Kılıçdaroğlu: Demek ki bizim bir eksiğimiz var, hepimize görev düşüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarım gittiler, bütün illerde OSB'lerde üreticiler ile görüştüler. Yüzde 90'ının CHP'nin önerilerinden haberi yok. Demek ki bizim bir eksiğimiz var, demek ki biz bir şeyi yapamıyoruz. Bu bağlamda hepimize görev düşüyor" dedi.

Haberler 11.11.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 82nci ölüm yl dönümünde bir kez daha saygyla anldn dile getirerek, Dümannn bile sayg duyduu bir insan. Düünceleri ile devlet adaml ile dünyada ender bulunan kiilerden birisi. Demokrasiyi getiren, bütün mazlum ülkelere örnek olan bir devlet adam, bir komutan. 82 yldr onu unutmadk, bundan sonra da unutmayacaz. O, ülkesini düman igalinden kurtard. Milli mücadeleyi bütün mazlum milletler için yapt. Bilgiye, birikime deer verdi. O dönemde de Londradaki tefecilerin esiriydi Osmanl. Onlar yönetiyorlard. Devletin bütün gelirleri üzerinde söz sahibi oldular. Verilen mücadelenin, elde edilen bamszln hangi koullarda verildiini çok iyi bilmek zorundayz. Bizim mücadelemiz onun brakt miras büyütmektir diye konutu.

CHP KTAPçIKLARININ TOPLATILMASI

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yldzn tahliyesini deerlendiren Klçdarolu, Onu hapse atan yarg deil, devletin içindeki baz organizasyonlar. ntikam almak istiyorlar. Benim bildiim Müyesser Yldz, istedii kadar gözda versinler, kalemini satmayan, onurlu bir gazetecidir dedi.

Klçdarolu, CHPnin Kdem Tazminatnda Fon Aldatmacas ve Arpalk Aile irketi adl kitapçklarnn toplatlma kararna ilikin ise Ben sanyordum ki Zekeriya Öz, sadece stanbulda var. Meer Anadoluda da varm Zekeriya Özler. Bizim kitapçklarmz toplatmlar. Bu broürde kimseye hakaret yok, hiçbir bilgi yanl deil diye konutu.

SYAS PART, DEVLET DELDR

Klçdarolu, Hazine ve Maliye eski Bakan Berat Albayrakn görevden af talebini de deerlendirerek, Ülke yönetimi ciddiyet ister. Halk sizi ülke yönetimi ile görevlendirmise siz bakanlarnz, kim, hangi ii en iyi yapabilir düüncesinden hareketle belirleyip, onu bakanla atarsnz. Daha 2018 Austosunda bu i böyle yürümez diye 13 madde halinde saydk. Kriz varsa kavga etmenin mant yok. Milyonlarn isiz kald bir süreç. Siyasi parti, devlet deildir. Siyasi parti ne zaman ki ben devletim diyorsa o zaman sorunlar balar. Tek adam rejimi bir kiinin ben devletim dedii rejimdir dedi.

UMARIM BARI SÜREC GERçEKLEM OLUR

CHP lideri Klçdarolu, Ermenistann çekilmeyi kabul etmesi ve Azerbaycann igal altnda bulunan topraklarn geri almasna ilikin ise Azerbaycann igal altnda topraklar vard. gal son bulsun istediler ama olmad. Onlar da son çare olarak savatlar. Sayn Aliyev aslnda çok scak bir mesaj verdi, Biz Ermenilere deil Ermenistan yönetimine karyz dedi. Umarm Ermenistan ve Azerbaycan arasndaki gerginlikler son bulur, daha scak dostluklar balar. Umarm bir bar süreci gerçeklemi olur diye konutu.

ZMRDE YARALAR SARILIYOR

Klçdarolu, zmirde meydana gelen depremle ilgili, Belediye bakanlarmz el ele vererek son derece güzel bir çalmay kararllkla sürdürüyorlar. Yaralar hzla sarlyor. Yklan hane says 143. Acil yklmas gereken hane says 831. zmir Büyükehir Belediyesine ait 224 konut eyalar ile birlikte tamamland ve depremzedelere verilecek. Hilton Otelinin 380 odas depremzedelere açld. zmir Gaziemir semt garajnn bulunduu bir yerde 58 daire depremzedelere tahsis edildi. Hiç kimse aç ve açkta kalmayacak. Bir kira bir yuva dayanmasna gelen para 30 milyonu am durumda. Bu da çok deerli bir birikim. Orta hasarl binalara yönelik olarak da her daireye 5 bin lira ödeme yaplacak. Yaralar hzl bir ekilde sarlyor. 857 çadr belediye tarafndan hizmete sunulmu durumda dedi.

BZE GÖREV DÜÜYOR

Klçdarolu, CHPnin hazrlad yeni KOB paketine ilikin, KOBlerin yüzde 20sinin borçlarnn döviz olmas büyük bir risk. KOBlerin ortak talepleri, ekonomide istikrar, güven istiyoruz diyorlar. Arkadalarm gittiler, bütün illerde OSBlerde üreticiler ile görütüler. Yüzde 90nn CHPnin önerilerinden haberi yok. Demek ki bizim bir eksiimiz var, demek ki biz bir eyi yapamyoruz. Bu balamda hepimize görev düüyor. Bize çok konuan adam lazm deil, çok baran adam da lazm deil, bize dünya ile kavga eden adam da lazm deil. Konusunda uzman, birikimli olan, istiareyi bilen, uygarca tartabilen yöneticiye ihtiyacmz var diye konutu.

Ana Sayfaya Git