Kılıçdaroğlu, MHP'nin 'askıda ekmek' kampanyasını eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP tarafından başlatılan 'askıda ekmek' kampanyasını eleştirerek, "Projeye bakın, ne proje ama? Çağ açan bir proje. Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Haberler 21.10.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Klçdarolu, partisinin TBMM Grup Toplantsnda yapt konumada, bugün son yolculua uurlanan Bekir Cokunun yiit bir gazeteci olduunu belirtti. Klçdarolu, Bekir Cokun, adaletten, haktan, hukuktan yana olan bir gazeteci. Sadece insan haklarn deil canl olan herkesin hakkn ve hukukunu savunan bir gazeteci. Aacn, kuun, kedinin, köpein, her eyin korunmas gerektiini söyleyen bir gazeteci diye konutu.

CHP lideri Klçdarolu, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinde yaplan seçimi kazanan Cumhurbakan Ersin Tatar tebrik ederek, Demokratik bir yar gerçekleti. Sayn Ersin Tatar cumhurbakanlna seçildi. Kendisini hem Twitter üzerinden hem de dorudan telefonla kutladm. Baarlarnn sürekli olmas hepimizin ortak arzusu. Umuyoruz ve diliyoruz, Kbrsn tannmas konusunda çok daha geni, köklü bir çabay hayata geçirir dedi.

MUHTARLIK SEçMLER BRNC SINIF DEMOKRASY ANDIRIR

Klçdarolu, 19 Ekimde Muhtarlar Gününü kutladklarn hatrlatarak, unlar kaydetti:

Eer dier siyasi partiler de evet derse muhtarlarn hakkn, hukukunu özel bir yasada düzenleyelim ve bu özel yasada yer alsn. Belediye bakanlarnn, milletvekillerinin var da niye muhtarlarn yok? Üstelik muhtarlar gerçek anlamda demokrasiyi temsil eden kesim. Hiçbir siyasi partiye üye deil. Adyla sanyla çkyor, unlar yapacam, bana oy verin diyor. Oyunu alyor, geliyor koltuuna oturuyor. Muhtarlk seçimleri birinci snf demokrasiyi andrr. Ayn zamanda muhtarlarla ilgili olarak bir bütçenin de olmas gerekir. Bütün muhtar kardelerime söylüyorum. Gördüün her siyasiye söyle, Neden bizim bütçemiz yok kardeim?. Belediyenin bütçesi var, bakan seçimle geliyor. Hizmetse ben de hizmet ediyorum. En azndan evinde yiyecei olmayana ben yardm edeyim. Sosyal yardmlar politik olarak datlacana, sosyal yardmlarn muhtarlarn eliyle datlmas lazm. Bir mahallede, köyde kimin yoksul olup olmadn, kimin ihtiyaç sahibi olup olmadn en iyi muhtar bilir. Niye devre d tutuyorlar?

Hükümetin eitim politikasn eletiren Klçdarolu, Neden bu ülkede 3 milyon 37 bin örenci internete giremiyor? 3 milyon 37 bin örenci internete giremiyorsa bunun sorumlusu kim? FATH projesi ile bütün örencilere bilgisayar verecektin, nereye gitti o paralar? Artk internet, su gibi her evde olas lazm. O gençlere 2023 diyorsan 2023te sanda gidecekler. Kimden hesap soracaklarn iyi bilecekler diye konutu.

NE PROJE AMA?

MHP tarafndan balatlan askda ekmek kampanyasn eletiren Klçdarolu, Projeye bakn, ne proje ama? ça açan bir proje. Sayn Bahçeliye yürekten teekkür ediyorum. 21inci yüzyldan söz ediyorum dedi.

CHP lideri Klçdarolu, genç kuan, gelecei Türkiyede deil yurt dnda aradn belirterek, buna yaplan anketi paylaarak, unlar söyledi:

Mays aynda gençlere yöneltilen mkannz olsa yurt dna yerleip orada yaamak ister misiniz? sorusuna Türkiye genelinde yüzde 62,5 evet yantn verdi. AK Partili gençlerin yüzde 47,3ü de mkanmz olsa yurt dna giderdik diyor. Bu tablonun sorumlusu kim? Böyle bir gençlik yetitirdiler. Beka sorunu, beka sorunu. Bundan daha büyük beka sorunu olur mu? Bizim yetitirdiimiz evlatlarmz, geleceklerini yurt dnda aryorlar.

Ana Sayfaya Git