Kılıçdaroğlu: Hiçbir siyasal parti CHP'li belediyelerin eline su dökemez

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, yerel yönetimlerde hiçbir siyasal parti CHP'li belediyelerin eline su dökemez." dedi.

Haberler 12.10.2018 - 16:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, çankaya Belediyesi Zübeyde Hanm Sosyal Tesislerinde düzenlenen partisinin belediye bakanlar toplantsna katld.

Vatandan mutsuzluk içinde olduunu ve yarnn bilemediini ileri süren Klçdarolu, Bir belirsizlik içerisinde yine bir seçime gideceiz. Yarn sabah ne olacan kimse bilmiyor? Biz uyaryoruz, sorumlu bir siyasal partinin genel bakan olarak uyaryorum; Bu ekliyle hükümet, bu ekliyle saray Türkiyeyi yönetemez. Yönetim farkl bir eydir, bilgi birikim, deneyim ister. 16 yldr deneyim kazanmadlar, yap boz politikasyla doruyu bulmak mümkün deildir. deerlendirmesini yapt.

Pek çok belediyenin örnek ald uygulamalar balatan CHPlilerdir

Klçdarolu, öyle devam etti:

Kimin ne yapt belli deil. Ofis üstüne ofis kuruluyor, atamayla gelen bakanlar... Türkiyenin oturup düünmesi lazm. Türkiye, sadece CHPlilerin deil, AK Partililerin de ülkücülerin de Saadet Partili kardelerimin de 81 milyonun Türkiyesidir. 81 milyonun sorumluluu var. Ben de bu ülkede huzur istiyorum, o da istiyor. Huzuru hepimiz istiyoruz. Ama 16 ylda geldiimiz noktaya bakyoruz, huzur yok. Demek ki önümüzde ciddi bir süreç var. Bu süreci hepimiz dikkatle deerlendirerek sanda gitmeliyiz.

unu rahatlkla söyleyebilirim. Yerel yönetimlerde hiçbir siyasal parti CHPli belediyelerin eline su dökemez. Baz hizmetlerimizi eksik görebilirler ama eri oturup doru konualm. Metro deyince akla CHP gelir. Ankarada, stanbulda, zmirde metronun ilk temelini atanlar CHPli belediye bakanlardr. lk tanzim sat maazalarn, halk ekmek fabrikalarn, ilk tercihli yol uygulamasn CHPli belediyeler yapt. Bugün pek çok belediyenin örnek ald uygulamalar balatan CHPlilerdir.

stanbul hepimizin göz nuru

Kent kültürünün önemine deinen Klçdarolu, kentte yaamann farkl bir ey olduunu söyledi.

CHPli belediyelerin kent kültürüne büyük önem verdiini aktaran Klçdarolu, stanbula büyük hakszlk yapldn dile getirdi.

Klçdarolu, stanbul hepimizin göz nuru. Göz bebeimiz gibi korumamz gereken bir kent. Üç büyük imparatorlua bakentlik yapm. Haliçiyle, deniziyle, milyonlarn yaad stanbul. stanbula ne yapld son yllarda. Sarayda oturan zat 81 milyonun önüde Biz istanbula ihanet ettik. dedi. Ama hiçbir CHPli belediyeyenin olduu yerde o beldeye asla ihanet edilmemitir. açklamasn yapt.

Neden istifa ettirdiniz?

CHPli belediye bakanlarnn büyük bir fedakarlkla görevlerini yaptna dikkati çeken Klçdarolu, Ama onlarn belediyelerine bakn stanbul büyükehir belediye bakan, Ankara, Balkesir, Bursa, Nide, Düzce belediye bakanlar görevlerinden istifa etmek zorunda kaldlar. Ne için istifa ettirildiler kimse bilmiyor. Kusurlar yoksa neden istifa ettirdiniz? Bu belediye bakanlarnn ilerde çocuklarna anlataca bir gerekçesi yoktur. Eletirebilirsiniz, adaletin yerine geçip belediye bakann boynunu vurmak asla doru deildir. Korkudan ses çkaramyorlar neden? verilmeyecek hesaplar m var? Bizim belediye bakanlarna her türlü basky yapyorlar görevlerinden alyorlar ama biz bütün belediye bakanlarna güveniyoruz, hepsiyle gurur duyuyoruz. dedi.

Baka gerekçelerle istifa ettirildilerse o zaman çkp bunun söylenmesi lazm

stifa ettirilen AK Partili belediye bakanlarnn, kendi parti liderleri tarafndan tehdit edildiini belirten Klçdarolu, Ne diyor Erdoan, stifa edecekler, yoksa bedeli ar olacak ne demek bu? Ya istifa et ya da bedeli ar olacak. Bu çok ar bir laf. Eer yolsuzluk yaptlar, istifa ettiler ve sen onlar akladysan sen harama ortaksn, yolsuzlua ortaksn demektir. Ama yok baka gerekçelerle istifa ettirildilerse o zaman çkp bunun söylenmesi lazm. deerlendirmesinde bulundu.

