu olursunuz. Ordular ordu yapan elindeki silah deildir, moral deerdir. deerlendirmesinde bulundu.

ÜLKELERNE GÖNDERECEM

Türkiyeye giren Suriyeli ve Afganlara ilikin soru üzerine ise Klçdarolu, öyle bir yanlmz var. Türkiyede yaayan vatandalar olarak mültecilere kzyoruz. Ben kzmyorum, mültecilere niye kzalm, mültecileri buraya getirene kzacaksn. dedi.

Snmaclarn bir yerde toplanmas gerektiini ancak Türkiyenin her tarafna daldklarn ifade eden Klçdarolu, bu nedenle gerginlikler yaandn söyledi.

Suriyelilerin ve Afganlarn Türkiyeye girmesi konusunda iktidara eletirilerde bulunan Kemal Klçdarolu, Siz iktidara geldiinizde ülkelerine mi göndereceksiniz? sorusuna, Ülkelerine göndereceim, bunlarn kaytlar var. yantn verdi.

KADININ TEPKSN ANLAYILA KARILARIZ

Bir baka soru üzerine, çorum ziyareti srasnda bir kadnn kendisine yönelik tepkisine ilikin deerlendirmelerde bulunan Klçdarolu, unlar kaydetti:

çorumun çok güzel bir çars var. Her görüten insan var tabii. Baktm orada bir kadn, çocuk arabasyla duruyor, yannda bir çocuu var. çocuklar nasl diye seslenmek istedim. Hanmefendi tepki gösterdi. Biz de tabii ayrldk. Kabahat bu kadnda deil. O kadn bu pozisyona tayan siyaset anlaynda. Bu kadn beni tanmaz, ben de onu tanmam. Beni sevmeyebilir ama böyle bir tepkiyi ortaya koyan, siyasi atmosferi yaratan kii bu iin sorumlusudur, o kadn deil. O kadn yanl, hata yapt hiç önemli deil. Kadnn tepkisini anlayla karlarz, cumhurbakan, babakan, bakan, milletvekili olsanz da gelen tepkileri makul karlamak zorundayz. Hangi gerekçe ile tepki gösterdiini ben örenmek isterdim. Belki haklyd, biz de ona göre hatamz düzeltirdik.

Türkiye ekonomisinin yln ikinci çeyreinde yüzde 21,7 orannda büyüdüü bilgisini deerlendiren Klçdarolu, Kasaba, manava soralm, içiye, emekliye herkese soralm, geliriniz artt m diye. Kimin geliri artt? Dolarla devlete borç verenlerin geliri artt. Sanayici ihracat yapyor. Dolar gelirse kazanabiliyor. Ama vatandalar perian vaziyette. Türkiye 21,7 büyüdü. Kim büyüdü arkada? Dolarla devletten para alanlar büyüdü. Kimler büyüdü? ifadesini kulland.

BZM ADAYIMIZI MLLET TTFAKI BELRLEYECEK

Cumhurbakan aday olup olmayaca sorusu üzerine Klçdarolu, Cumhurbakanln kiiye indirgemenin yanl olduunu, önce kurallarn ve ilkelerin koyulmas gerektiini dile getirdi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Cumhurbakan temiz bir adam olacak, vatandalar arasnda ayrm yapmayacak, harcanan her kuruun hesabn millete verecek, nefsine hakim olacak, ald büyük yetkileri kullanarak, ben artk lider oldum, güçlendirilmi Parlamenter Sisteme geçmeyeceim demeyecek. Bütün ülkeler ile bar içinde olacak, ülkesinin her kuruunun hesabn verecek, yolsuzluklar konusunda çok duyarl olacak. Cumhurbakan olacak kii, devletin kurumlarna sahip çkacak. Cumhurbakan adaynn devleti tanmas lazm, devleti tanmayan bir insan Cumhurbakanl koltuuna oturduunda bocalamaya balar. Bizim adaymz Millet ttifak belirleyecek. Bir araya geleceiz, ilkelerimizi konuacaz. Sonra adaymz budur diyeceiz ya da birden fazla adaymz olabilir. Bu konu erken bir konu. Türkiyede tartlacaksa cumhurbakannn kriterleri konuulmal.

Ana Sayfaya Git