‘Kılıçdaroğlu gerçeklerden ve değişimden korkuyor’

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen CHP Gençlik Kolları üyeleri, İstanbul İl Başkanlığı önünde değişim talebini dile getirdi, şartlarını sıraladı.

Haberler 09.07.2018 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisinde seçim sonras balayan deiim talebine bir ses de gençlik kollarndan yükseldi. çeitli ehirlerden partili gençler deiim talebiyle CHP stanbul l Bakanl önünde basn açklamas yapt. Açklamaya katlanlar, Gençlik gelecek gelecek özgürleecek eklinde slogan atarak, Cumhuriyetin kurucu ayarlarna dönelim, Koltuk sevdasnn bu partide yeri yoktur ve CHPde deiim Türkiyede deiim yazl dövizler tad.

CHP GENçLK ÖRGÜTLER DEM çN SOKAKTA

Grup adna açklamay CHP Uak Gençlik Kollar Bakan Turan Özsoy yapt. Özsoyun okuduu açklamada u ifadelere yer verildi: Deiimle bir kiiyi, bir ismi iaret etmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin yllardr süregelen yapsal problemlerine çözüm olacak program deiiklii ve kadro deiikliine iaret ediyoruz. Bugün emein, sevginin, kavgann ehri stanbuldan kvlcm ateliyoruz. 24 Haziran, Türkiyenin krlma seçimiydi. Bizler üretmek, bar içinde yaamak isteyenleriz. Bizler seçimden malup ayrldk. Böyle olunca da bizler Türkiyenin deiim umudu ana muhalefet partisinde mutlak suretle bir deiimin kaçnlmazlna dikkat çekiyoruz.

Parti tekilatndan gençler ve kadnlarn tercih edilmemesinin baarszla neden olduunun belirtildii açklamann devamnda Partimizin Genel Bakan parti listeleri açklandnda umutlanmayn, listede gençler ve kadnlar yok dedi. Sayn Genel Bakan siz gerçeklerden deiimden korkuyorsunuz. Siz gençler yok dedikçe, Sayn nce srarla gençler var dedi ifadelerine yer verildi.

ncenin seçim süreci ve sonrasnda gençlerle bulumalarnn hatrlatld açklamada, Deiimle bir ismi iaret etmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin yllardr süregelen yapsal problemlerine çözüm olacak kadro ve program deiikliine iaret ediyoruz denildi.

çeitli ehirlerden biraraya gelen CHPli gençler, alternatif iktidar için 6 maddelik program açklad.

CHP GENçLK KOLLARININ 6 MADDELK PROGRAMI

1 Tüzük ve program kurultay yaplarak program daraltlmal, tüzük demokratikletirilmeli,

2 Mahallelerden balayan iletiim a kurulup, yerel güçlendirilmeli,

3 Kürt sorununda net bir bar ve çözüm program sunulmal,

4 Mütedeyyinlerle olan ba popülist isimlerle deil, ezen ve ezilen ekseninde kurulmal.

5 AKPnin eitim politikalar durdurulmal,

6 Enis Berberolu ve Eren Erdem nezdinde tüm siyasi tutsaklarn vebali CHP üzerindedir. Tüm siyasi tutsaklarn özgürlüü için politik hat belirlenmelidir.

Ana Sayfaya Git