Kılıçdaroğlu: Düşünce özgürlüğünü savunacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşünce özgürlüğünü hep beraber savunacağız. Düşüncesinden ötürü insanları suçlamak kadar yanlış bir şey yoktur" dedi.

Haberler 14.10.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Ankarada Zübeyde Hanm Sosyal Tesislerinde Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Bulumasnn açlnda konutu. Klçdarolu, milliyetçiliin sradan bir kavram olmadna dikkat çekerek, Milliyetçi olmak kolay bir olay deildir. Milliyetçilik her eyden önce kendi ülkesinin çkarlarn savunmaktr. Bu milletin çkarlarn savunmaktr. Eer Merkez Bankasnda yasa d 128 milyar dolar yok edildiyse ve bunun hesab verilmiyorsa ortada bir sorun var demektir. Dile kolay; 128 milyar dolar. Eer biz 190 milyar dolarn üzerinde bir faizi Londradaki tefecilere ödüyorsak; kim ödüyor bu paray? Sizler ödüyorsunuz. Ekmek alrken, sakz alrken, süt alrken, elektrik yakarken, doal gaz tüketirken, kömür alrken, bedel ödüyorsunuz. Nereye gidiyor bu paralar? diye konutu.

KAVGA KÜLTÜRÜYLE SYASET OLMAZ

Klçdarolu, demokrasiyi hep beraber savunacaklarn dile getirerek, Düünce özgürlüünü hep beraber savunacaz. Düüncesinden ötürü insanlar suçlamak kadar yanl bir ey yoktur. Düünceye sayg duyacaksnz. Her düünceye sayg duyacaksnz. Vatanda kabul ederse zaten gelir oy verir. Kabul etmiyorsa zaten oy vermez. Ama düüncesini söyledi diye insan hapse atarsanz bu doru deildir. Bu yanltr. Düüncede farkllklar deerlidir. Dayatma kültürüyle siyaset olmaz. Kavga kültürüyle siyaset olmaz. Siyaset oturmak, tartmak demektir. Eer siz tartmaktan korkuyorsanz bu olmaz. Bundan 25 yl önce siyasi parti liderleri hep beraber televizyona çkard. Banda da bir tane saygdeer televizyoncu olurdu. Soru sorard. Hepimiz cevaplardk. imdi bu olmuyor hiçbir zaman. Niye olmuyor? Nedir bu dümanlk? Nedir bu gerginlik? ifadelerini kulland.

MUHTARLAR DEMOKRASNN TEMEL TAIDIR

Klçdarolu, muhtarlarn demokrasinin temel ta olduunu ifade ederek, Muhtarlara deer verilmediini gayet iyi biliyorum. Ama muhtarlarn hayal edemeyecekleri demokratik standartlar bu ülkeye Allahn izniyle ve sizlerin destei ile getireceim. Hiçbir endieniz olmasn. Muhtarlk kurumu güçlü olduu zaman demokrasi güçlü olacak. çünkü en alttan balayacak demokrasi. Tepeden inme deil. En alttan balayacak demokrasi ve yukarya doru filizlenecek. Bunu sizler yapacaksnz dedi.

ESNAFIN FAZ BORCUNU SIFIRLAYACAIZ

Klçdarolu, iktidar olduklarnda Türkiyeye 6 ayda rahat nefes aldracaklarn ifade ederek, Hiç kimseyi düüncesinden ötürü, hiç kimseyi inancndan ötürü, hiç kimseyi yaam tarzndan dolay ötekiletirmeyeceiz. Benim derdim o ailenin çocuunun ii var mdr yok mudur; onun kimlii, inanc, Allahla kul arasna benim girmeye hakkm var m? Peygambere verilmeyen yetkiyi siyasetçi kullanabilir mi? Onun çocuu isiz midir deil midir, huzurlu mudur deil midir; derdimiz budur. Yapacamz iler; Sakaryada Katar Ordusuna peke çekilen Tank-Palet Fabrikas var. Bir hafta içinde Katar Ordusundan o tank-palet fabrikasn alacam anl ordumuza teslim edeceim. Esnafn pandemi döneminde bankalara borcu var, faiz borcu var. Bir hafta içinde faizlerin tamamn sfrlayacaz, ana paray da normal taksite balayacaz. Esnafn kira stopaj borcu var veya kesiliyor. Onu sfrlayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git