Kılıçdaroğlu: Nasıl gerekçe buldular acaba

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin henüz gerekçeli kararı açıklamadığını söyleyerek, "En çok merak ettiğim şu; bir zarfınız var, 4 seçim pusulası var, 4'ünü koyuyorsunuz. 7 kişilik çete diyor ki, '4 seçmen pusulasının 1'ini kabul etmiyorum, 3'ünü kabul ediyorum.' Buna nasıl bir gerekçe buldular acaba?" dedi.

Haberler 22.05.2019 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP lideri Kemal Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, 19 Mays 1919un 100üncü yln kutladklarn söyleyerek, 19 Maysn emperyalistlere boyun ememenin, ulusal egemenliin kuruluunun tarihi olduunu bildirdi. Klçdarolu, Mustafa Kemal Atatürk ile arkadalarnn kurduu Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandrma görevinde olduklarn söyleyerek, Bize ve bütün yurttalara gerçek anlamda demokrasiyi getirme sorumluluu yüklenmitir. 19 Mays kaderimizi kendi ellerimizle belirlemenin tarihidir. 100 yl önce büyük bir mücadele ve azimle yola çktk, 1947de çok partili hayata geçildi. Cumhuriyet demokrasi ile taçlandrmak gerekiyordu, bunun mücadelesi verildi, bedeller ödendi. Bugün ülkemiz 100 yl önceki mücadele sonucunda elde edilen kazanmlarn gerisine dümü olabilir, otoriter tek adamla yönetiliyor olabilir, güçler ayrl ortadan kalkm olabilir, hayatn her alanndaki kötüye gidie ses veren bütün yurttalar baskya maruz kalm olabilir. Düünce özgürlüünü ortadan kaldrmalarna ramen gerçek anlamda demokrasi getirme sorumluluu yüklenmitir dedi.

BR YILDA 1 MLYON 376 BN K SZ KALDI

sizlik orannn ciddi rakamlara ulatn söyleyen Klçdarolu, öyle konutu:

Son bir ylda 1 milyon 376 bin kii isiz kald. Kim isizlii yaratyor? Esnaf kepenk kapatyor, ses çkarmyorsun. Sonra da çkyor, stihdam seferberlii balattk diyorsun. 25 ubatta açklama yapyor; 2,5 milyon kiiye yeni istihdam alan yaratacaz diyor. 1 milyon 366 kii iinden oldu. Bu da diyor ki Ben ekonomiyi düzelteceim. Bunlarn ekonomisi bu. sizlik sokaa çkamamak demektir, isizlik umutsuzluktur. sizlik bütün kötü alkanlklarn balangcdr. sizlik yuva kuramamaktr. nsan sevginiz yok kardeim. sizin derdini anlatmayacak myz?

8 MLYON SZ VAR

Klçdarolu, Cumhurbakan Erdoann TÜSAD eletirdiini söyleyerek, TÜSAD uyarlarda bulunuyor. Gönül ister ki bunu TOBB yapsayd. TOBBun üst katlarnda oturursan, Bana bir ey söylerler mi diye düünürsen, bu ülke sorunlarna çözüm üretemezsin. Yeri gelirse tehir ederim. Ama hesabn sormasn bilirim diyor. Edersen et, bunlar vergi veren insanlar. Kimin hesabn soruyorsun sen? Yönetim beceriksizliinin hesabn m soracaksn? 8 milyon isiz var hala, bunu görmüyor musun sen? diye konutu.

ONLAR SENN KARNINI DOYURUYOR

Cumhurbakan Erdoann parti üyeleriyle yapt toplantda, Karnn doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacn karlyorsunuz yine de oy vermiyor dediini ileri sürerek, unlar söyledi:

Kimin parasyla kimi doyuruyorsun? 80 milyondan topladn paralarla sosyal yardm yapyorsun? Sonra seni doyurdum diyorsun. Kefen bezi alrken vergi alacaksn, otobüse binerken vergi alacaksn, aldn vergiyle fakire 5-10 kuru yardm yapacaksn, sonra Karnn doyurdum diyeceksin. Kimin parasyla? Asl seni 80 milyon doyuruyor bunun farknda msn? Kibir abidesi yazlk- klk uçan sarayn var, sana bunlar kim ald? Sonra dönmü Karnn doyuruyorum diyorsun. Onlar senin karnn doyuruyor.

YSK GEREKçEL KARARI AçIKLAYACAKTI

YSKnn stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçiminin iptaline ilikin henüz gerekçeli karar açklamadn söyleyen Klçdarolu, öyle konutu:

YSK gerekçeyi açklayacakt. Kim söyledi sarayda oturan zat. YSKnn tek üyesi var o da sarayda oturan zat. Pazartesi günü bitti. 200 sayfa. Ergenekon, Balyozda olurdu bin sayfalk iddianame hazrlanrd hkim iin içinden çkamasn diye bastlar imzay verdiler. Saraydan talimat alana hkim denmez. Vicdani olmayandan hkim olmaz. Egemenin önünde iki takla atandan hkim olmaz. 7 kii oturdu hazrladlar, merak ediyoruz. En çok merak ettiim bir zarfnz var 4 seçim pusulas var, 4ünü koyuyorsunuz. 7 kiilik çete diyor ki, 4 seçmen pusulasnn 1ini kabul etmiyorum, 3ünü kabul ediyorum. Buna nasl bir gerekçe buldular acaba?

BNAL BEY ALLAHA HAVALE EDYORUM

Klçdarolu, AK Parti stanbul Büyükehir Belediye Bakan aday Binali Yldrm eletirerek, Binali Bey meselesine girmek istemiyorum. Onu Allaha havale ediyorum. Yolunu yordamn arm birisi. Onlar ne kadar eski varsa çkardlar, biz hep yeni çkardk. Ne kadar köeyi dönmeye çalanlar çkardlar, biz prl prl gençleri çkardk dedi.

Ana Sayfaya Git