Kendilerinin verilemeyecek hiçbir hesaplar bulunmadn, hesab halkna vereceklerini anlatan Kemal Klçdarolu, Hesap vermekten insanlar kurtarmak, Bak sen hesap vermeyeceksin, seni kurtaryorum, çekil köende otur diye tehdit etmek hangi demokraside vardr. Zorla istifa ettirilenlerin gelecekte torunlarna anlatacaklar hiçbir hikayeleri yoktur. Bu kadar ar bir vebali kimse srtlayamaz, kimse çekemez. ifadesini kulland.

Bir kiinin arzusu üzerine bir belediye bakannn istifa etmesinin, orada demokrasi deil, dikta yönetimi, tek adam egemenlii olduunu gösterdiini, bu istifalarn arkasnda ne bulunduunun bugüne kadar ortaya çkmadn belirten Klçdarolu, Bunu ortaya çkaracaz. dedi.

Bizim için onur ve eref olacaktr

Klçdarolu, yerel seçimler için önemli hedefler koyduklarn, bütün belediye bakanlaryla gurur duyduklarn vurgulayarak, Önümüzdeki süreçte Balkesir, Denizli, Uak, Mersin, Adana, Antalya, Bursa, Ankara ve stanbul dahil alacaz. Eer üç büyük imparatorlua bakentlik yapm stanbul bugün vurguncularn elindeyse ve 20 yla yakn bir süredir yene yene bitirilemiyorsa stanbula tarihi kimliini kazandrmak bizim için onur ve eref olacaktr. diye konutu.

Ankara, Balkesir, Bursa, Antalya için de ayn eyin geçerli olduunu belirten Klçdarolu, CHPnin yerel yönetimlerde söz sahibi olduunu, ama siyasal iktidarn engellemelerinden kaynaklanan eksikliklerin yaandn savundu.

AK Partili belediyeler, kentsel dönüüm için bavurduunda bir haftada karar çktn, CHPli belediye bavurduunda yllarca karar çkmadn, bunun da bir eksiklik olduunu gösterdiini bildiren Klçdarolu, ama bu eksikliin CHPli belediyelerden deil, siyasal iktidarn engellemelerinden kaynaklandn, bunun bütün halka anlatlmas gerektiini ifade etti.

Sandkta ittifak yapacaz

Kemal Klçdarolu, Yerel yönetimlerde ittifak yapacak msnz? diye sorulduunu belirterek, Sandkta ittifak yapacaz, halktan, beldeden yana olan, ayrmclktan yana olmayan, bütün belde halkna, gelin bizim belediye bakanmza oy verin diyeceiz, sandkta mutabakat salayacaz. dedi.

Nerede bir CHPli belediye varsa orada huzur bulunduunu, en karmak kent Hatayda bile Belediye Bakannn ayrmclk yapmadan her yere hizmet götürmesi nedeniyle huzurun hakim olduunu anlatan Klçdarolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Birileri gibi yapmyoruz, inanç üzerinden, kimlik üzerinden, yaam tarz üzerinden vatandalarmz ayrmyoruz. Siyasal görüleri dolaysyla ayrmyoruz, herkese eit hizmet götürüyoruz. Sadece yoksul bölgelere pozitif ayrmclk yapyoruz. Biz kiminle ittifak yapacaz, önce yllar yl AK Partiye oy verip, bugün hayal krklna urayan AK Partili kardelerimizle ittifak yapacaz. Gelin, belediyecilik hizmetleri nasl yaplyormu göreceksiniz.

Enflasyonla mücadele

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, hükümetin enflasyonla mücadele yöntemlerini de eletirdi. Enflasyonla mücadelede yeni bir yöntem belirlendiini aktaran Klçdarolu, Vatandan mutfanda yangn var, sarayda hiçbir ey yok. Her ey güllük gülistanlk. Vatandaa, kim zam yapt, belediyeden zabta memurunu göndereceiz, fiyatlar denetleyeceiz. Dünyada böyle bir örnek yok. Polisiye tedbirlerle fiyat m düürülür. Allah akl fikir versin bunlara. Memleketi yönetemiyorlar. ifadesini kulland.

