Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı mafyadır

HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davaya tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı mafyadır” dedi.

Haberler 09.06.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Kemal Klçdarolu partisinin grup toplantsnda gündeme dair konutu. Dayanma kültürünü bu ülkeye tekrardan getireceklerini ifade eden Klçdarolu, Türkiyeyi bu bataktan çkaracaz. Ülkeye temiz, ahlakl siyaseti getireceiz. Farkl görüler, farkl siyasi anlaylar kavga konusu deil, zenginlik olmal eklinde konutu.

KILIçDAROLU: BULU NEDEN STFA ETMYOR?

Boaziçi Üniversitesine atanan kayym rektör Melih Buluya seslenen Klçdarolu, Sen o üniversiteye brak rektör olmay, orada ders verecek kapasiteye bile sahip deilsin. Sende onur varsa istifa et. stifa bir erdemdir. Neden istifa etmiyorsun? Hocalarn görevine hangi akl ve mantkla son veriyor. Üniversitenin rektörü bilim ve bilim insanlarna düman dedi.

DEMOKRAS YOK

Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) kapatlmas istemiyle açlan davaya dair Demokrasinin var olduu bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsnz diyen Klçdarolu öyle devam etti: Savc siyasi otoritenin tavryla harekete geçiyorsa orada demokrasiyi yok ediyorsunuz demektir. Düüne ifadeden korkmayacaksnz. Eer siz siyasi partileri düman olarak görüp siyasi partiyi Yargtaya talimat verip kapatrsanz orada demokrasi yoktur. Demokrasi bütün partiler için olmaldr. Hakem halktr. Parti kapatmaya yönelik her hangi bir eylemi doru bulmuyoruz, partilerin seçime katlmasn engellemeye yönelik hiçbir hareketi doru bulmuyoruz. Demokrasi ayn zamanda adaletin kökletii rejim demektir. Milli iradeye duyduumuz sayg sadece HDP için deil. Ankara, Balkesir büyükehir belediye bakanlar zorla istifa ettirildiinde onlarn da hakkn savundum. Niçin, ben inançl bir insanm. Bana göre hakszlk karsnda susan dilsiz bir eytandr.

SAVCILARA SESLEND

Türkiyeyi temelden sarsan bir sürü açklamann yapldna dikkati çeken Klçdarolu, Saraydan tek cümle yok. Niçin? Grtlana kadar lam çukurunda olan bir siyasi iktidarn Türkiyeye yarar olamaz. Ben lam borusu dedim, meer çukurun içinde bunlar. Koku bütün ülkeyi, dünyay sard, saray hissetmiyor. çünkü lam orada. Onlara oy veren kardelerime sesleniyorum. Bu kadar koku dünyaya yaylmken neden kimse konumuyor? Neden savclar harekete geçmiyor. TC bir kabile devleti mi oldu, nerede bu savclar. Ben konuunca 24 saat bile geçmeden harekete geçiyorlar, lam basm, yolsuzluklar diz boyu bir Allahn kulu kalem bile oynatamyor. Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çkmtr. Yarg asla ve asla tarafsz ve bamsz deildir. Türkiye Cumhuriyeti devletinde hiç kimsenin can ve mal güvenlii yoktur sözlerine yer verdi.

CUMHUR TTFAKININ 3ÜNCÜ ORTAI MAFYADIR

Devlet balantl çete yöneticisi Sedat Pekerin itiraflarna da deinen Klçdarolu, Yeralt dünyasnn önemli bir aktörü açklama yapyor. Gazeteler, TVler tartyor. ktidar sahibinden tk yok. Sen her konuda konuuyordun. D güçlerin oyunu diyorlar. O zaman 19 yln sonunda ülkeyi d güçlerin oyunca haline sen getirmedin mi? dedi. ktidar ile mafyann ortak devlet yönettiklerini belirten Klçdarolu, Cumhur ttifaknn üçüncü orta mafyadr. Mafya bozuntular için özel yasa çkarmadlar m, mafya önünde el pençe durmadlar m? diye belirtti.

FAL MEçHUL CNAYETLER

Klçdarolu, öyle devam etti: Mafya bozuntular için özel af kanunu çkarrsnz, harp okulu örencileri, Osman Kavala, Demirta, avukatlar içeride. Bu mu adalet. Faili meçhul cinayetlerinin aratrlmas lazm. Erdoan söz vermiti bulacam diye Cumartesi Annelerine. Cumartesi anneleri var, kayplarn eleri, evlatlar var... Erdoan, faili meçhuller aydnlatlacak, evladnzn mezar yerini göstereceiz diye söz vermiti. Ne oldu? 128 milyar dolar bu milletin parasyd o? Utanmadan 128 milyar dolar sorusu sorulur mu diyorlar. Bu soruyu sormazsak neyi soracaz?

Ana Sayfaya Git