Kılıçdaroğlu, CHP'nin 23 Nisan Projesi'ni başlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin çocuklarına hitaben "Tüm dünya çocuklarıyla birlikte tanıklık ettiğiniz bu günlerde, ulusal egemenliğin 100. yılını sağlık dolu bir dünya dileğiyle dünya barışına adıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler 18.04.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açlnn ve ulusal egemenlik mücadelesinin 100. yln, sosyal medyada balatt Cama Yansyan Kardelik ve Zaman Kapsülü projeleriyle kutlayacak.

Genel Bakan Kemal Klçdarolu, projeyi, sosyal medya hesaplarndan #DünyayBarlayiletiriyoruz ve #YurttaBarDünyadaBar hastaglerini kullanarak çocuklara yapt çaryla balatt.

- Dünyay barla iyiletirelim

Paylamnda, Sevgili çocuklar, bu yl 23 Nisan salkl bir dünya dileiyle, dünya barna adyoruz. Gelecek güzel günlere bar mesajlarnz brakn. Cokuyla kutlayacamz nice 23 Nisanlarda buluacaz. Sizleri çok seviyorum. ifadelerini kullanan Klçdarolu, videolu mesajnda ise çocuklara öyle seslendi:

Cokuyla kutlamay beklediiniz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn bu sene evlerinizde kutlayacaksnz. Tarihi bir döneme tanklk ettiimiz bu günlerde dayanmann, sevginin, barn ve saln ne kadar önemli olduunu bir kez daha anladk. Tüm dünya çocuklaryla birlikte tanklk ettiiniz bu günlerde, ulusal egemenliin 100. yln salk dolu bir dünya dileiyle dünya barna adyoruz. Sizler de tüm dünya çocuklaryla birlikte duygularnz video, yaz ya da resimlerle paylan, gelecek güzel günlere mesajnz brakn. Dünyay barla iyiletirelim. Cokuyla kutlayacamz nice 23 Nisanlarda bulumak dileiyle Sizleri çok seviyorum.

- Türkiyeden bar ve dostluk mesajlar gönderilecek

CHPden yaplan açklamada ise pandemi günlerinde kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnn dünya barna adanmas amacyla hayata geçirilen projeyle ilgili CHP Genel Bakan Yardmcs Gamze Akku lgezdinin yapt deerlendirmelere yer verildi.

Pandemi günlerinde insanln ortak evrensel deerlerinin öneminin bir kez daha ortaya çktna iaret eden lgezdi, insanln ortak evrensel deerleri olan adalet, sevgi, eitlik ve insan onuruna sayg için salk ve bar dolu bir dünyaya ihtiyaç bulunduunu vurgulad.

lgezdi, Proje ile ulusal egemenliin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin açlnn 100. ylnda, Büyük Önder, Devrimci Mustafa Kemal Atatürk tarafndan çocuk Bayram olarak da ilan edilen 23 Nisanda, pandemi günlerinde dünyann dört bir yannda evlerinde kalan çocuklara, Türkiyeden bar ve dostluk mesajlar göndereceiz. Böylece pandemi günlerinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram dünya barna adanacak. bilgilerini paylat.

- Zaman kapsülü web sitesi 1 sene sonra eriime açlacak

lgezdi, Zaman Kapsülü Projesi için de bir web sayfas hazrladklarn ve gelen tüm resim, video ve yazlar bu sayfaya yükleyeceklerini belirterek, 1 sene sonra eriime açlacak olan web sitesi ile pandemi günlerinde yaanan 23 Nisanda gelecee umut dolu, salk ve bar içinde yaayan dünya için temennilerimizi görmü olacaz. nsanlk tarihi, direni ve umudun tarihidir. Ulusal egemenlik mücadelesi de zorlu günlerde kazanld. Biz umudumuzu ve bara olan inancmz kaybetmeden dünyay barla iyiletireceiz. 23 Nisan cokusunu doyasya yaayacaz. ifadelerini kulland.

CHPnin balatt projeye göre, 17-24 Nisan tarihlerinde #dünyaybarlaiyiletireceiz ve #yurttabardünyadabar hastagleriyle resimler sosyal medyada paylalrken, dünya bar ile ilgili yaz ve videolar zamankapsulu@chp.org.tr adresine gönderilecek.

Proje sonunda, pandemi günlerinin toplumsal hafzas olarak tüm resimler, videolar ve yazlardan ksa film ve kitap hazrlanacak.

Ana Sayfaya Git