Kılıçdaroğlu: Kadınların mücadelesi önemlidir, değerlidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin ardından kadınların hak mücadelesi verdiğini söyleyerek, "Kadınlar bugün Cumhuriyet tarihimizin en önemli eylemlerini gerçekleştiriyorlar, Türkiye'nin bütün coğrafyasında. Onların mücadelesi önemlidir, değerlidir. Bir hak mücadelesidir" dedi.

Haberler 30.03.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Kadn Kollar Genel Bakan Aylin Nazlaka, 81 ilden gelen partisinin il kadn kollar bakanlar ile birlikte parti genel merkezi önünde, stanbul Sözlemesinin fesih kararnn iptali talebiyle Dantaya yapacaklar bavuru öncesi basn toplants düzenledi. Nazlaka, Partimiz ilk seçimlerde iktidar olduunda sözlemenin gereklerini tam tamna yerine getirecektir. Biz CHP olarak, 42 milyon kadnn yaam hakknn elinden alnmasna asla izin vermeyeceiz dedi.

CHPL KADINLAR 81 LDE BU çABAYI GÖSTERYORLAR

CHP lideri Klçdarolu ise, basn toplants esnasnda kadnlarn yanna gelerek destekte bulundu. Klçdaolu, kadnlarn verdii mücadelenin bir hak mücadelesi olduunu belirterek, Kadnlar bugün Cumhuriyet tarihimizin en önemli eylemlerini gerçekletiriyorlar, Türkiyenin bütün corafyasnda. Onlarn mücadelesi önemlidir, deerlidir. Bir adalet mücadelesidir. O mücadeleye insan olan herkesin destek vermesi lazm. Biz de bu destei veriyoruz. CHPli kadnlar 81 ilde bu çabay gösteriyorlar. Dier partilerden de veya partisiz olan veya herhangi bir partiye ilgi duymayan bütün kadnlar kendilerine, parlamentonun verdii hakk bir kii tarafndan elinden alnyorsa ona tepki gösteriyorlar. Dolaysyla o tepki onlarn en doal haklar. Ben de onlara yürekten her türlü destei vermeye özen gösteriyorum. çaba harcyorum arkadalarmla birlikte. Dolaysyla bu mücadele bir hak mücadelesi diye konutu.

Ana Sayfaya Git