Yalan söylüyorlarsa o kii o makamda oturmamaldr

Kemal Klçdarolu, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, 2. Cumhurbakan smet nönünün elinde ABD bayrayla bir fotorafn göstermesine ilikin de deerlendirmelerde bulunarak, belli makamda oturan insanlarn konutuklar her eye dikkat etmeleri gerektiini belirtti.

Klçdarolu, unlar söyledi:

Eer Türkçe söylemek gerekiyorsa yalan söylememeleri lazm. Yalan söylüyorlarsa o kii, o makamda oturmamaldr. Belli makamlarda oturan kiilerin yalan söyleme haklar da yoktur. Bu kendi halkna bir anlamda kötülük etmektir. Kendi halkn bir ekliyle kutuplatrmak, ayrtrmak demektir. Kalkt Cumhurbakanl koltuunu igal eden zat, 7 Ekimde u açklamay yapt, Bakn burada nönüyü görüyorsunuz. Bir fotoraf var, nönü var doru. Elindeki bayrak, dikkat edin Türk bayra deil, elindeki bayrak Amerikan.

Sonra gerçek ortaya çkt. (ABD Bakan Yardmcs Lyndon Johnson) Johnsonn gelii nedeniyle Türk ve Amerikan bayraklarn birlikte kaldrld bir program. Soruyorlar Macaristandan gelirken ve 180 derece çark ederek, bu zat gene söylüyor, Ben tek bayrak demedim ki zaten, lafa bak. Allah akl fikir versin. Gösterdiim fotorafta zaten tek mi çift mi belli. Tek mi çift mi belliyse niye söylemiyorsun. ki tane çubuk orada görülüyor. Birinci yalan Elinde Türk bayra yok diyor. Nasl yalan söylüyorsun sen, yalan söylemek yakr m? En azndan makamna sayg duy, kendine sayg duymuyorsan, bizim insanmza sayg duymuyorsan. O koltukta oturan birisi imdi bize bir ey söylemiyor. çünkü ne söyleyecek, alnmz ak, tertemiziz hepimiz. Belediye bakanlarmza da bir ey söyleyemiyor. Kime söyleyecek, tarihe gidiyor nönüye söylüyor. Ama söyledii laf ne, efendim Neden elinde Amerikan bayra tayorsun. Neden, nönü Amerikancym algsn yerletirmek için. nönü gidip, Katar eyhinden bedava uçak almad. O ayb asla ve asla Türkiyeye getirmedi, hibe uçaa binmedi. Birinin önünde diz çökmedi, 7 düvele diz çöktürdü.

Cumhurbakanl makam kimseye yalan söyleme özgürlüü tanmaz, yoktur böyle bir ey. O makama sayg gerekiyorsa yalan söylemeyeceksin. Yalancdan da zaten cumhurbakan olmaz. Yalancdan brakn cumhurbakann, bir siyasi partinin genel bakan da brakn genel bakanl yalancdan insan olmaz, insan.

Klçdarolu, yalan söylemenin bütün inançlarda günah olduunu belirtti.

Halkn belediyeciliinde hiç kimse ötekiletirilmez

Salondaki belediye bakanlarndan saray belediyecilii ve halkn belediyecilii kavramlarn iyi bilmelerini isteyen Klçdarolu, saray belediyeciliinde aslolann rant olduunu, belediyelerde hak, hukuk ve adaletin bulunmadn, belediye bakanlarnn kendilerine oy vermeyenlere hizmet götürmediini iddia etti.

Halkn belediyeciliini ise CHPnin yaptn savunan Klçdarolu, Halkn belediyeciliinde hiç kimse ötekiletirilmez. Belediye bakan belde halkna eit hizmet götürür, yoksul mahallelere pozitif ayrmclk yapar. Halkn belediyeciliinde vatandana, seçmenine hesap vermek onurlu bir görev olarak kabul edilir. Kent rantlar yandaa deil, rant yaratan bölge halkna hakça datlr. ifadelerini kulland.

Klçdarolu, halkn belediyeciliinde yeil alanlar korumann esas olduunu belirterek, bu belediyecilikte aslolann mutlu, huzurlu insanlarn yaad kentleri ina etmek, kentte ve krsalda yaayanlar arasnda ekonomik ve sosyal i birliini salamak olduunu kaydetti.

Halkn belediyeciliinde kenti kültür, sanat ve spor dünyasyla buluturmak, birlikte yaam kültürünü kurumsallatrmann amaçlandn aktaran Klçdarolu, Söylediimiz kurallar bütün çada ülkelerde geçerli olan kurallardr. Biz bu kurallar, bütün basklara, eksikliklerine ramen uyguluyoruz. dedi.

CHP Genel Bakan Klçdarolu, Türkiyenin tüm belediyelerinde huzur içinde bir Türkiyeyi ina etmek istediklerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git