Kılıçdaroğlu: Erdoğan rüşveti alanı çok iyi biliyor

10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiye dair konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan rüşveti alanı çok iyi biliyor. Eğer onu ortaya çıkarıp görevine son vermezse rüşvet çarkının bir parçasıdır” dedi.

Haberler 16.06.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin grup toplantsnda konutu. Marmara Denizinin kirletilmesine dair konuan Klçdarolu, Adaleti en iyi anlatan nedir biliyor musunuz? Buraya iki su getirdim. Doann da adaleti var deil mi? Bu Ergene Nehrinin kaynandan, içilecek su, Allahn verdii su. Bu da bizim kirlettiimiz su. Doann adaletini burada görüyorsunuz. Bu suyu bu halden bu hale kimler getirdi? Bunun sorumlusu kim diye sordu.

Marmara Denizinde 124 tür balk olduunu dile getiren Klçdarolu, çounun kalmadn, Marmara Denizini çökertme havuzu olarak kullanldn söyledi.

BELEDYE BAKANINA SALDIRI

CHPli Didim Belediye Bakannn geçtiimiz günlerde sopal saldrya uradn hatrlatan Klçdarolu, Bakanmza 5 kii sopalarla saldrd. Kim biliyor musunuz? Didimde yaplan iki tane kule var. Didime ihanet edilmesini istemiyor bizim belediye bakanmz. Yasa d yaplan yerlerin tamamn ykacam diyor. Sen misin ykmak isteyen. Önce sabah gazeteci nasl sabahsa bir sabah bir akam var dimi onlarda, bir de Takvim var, CNN Türk var. Kanal 24 var. Böyle bir sürü var. Hepsi devletten besleniyor. Önce belediye bakanmza iftira attlar. Savcy tahrik ediyorlar tutuklansn diye. Peki gazete özür diledi mi? Bu belediye bakanmz direndi, ykm ihalesi açt, kimse korkudan giremedi. Sonunda bir cesur adam buldular. Ve dün akam saldrya urad. Belediye bakanmzn sal yerinde eklinde anlatt.

O BNALARI BZ YIKACAIZ

Klçdarolu, Onlar bizim üzerimize mafyalaryla, çeteleriyle, yer alt dünyasnn beslemeleriyle gelebilirler. Birilerinden para alyorsunuz, saldryorsunuz sonra. Parayla tutulan adamlarda insanlk yoktur. Onlar kendi vicdanlarn ve beyinlerini paraya teslim etmi insanlar. O binalarn ruhsat olmayan katlarn ykacaz. Gerekirse bütün milletvekilleri olarak ellerimizde balyozla gidip onlarn tamamn ykacaz dedi.

ADALET TÜKEND

Adaletin tükendiini görüyoruz diyen Klçdarolu, Devlette liyakati bozduunuz andan itibaren bürokrasiyi yapacanz yolsuzluklara hazr hale getirirsiniz. Bürokrasiye talimat verirsiniz, ihaleyi una ver, Efendim kanun O zaman ihaleyi ona vereni getiririm diyor. Nerede bu adalet. Adaletsizliin, yolsuzluun daniskasn yazyorlar. eytann aklna gelmeyecek yolsuzluk yöntemlerini vallahi billahi hayata geçiriyorlar dedi.

BEL çETE

AKPye yakn irketler için söylenen Beli çetenin devletin en büyük ihalelerini aldklarn ifade eden Klçdarolu, Uluslararas istatistiklerde var. 19 ylda 220 milyar liralk ihale yapld bu beli çete ald. Bu kadar dümeni çeviren insanlar 220 milyar liralk ihale verdiklerinde oradan nasiplenmezler mi? Her tarafta rüvetler nasl döndüü söylenmiyor mu? Bu haramzadelere dolar üzerinden garanti veriliyor her biri Türkiyede kazandklar dolarlar yurt dna götürüyor sözlerine yer verdi.

MÜSTEARIN TATL

Savunma Sanayi Müstear nerede tatil yapyordu diye soran Klçdarolu, Bodrumda tatil yapyor masrafn kim karlyor? El deitirirken ne oldu otele tankla geldiler. Mafyann emrinde bir tank. Düünebiliyor musunuz? Bu mudur adalet! Bir otele tank girecek sahibini tehdit edecek, seni öldüreceiz diyecek, otele çökecekler, bu beyefendi de o otelde olacak eklinde vurgulad.

RÜVET DDASINI SORDU

çileri Bakan Süleyman Soylunun ifade ettii 10 bin dolar rüvet alan siyasetçiye dair konuan Klçdarolu, Erdoan hiç sormuyor bunu. Sen atadn. Atadn adam çar sor. Sonra baz açklamalar geldi her ay deil efendim çok daha büyük paralar veriyoruz diye. u devletteki çürümeye bakn. Erdoan rüveti alan çok iyi biliyor. Eer onu ortaya çkarp görevine son vermezse rüvet çarknn bir parçasdr arkadalar. Açklamay yapan bu devletin çileri Bakan, ben sana onu soruyorum sen suç örgütünden bahsediyorsun. çileri Bakan da suç örgütlerinden biri diyorsa mesele yok, o zaman doruyu söylüyor demektir dedi.

Ana Sayfaya Git