Kılıçdaroğlu esnafla buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirler alır. Nasıl destekleyecek? Para verecek. En zor durumda Anayasa'nın 173. maddesini çalıştırmayan bir iktidara ne diyeceğiz? Hem desteklemiyor hem de korumuyor." dedi.

Haberler 15.02.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, video konferansla bir araya geldii kafe, elence sektörü temsilcileri ve iletme sahiplerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yaadklar sorunlar dinledi.

Klçdarolu, gelecek sal günü bu konuyu batan sona inceleyip masaya yatrmak istediini belirtti. ktidar destek vermesi için sktrdklarn, verilen destein komik rakamlar olduunu savunan Klçdarolu, iktidarn esnafa 3 ay süreyle bin lira verdiini, süreçte en büyük zarar görenin esnaflar olduunu, hizmet sektörünün sknt yaadn ileri sürdü.

Klçdarolu, i yerlerinin kapal kalmas ve çalanlarn madur olmasnn ortak sorun olduunu vurgulad.

Hizmet sektöründe garsonundan bulakçsna, açsna kadar pek çok alanda çalan bulunduunu aktaran Klçdarolu, bu emek youn sektörün dorudan doruya vatandaa hizmet olarak yansdn kaydetti.

Klçdarolu, Uçamadnz havaalanlar, geçmediiniz yollar var. Bunlara 30 milyar lira para ödüyorlar. Bunlar çarn, bunlar 5 kii zaten. çarsn hükümet desin ki, Yüz binlerce milyonlarca esnaf var, 30 milyar size ödemeyeyim siz bir yl bekleyin, ben bunu esnafa ödeyeyim esnaf rahat nefes alsn. Bir yl sonra ben size bu paray ödeyeceim. Zaten dolara bal, dolar yükseldikçe zaten para alyorsunuz bir kaybnz da olmayacak. eklinde konutu.

ESNAF VE SANATKAR KORUNACAK

Otel sahiplerinin özellikle de küçük otellerin bu süreçte çok ciddi sorun yaadn dile getiren Klçdarolu, öyle devam etti:

En büyük tehlikede u, süreç böyle yasaklarla çok uzad takdirde insanlar geliyordu kafeye, kahveye oturuyordu, kahve, çay içiyordu, oyun oynuyordu, lokantada yemek yiyordu, sokaktan simit alyordu.

Bu alkanlklar da gittii takdirde bir sektör çok büyük bir kriz yaayacak. Sorunlarnz birebir dert edindik. Bunu her yerde her ortamda ve ekliyle dile getiriyoruz. Televizyonlarda, TBMMde, radyolarda, sokakta, caddede bir ekilde dile getiriyoruz bu sorunun almas için.

Devlet, esnaf ve sanatkar koruyucu ve destekleyici tedbirler alr. ki ey var burada, bir koruyucu. Esnaf ve sanatkar korunacak. Yani esnaf ve sanatkar ekonominin dna itilmeyecek. ki destekleyici tedbirler alr. Hem koruyacak art destekleyecek. Nasl destekleyecek? Para verecek. Destekleme baka nasl olur? yi imkanlar salayacak. En zor durumda Anayasann 173. maddesini çaltrmayan bir iktidara ne diyeceiz? Hem desteklemiyor hem de korumuyor. Biz bu konuda elimizden geleni yapacaz. Bundan emin olmanz isterim.

Ana Sayfaya Git