Kılıçdaroğlu: İmamoğlu israfı görsünler diye araçları sergiledi

31 Mart seçimlerinde partisinin kazandığı belediyeleri ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazandı. İptal ettiler. Bu milletin bir vicdanı var, adalet temelli vicdanı var. İptal mi ettin? 13 bin oyu çıkardı 806 bin oya. Vicdan ve adalet önemli kavramlardır. Beraberdir. Demiryolunda giden iki ray gibidir" dedi. Kılçdaroğlu, israfın boyutlarının görülmesi için İmamoğlu'nun belediye araçlarını Yenikapı'da sergilediğini söyledi.

Haberler 07.09.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, stanbul seçimlerindeki iptal kararnn ardndan Ekrem mamolunun AK Partili rakipi Binali Yldrma kar oy farknn 13 binden 806 bine çktn hatrlatarak, Bu milletin adalet temelli vicdan var. Demiryolunda giden iki ray gibidir vicdan ve adalet dedi. Klçdarolu, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun Yenikapda sergiledii araçlarla ilgili Kime verdiniz bu araçlar? diye sordu.

31 Mart yerel seçimlerinde partisinin bakanlklarn kazand ilçe belediyelerini ziyaret eden CHP lider Klçdarolu, bugün Aydnn çine ilçesine gitti. Klçdarolu, yeni siyaset anlayn CHP belediyelerinde iki temel kural üzerine ina ettiklerini anlatt ve Birincisi seçildii andan itibaren hiçbir ayrm yapmayacak. Hiç kimseyi ötekiletirmeden hizmet verecekler. kinci temel kuralmz, para harcar, yatrm yaparlar ama harcadklar para ahsi paralar deildir. Milletini parasdr. O zaman harcanan her kuruun hesabn millete vermek zorundalar dedi.

HEPMZ MLLYETçYZ

Konumasnn devamnda hükümeti eletiren Klçdarolu, Yol yapyoruz tünel yapyoruz diyorlar. yi de bunlar bakalar yapyor. Sen yapmyorsun ki? Garanti veriyorsun. Köprüyü, ehir hastanesini kaça yaptn? Kaça yaptn? diye sordu. Klçdarolu, Onlar kaça yaptn arkada sen? Hepimiz milliyetçiyiz, bayramz her eyin üzerindir. Ülkücü kardeim de AK Partili de Y Partili de Saadetli kardeim de soracak. Sormak zorunda. Gün kavga edecek zaman deildir. Gün Türkiye Cumhuriyetinin yücelme, yükselme, büyüme zaman olmak zorundadr diye devam etti.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR

CHP lideri Klçdarolu, ekonomi politikalarn da eletirirken öyle konutu: sizlik 8,5 milyona çkt. Üniversite mezunlar isiz, çiftçinin hali meydanda. Öyle zaman geldi ki soan üreticisi oldu terörist. Akl alacak gibi deil. Bizim belediyelerin olduu yerde hiçbir çocuk yataa aç girmeyecek. Bir çocuk yataa aç giriyorsa, belediye bakan yataa girmeyecek, onun karnn doyuracak. Seçimleri kazanmamz kolay olmad, her türlü baskya ramen kazandk. stanbulda Ekrem mamolu kazand. ptal ettiler. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Bu milletin bir vicdan var, adalet temelli vicdan var. ptal mi ettin? 13 bin oyu çkard 806 bin oya. Vicdan ve adalet önemli kavramlardr. Beraberdir. Demiryolunda giden iki ray gibidir vicdan ve adalet. Kapal kaplar ardndan adaletsizlik yaptlar, açk meydanlarda ve sandkta vatandalar onun hesabn sordu. Bu milletin adalet anlayna güveniyoruz. Bu kardeiniz, çiftçinin, esnafn, asgari ücretlinin, emeklinin derdini anlatacak. Ben anlattkça onlar bana saldryor. Ne yaparlarsa yapsnlar. Söylemeye devam edeceim, onun mücadelesini vereceim.

KME VERDNZ BU ARAçLARI?

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu çineden sonra Aydnn Nazilli ilçesini ziyaret etti ve vatandalara seslendi. Nohut, mercimek, canl hayvan herey dardan. Neden fabrikalar sattn? Nazilliyi Sümerbanktan biliyorum. Nazilliye o Sümerbankn o emeini biliyorum. Binlerce aile oradan geçindi diyen Klçdarolu öyle devam etti:

Her eyi sattk imdi sra geldi Tank Palet Fabrikasna geldi. Katara niye veriyoruz arkada? Kendi silah fabrikasn yabanc bir orduya niye veriyoruz? Memleketi bu hale kim getirdi Allah akna. Suriyelilere neden geldi diye kzyoruz, Suriyeliyi buraya getiren adama kzacaksnz. Millet ttifaknn belediye bakanlar hizmet akyla doludurlar. Onlardan iki ey bekledim. Oy versin vermesin ayrm yapmayacak. Herkesi kucaklayacak. kincisi, belediye bakanlar yapt her harcamann hesabn verecek.

Kul hakkn savunmak gibi bir görevim var. çinin, emeklinin, çiftçinin isizin hakkn savunmayaym m? Yataya aç giren çocuklarn anneni yüreinde açt yaray bilen kaç kii var? çocuunu beslemeyen anneyi Saraydakiler düünüyor mu? Belediye bakanlarna söyledim bir çocuk yataa aç giriyorsa karnn doyurayacaksnz. Yeni bir siyaset anlay getiriyoruz.

Siyasetten bireysel olarak beklediim bir ey yok. Ne yaparlarsa yapsnlar bunlar söylemeye devam edeceiz. Ekrem Beyin stanbulda parka dizdii kullanlmayan araçlar Kime verdiniz bu araçlar? Neden gösterdi onlar, israfn boyutunu görsünler diye. Belediye bakanlarna sesleniyorum; kul hakk yemeyeceksiniz, israf yapmayacaksnz.

Ana Sayfaya Git