Kılıçdaroğlu: CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Muhafazakar genç kadın kardeşlerime sesleniyorum. CHP eski CHP değil. Siz de eski siz değilsiniz” diye konuştu.

Haberler 08.06.2022 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu partisinin grup toplantsnda konutu.

CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolunun da katld grup toplantsnda Klçdarolunun konumasndan öne çkan balklar öyle:

Geçen hafta Konyada geni bir kitleyle birlikte olduk. çiftçiler elektrii ücretsiz verecek misiniz? dediler. Endie etmeyin her yerde çiftçiye elektrii ücretsiz vereceiz. Bunun sözünü buradan bir kez daha veriyorum.

SADAT da sordular. Son CHPli hayatta olduu sürece, mücadele ettii sürece SADAT ve benzerlerinden asla çekinmeyin, korkmayn. çünkü biz Kuva-i Milliyeciyiz.

HER YERDE OLACAIZ: Kayseride 700 kii partimize üye oldu. unu söyledik: Artk hiçbir yer kale deil. Her yerde olacaz. Kayseride de olacaz, Konyada da olacaz.

UYUTURUCU BARONLARININ SALTANATINA SON VERECEZ: Evlatlarmz zehirleyen bu uyuturucu baronlarna da sözümdür: ktidarmzda bütün uyuturucu baronlarnn saltanatna son vereceiz. Onlarn burunlarndan fitil fitil getirmezsem bana da Kemal demesinler. Gencecik çocuklarmzn zehirlenmesine de asla izin vermeyeceiz.

CHP ENFLASYONU YARATTI DEMYORLAR: Ne hikmetse CHP enflasyonu yaratt demiyorlar. Artk bunun da tutmadn biliyorlar. Ukrayna ile Rusya sava halinde. ki ülkedeki enflasyon yüzde 16,4 ve 17,8. Sava halindeki iki ülkede enflasyon bu. TÜKin basklardan sonra açklad oran ise yüzde 73. ENAGa göre yüzde 160. TÜKin açklad ÜFE 132.

HALELERE DOLAR BAZINDA GARANTLER NASIL VERDN?: Ekonomik buhrandan öyle noktaya geldiler ki, vatanda suçluyorlar. Sorunun bir ksmnda vatandalarmzn tasarrufunu döviz cinsinde yapmaktaki srarlar var diyor. Bir devlet böyle yönetilmez. Bilgisiz, irfansz yönetemezsiniz. Bu vatandalar neden tasarruflarn dövize yatryor diye düünüyor mu? Sen Türkiye Cumhuriyeti vatandalarndan neden dolarla borçlanyorsun? Sen ihalelere dolar baznda garantileri nasl verdin?

CHP ESK CHP DEL: Muhafazakar genç kadn kardelerime iki çift lafm var. Gezi olaylar dolaysyla bu ülkenin kadnlarna nasl hakaret edildiini biliyorsunuz, yarn döner bunlar size de hakaret ederler. Cennet analarn aya altndadr ve kadna sayg duyarz. CHP eski CHP deil, siz de eski siz deilsiniz. Ayn deerleri savunuyoruz; ayn deerleri savunmaya devam edeceiz.

CUMHURYET TARHNN EN BÜYÜK KAYNAK TRANSFERN YAIYORUZ: Nasl oluyor da alt gelir gruplarndan gelirler bir avuç üst gelir grubuna aktarlyor? Millet fukaralarken tepede bir avuç insan milyar dolarlara sahip oluyor? Bunu anlatacam. Cumhuriyet tarihinin en büyük kaynak transferini yayoruz.

BURNUNUZDAN FTL FTL GETRECEM: Büyük ihaleleri veriyorlar. kincisi, bu oligarklara Hazineyi garanti ediyorlar. Üçüncüsü, gelir garantisi veriyorlar. Dördüncüsü, ABDdeki dolar enflasyonunu, Avrupadaki Euro enflasyonunu vatandaa ykyorlar. Beincisi, Ya iktidar deiirse diyorlar ve sözlemeye yetkili ngiliz mahkemeleri olsun diyorlar. Nereyi yetkili klarsanz kln burnunuzdan fitil fitil getireceim ve hakk millete teslim edeceim. Altncs, ek gelir garantisi veriyorlar. stanbul Havalimann yaptrdlar, Atatürk Havalimann çaltrmama sözü almlar.

TEK YÜZÜÜM VAR DYENLER MANHATTANDA GÖKDELENLER YAPIYOR: 2018den Nisan 2022ye kadar bunlarn ödedii faiz 592 milyar. Faizi indireceiz diyor, demek ki faiz artacak. Benim tek yüzüüm var diyenler Manhattanda gökdelenler yapyor. Milletin yüzüne nasl bakyorlar?

Ana Sayfaya Git