Kılıçdaroğlu: Hiç kimse Türkiye'nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez şiddetle kınıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Norveç'teki NATO tatbikatına ilişkin, "Biz 80 milyonluk bir aileyiz. Ama hiçbir zman kendi ülkemizin tarihine ve bugününe hakaret edilmesini kabul etmez şiddetle eleştiririz. Bu yetkililerden Türkiye'ye yapılan bu hakaret nedeni ile yöneticileri tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Bu sıradan bir özür dileriz ile geçiştirilecek bir konu değil. Biz güçlü, itibarı olan bir devletiz. Biz, demokrasiyi, insan haklarını savunan bir devletiz. Türkiye'ye yönelik eleştiriler olabilir, buna itirazımız yok ama hiç kimse Türkiye'nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Bunu şiddetle kınıyoruz" dedi.

Haberler 19.11.2017 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, CHP Emek Bürolar tarafndan düzenlenen Taeron çilik çaltayna katld.

HÜKÜMETE SESLENYORUM; TAERON çLERN SEçM MALZEMES, SYAS MALZEME YAPMAKTAN VAZGEçN

çaltayda konuan DSK Genel Bakan Kani Beko, taeron içilerinin siyasi malzeme olmamas gerektiini vurgulayarak, Taeron çalma düzeni çalma hayatnn yllarca kanayan bir yarasdr. Özellikle kamuda tam bir kangrene dönümütür. Taeron çalma düzeni, kamuya yüktür, içiye de hakszlktr. Bu sistem, asalak bir sistemdir. Ne devlete ne içiye ne de topluma faydas vardr. Saylar 750 bini aan ama kesin says bir türlü açklanamayan kamu taeron içileri kamu hizmetinde çalmaktadr. Bunlarn 5te biri taeron içilerinden olumaktadr. Bu içiler taeron irketleri tarafndan istihdam edilmektedir. Taeron irketler kamu hizmetinin üretilmesine hiçbir katkda bulunmadan içi, simsarlndan para kazanmaktadr. Asalak dediim de budur. Bu asalak taeron sistemine bir an önce son verilmeli. DSKe bal sendikalarmz binlerce açm olduu muvazaa davalarnn hemen hemen tamamn kazanmasna ramen maalesef mahkemeler bu muvazaa davalarn uygulayarak içi arkadalarma bugüne kadar kadro verilmemitir. Bir akl tutulmas var burada. Bunlar birer asalak demitim. Artk bu asalaklardan kurtulmamz gerekir. Kamu neden bu asalak irketler para ödenmekte içiye ödenmemektedir. Hükümete sesleniyorum; taeron içilerini seçim malzemesi, siyasi malzeme yapmaktan vazgeçin. 2019 planlarnzn bir parças kesinlikle olmasn. Sözünüzde durun. ki yldr verdiiniz sözünüzün gereini yapn. Taeron içilerinin umudu ile oynamayn. Akl, hukuk, insanlk d taeron içi çaltrma uygulamasna derhal son verin. DSK olarak diyoruz ki kesinlikle bu ülkede taeron yasaklanmaldr ifadelerini kulland.

Hç KMSE TÜRKYENN YÖNETCLERNE VE TARHNE HAKARET EDEMEZ. BUNU DDETLE KINIYORUZ

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Norveçteki NATO tatbikatna ilikin, Biz 80 milyonluk bir aileyiz. Ama hiçbir zman kendi ülkemizin tarihine ve bugününe hakaret edilmesini kabul etmez iddetle eletiririz. Bu yetkililerden Türkiyeye yaplan bu hakaret nedeni ile yöneticileri tatmin edecek açklama bekliyoruz. Bu sradan bir özür dileriz ile geçitirilecek bir konu deil. Biz güçlü, itibar olan bir devletiz. Biz, demokrasiyi, insan haklarn savunan bir devletiz. Türkiyeye yönelik eletiriler olabilir, buna itirazmz yok ama hiç kimse Türkiyenin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Bunu iddetle knyoruz dedi.

TAERON çLK, 21. YÜZYILIN AYIBIYDI. KÖLE TCARET, EMEK TCARETYD

Taeron içilerinin sorunlarna ilikin Klçdarolu u iafdeleri kulland: Taeron içilik, 21. yüzyln aybyd. Köle ticareti, emek ticaretiydi. Buna kar çkmamz gerekiyordu. Anayasamzda hükümler var, sendikalama, örgütlenme, içinin haklarnn korunmas var. Bir de bunlarn dnda özel bir alan var. çinin emeinin sömürüldüü, hiçbir hakknn olmad bir süreç var.

2002DE 387 BN TAERON çS VARKEN BUGÜN BU SAYI 2 MLYONU AMI DURUMDA

2002 ylnda bize verilen bildiimiz rakamlar 387 bin taeron içisi varken bugün bu say 2 milyonu am durumda. Kimse rakam bilmiyor. Bunlar 21. yüzyln emek köleleridir. güvenceleri yok.

ASGAR ÜCRETN EN AZ 2 BN LRA OLMASI GEREKYOR

Asgari ücretin en az 2 bin lira olmas gerekiyor. Bir ay devletin babakanna, cumhurbakanna, müstearna versinler bin 400 lira ile bir ay geçinsin. Net 2 bin olmal asgari ücret. Buna da itiraz edecekler; Memeleketi mi batracaksnz? diyecekler.

YAZILAR GDYOR; TAERON SÖZLEMELERN 3 YIL YAPACAKSINIZ DYE

Bir konuya dikkat çekmek isterim; kadro vereceiz diyorlar bugün çok sayda kamu kurulularndan yazlar gidiyor; Taeron sözlemelerini 3 yl yapacaksnz diye. Merak ediyorum, kadroyu ylbana kadar verecekseniz bu yazlar niye yazyorsunuz? Bizi asla kandramazlar taeron içileri kadro alncaya kadar mücadelesini vereceiz. 10larca yldr kanayan bir yaradr. Taeron içisi 21. yüzyln kölesi deil, taeron içisi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin onurlu bir bireyi olmak durumunda ikinci snf vatanda deil, birinci snf vatanda olmak zorundadr.

Ana Sayfaya Git