Kılıçdaroğlu: İnandığım yoldan beni döndüremeyecekler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray ziyaretinde çiftçilere, banka ve tarım kredi kooperatifi çalışanlarına seslenerek, "Sözüm var; o faizlerin tamamını sileceğim. Ana parayı ödeyeceksiniz. Bunu söylüyorum, kızıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, inandığım yoldan beni döndüremeyecekler'' dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir çiftçinin de ahırını ziyaret ettikten sonra kent merkezine geçti.

Haberler 26.02.2021 - 01:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, Aksaray ziyaretinde, kent merkezindeki esnaf dolap, tek tek sohbet etti. Gazetecilerin de sorularn cevaplayan Klçdarolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Merkez Bankasndaki döviz rezerviyle ilgili yapt açklamay deerlendirdi. CHP lideri Klçdarolu, Sorduk; mademki dengelemek için kullanm, çiftçide yok, esnafta yok, emeklide yok, hiç kimsede yok. Nerede bu para? Nereye gittiini çksnlar, millete bir açklasnlar. Sonra inatla devlet yönetilmez. natla azim arasnda fark, akldr. Devlet aklla yönetilir. Devlet, mantkla birikimle yönetilir. natla ben devleti böyle yöneteceim. Hangi inat Allah akna? Senin inadn dolaysyla 128 milyar dolar yok oldu. Sen oturuyorsun, partilerin kongrelerini yapyorsun. Sosyal mesafe sfr, lebaleb dolu. Esnafa gelince Aman Covid gelir. Kimin yüzünden? Bir inat yüzünden. natla azim arasndaki fark neydi? Akld. Devlet neyle yönetilirdi? Aklla yönetilirdi. Aklla m yönetiliyor? Hayr, inatla yönetiliyor. Ben inat ettim, bunu yapacam. Ya sen inat edip, Kanal stanbulu yapacana inat edip, u memlekette isizlere çare olsana, esnafa çare olsana. Dediim gibi devleti yönetemiyorlar. Bu konuda herhangi bir ey yapmyorlar. Sadece ve sadece Erdoan, ben koltuumu nasl korurum, bu aray içinde. Tek bildii bu, yapt da bu, uygulamalar da bu diye konutu.

FEZLEKELERE DAR AçIKLAMA

Aralarnda HDP milletvekillerinin de bulunduu 33 fezlekenin TBMMye gelecei, Y Partinin terör konusundaki tavr ve bu konuda CHPnin nasl tavr sergileyecei ile ilgili soru üzerine Klçdarolu, öyle konutu: Efendim, dosyalar gelecekmi, dokunulmazlk dosyalar falan filan. Ne söyledim ben? Yllardr, aylardr söylüyorum. Bir partinin genel bakan, mahkemeye hakim tayin edemez. Ben dahil. Bütün siyasi partiler için söylüyorum. Siyasi partilerin genel bakan, mahkemeye hakim tayin edemez. Mahkemeye hakim tayin ediyorsa o hakime güven olmaz. Günümüze bak yarg bamszl var m? Yarg bamszl yok. Erdoann talimatn savclar derhal yerine getiriyor mu? Getiriyor. stedii adam hapse attryor mu? stedii adam hapse attryor. u konuma üslubuna bak Meclise gelecek, eller kalkacak, inecek. Eller kalkacak, inecek dediin adamlar, bu milletin seçtii milletvekili. Bu milletvekillerinin iradesi yok mu? Bu milletvekilleri, u dosyaya bakalm, demeyecek mi? Erdoan diyor ki Demeyeceksiniz, el kaldrp, indireceksiniz. Ne demek bu? 19 Mays hareketlerini yapacaksnz Mecliste. Bu millete yazktr, bu ülkeye yazktr. Öyle bir yönetim tarz olur mu? Bu yönetim tarz akldan uzak yönetim tarzdr. nada dayanan bir yönetim tarzdr. lla ben tuttum, böyle yapacam. Yanl, bunu yapman. Yanl da dinlemek istemiyor. Tutturmu bir inat gidiyor. Allahm akl, fikir ver; baka bir ey demiyorum.

Ana Sayfaya Git