Kılıçdaroğlu: Enflasyon en haksız ve acımasız vergidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerini hatırlatarak, "TÜİK, doğruları söylemiyor. Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göre yıllık enflasyon yüzde 143; enflasyon aldı gidiyor. Hükumet 'Fedakarlıkta bulunun' diyor. Bütün iktisat, ekonomi kitapları yazar; enflasyon en haksız ve acımasız vergidir" dedi.

Haberler 06.04.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, zam haberlerinin her yerde olduunu mutfaklarda, depolarda yangn olduunu söyleyerek Otobüs oförleri büyük skntlar yayorlar. ATyi geziyoruz, esnafla konuuyoruz. Esnaf, Ben bir kuru yardm aldysam uradaki insanlarn vebali benim üzerime. 10 kere talep ettim bir kuru alamadm. Öyle anlattklar gibi deil insanlar gerçekten perian diyor. Bir dieri, 10 seferden 2ye dütük hala yolcu bulmakta zorlanyoruz. 3 yolcu var. Konta çevirdiim anda zarar edeceim; ama cezas var terminalden çkmak zorundaym diyor. Kamyon oförleri, TIR, taksi, minibüs oförleri de böyle. Bayram geliyor insanlar gidip gitmemekte tereddütteler. Uçak daha ucuza geliyor. Uçaa devlet destei var. Otobüse yok, e ona da destek ver. Binlerce otobüs var. On binlerce çalan var dedi.

TÜK DORULARI SÖYLEMYOR

Klçdarolu, TÜKin açklad enflasyon verilerini hatrlatarak, TÜK, dorular söylemiyor. ENAGa göre yllk enflasyon yüzde 143; enflasyon ald gidiyor. Hükumet Fedakarlkta bulunun diyor. Bütün iktisat, ekonomi kitaplar yazar; enflasyon en haksz ve acmasz vergidir. Özellikle faiz haramdr diyen kardelerim dinlesinler. Bankalarn bir numaral geliri faizdir. Bu yln ilk iki aynda, bankalarn kar yüzde 322,8 artm. Demek ki faizcilere hizmet eden bir hükumetimiz var. Hani faize karydn? Hani haramd? diye konutu.

BEL çETE DYECEM

Klçdarolu beli çete dedii için eletirildiini, mahkemeden karar aldrldn anmsatarak öyle konutu:

O hakime diyorum; ben beli çete diyeceim, bakalm ne yapacaksn. Ben sana hakim deil beli çetenin yandasn diyeceim. Bal gibi beli çete. 18 ylda bu be irkete 203 milyar liralk i verildi. Adam bu ii dolara balayalm, garantiye balayalm diyor, balyorsunuz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasnn onuru olan liray atyorsun dolara balyorsun. Bunlara beli çete dediim için beyefendi incinmi, gücenmi. Sen beli çeteye hizmet ediyorsun. Bir daha dava aç, açmazsan namertsin. Yiitsen, erdemliysen, senin dünya kadar televizyonun var. çk karma, hesaplaalm. Erdoan, bunlara, Hiçbir banka kredi vermiyorsa ben sana hazineden garanti veriyorum diyor. Hazine bunlarn çiftlii mi? Sen de bunlarn reisi misin? Ne olur ne olmaz bu Klçdarolu iktidar olur elimizden hepsini alr. Mahkemelere gider, en iyisi sen bana güvence ver ngiliz mahkemelerine gidelim diyorlar. Sen ngiliz mahkemelerine güvence veriyorsun. Hakimlerini, savclarn devreye koyuyorsun Klçdarolunun sesini nasl keseriz diye mahkeme, mahkeme dolayorsun. Sen mahkeme, mahkeme dolama yiitsen, erdemliysen dünya kadar televizyonun var çk karma, hesapsa hesaplaalm. Bir milyon liralk tazminat davas açmlar, beni parayla korkutmaya çalyorlar. Benim parayla, pulla iim yok.

BU SSTEM BÖYLE GTMEZ

Klçdarolu, bürokrasinin darmadan olduunu söyleyerke, Bu sistem, bu yap böyle gitmez. Bunu demokratik yollarla düzelteceiz. Bu ülkenin gerçek sahibi bu ülkenin halkdr. Hiç kimse bunu unutmasn. Devletin sahibi 84 milyondur. Devleti yönetemiyorlar. Devletin çivisini çkardlar. Hakk olmad halde devletin önemli makamlarna getirilenler, beli çeteler, bunlardan beslenenler, televizyon ekranlarnda bir partiliymi gibi savunan gazeteciler. Onlar bozdu, biz düzelteceiz, onlar ykt biz yeniden ina edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git