Kılıçdaroğlu: Hiç kimsenin faizi inmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi faiz indi? Çiftçinin, esnafın, tüccarın, kredi kartı kullanıp, bankalardan borçlanan sade vatandaşın faizi indi mi? Hiç kimsenin faizi inmedi" dedi.

Haberler 21.12.2021 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Klçdarolu, genel merkezde Demokrat Parti (DP) Genel Bakan Gültekin Uysal kabul etti. Yaklak 1 saat süren görümenin ardndan Klçdarolu ve Uysal, ortak basn toplants düzenledi. Klçdarolu, görümede ekonomiyi, gelimeleri ve d politikay görütüklerini belirterek, Hiç kimse umutsuzlua kaplmasn. Türkiyenin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur, bütün sorunlar çözülebilir. Aklla bilgi ile birikimle bu sorunlarn üstesinden geleceiz ve gelmekte de kararlyz diye konutu.

Klçdarolu, soru üzerine, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann eletirdii Türk Sanayicileri ve nsanlar Derneinin (TÜSAD) açklamas hakknda deerlendirmede bulunarak, Bu ülkede yaayan, bu ülkede üretim yapan; çiftçisi, içisi, köylüsü, emeklisi, sanayicisi, tüccar herkesin konumaya hakk var. Siz konumayn, ben konuacam diyor sonra kalkyor dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkyor. Demokrasinin dsinden dahi haberi yok dedi.

ORGANZE KÖTÜLÜKLE KARI KARIYAYIZ

Klçdarolu, Cumhurbakan Erdoann Vatandalarmz faize ezdirmeyeceiz sözünün anmsatlmas üzerine ise öyle konutu:

Hangi faiz indi? çiftçinin faizi indi mi? Hayr. Esnafn faiz indi mi? Hayr. Tüccarn faizi indi mi? Hayr. Kredi kart kullanp, bankalardan borçlanan sade vatandan faizi indi mi? Hiç kimsenin faizi inmedi. Merkez Bankas bankalara kredi açarsa onun faizi indi. Vatandaa yansyan bir ey yok. Kim kazanyor? Bankalar kazanyor. Kime hizmet ediliyor? Bir avuç insana hizmet ediliyor. Faizin falan indii yok. Hayal aleminde yayorlar. Londradaki tefecilere dünyann faizini ödeyen kim? Türkiyedeki tefecilere yani dolar baronlarna dünyann parasn ödeyen bu kii deil mi? Soru sormasanz bu alanlara girmeyeceim. Erdoan muhatap almak bile yanl aslnda. Bir organize kötülükle kar karyayz. 84 milyon perian vaziyette. Görmüyor 84 milyonu.

Kemal Klçdarolu, baz inaat irketi yöneticilerinin ve i insanlarnn CHPyi ziyaret ettii yönündeki iddialarn sorulmas üzerine de Yok hayr. Belki böyle bir talep olmutur; ama bize yansyan bir ey yok dedi.

UYSAL: SORUMLULUK DUYGUSU çNDE BURADAYIZ

DP lideri Gültekin Uysal ise Türkiyenin büyüklüüne inandklarn söyleyerek, Bir asr evvel, milletin azim ve kararll makus talihini deitirmise bugün yine makus talihi deitirmek siyasi aktörlerindir. Biz de bu sorumluluk duygusu içinde bugün buradayz. TÜSADn çok snrl deerlendirmeyle net bir açklamas var. Ben açklamay gayet normal buluyorum hatta daha yüksek sesle ifade edilmesi gerekir diye konutu.

Ana Sayfaya Git