Kılıçdaroğlu: O kararnameyi bulurum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Denizli'de konuştu: Amerika'da bir liman Suud'lara satıldı kıyamet koptu. Bizde silah fabrikası satılıyor. Hepimizin duyarlı olması lazım.

Haberler 18.09.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu Denizliye gitti. Babada Belediye Bakanln ziyaret eden Klçdarolu, alanda toplanan yurttalara seslendi. imdilik aldnz havada vergi yok. Musluu açnca be çeit vergi ödersiniz diyen Klçdarolunun açklamalarndan satr balar öyle: Belediye bakanlar göreve balarken onlara 7 kuraldan asla ayrlmayacaksnz dedim. Bunlardan biri asla ayrm yapmayacaksnzd. Efendim bu mahalle bana oy vermedi onlar cezalandralm demek eski siyaset anlaydr. nanyorsan demokrasiye vatandan oyuna sayg göstereceksin.

Belediye bakanlarmz para harcarlar ama milletin parasn harcarlar. Bunun için yaptnz her harcamann hesabn millete hesap vereceksin. çünkü milletin parasn harcyorsun.

Bu devlette yeni bir anlay demektir. Ben bazen soruyorum bu ehir hastanelerini kaça yaptn? Bir liralk ii 10 liraya yapyor, aradaki 9 liray cebe indiriyorsan ben bunun hesabn sorarm. Kul hakk çok önemli. Kul hakknn yememenin temel kural harcanan her kuruun hesabnn millete verilmesidir.

Kardeim ben sana yol yaptn diye bir ey demiyorum, bamn üstüne, ama kaça yaptn? çünkü onun parasn millet ödüyor. Ali Bakan pazar yerini kaça yaptn, hangi belediyelerin bu süreçte kendisine katk yaptn sizlere söyleyecek. çocuk doduu andan itibaren vergi verir. Süt, bez alsnz vergi verirsiniz. imdilik aldnz havada vergi yok. Musluu açnca be çeit vergi ödersiniz. Bu vergiler sizin haberiniz olmadan sizden alnyor. Ben vergi veriyorsam kimin neyi kaça yaptrdn bilmek zorundaym. Ama hayr ii yapar biri ona sormayz bunu kaça yaptn diye, Allah raz olsun deriz. Ama sizin oylarnzla seçilen bir kii sizin paralarnzla yatrm yapyorsa hesabn vermek zorundadr.

Türkiyede ekonomi iyiye gitmiyor. Her evde isiz var. sizliin ne olduunu acaba Türkiyeyi yönetenler biliyorlar m? 17 ylda uçacaktk, Türkiye geriliyor.

3,5 milyon Suriyeli geldi. Savatan kaçtlar. Sorun ne Suriyelilere kzyoruz, neden? Onlar buraya getirenlere kzn. Suriyelilerin ne günah var! Onlar imdi çalyorlar, bir de 40 milyon dolar verdik. imdi dlibde sktk. 3,5 milyon Suriyeli Türkiyenin kapsna dayanrsa armayn. çünkü Esad ben ülkemde istemiyorum diyor. Benim evladm isizken onlarn evlatlarnn her birinin eli yada, balda, Suriyeliler asgari ücretin altnda çalyorlar.

KAVGA BZE NE GETRD?

Biz yeni bir siyaset anlay balatyoruz; kavgasz, gerilimsiz. Kavga bize ne getirdi? Hangi savatan kim krl çkmtr ki? Orta Douda yaayanlarn tamam bizim akrabalarmz. Orada da Araplar, Kürtler, Ezidiler, Türkler var, burada da var. Türkiye bu bölgenin en güçlü ülkesidir. Bu bölgeye en büyük ekonomik açdan yatrm yapacak bir ülkedir. Ekonomik açdan bölgeyi denetleyebilecek gücümüz var.

GZLEDNZ O KARARNAMEY ÖNÜNÜZE KOYARIM

7 ylda bir iktidar düünün, vergi alyor, yetmiyor, fabrikalar satyor. O da yetmiyor arsalar satyor. O da yetmiyor, Telekomu sattlar. Telekom çok önemli çünkü onu alan aile bankalardan kredi ald, o borcu ödemesi, o borç bizim srtmza kald. imdi sra geldi Tank Palet Fabrikasna. ktidara destek verenler; bana dünyadan bir örnek gösterin. Kim silah fabrikasn baka bir ülkeye peke çekiyor? Bir devletin silah fabrikas o devletin namusudur. Bunu söyledim, biz onu satmadk diyor. Allah büyük Resmi Gazetede kararname var. Devletin Resmi Gazetesi. Tank Palet Fabrikasnn özelletirme karar. Bunu eletirince ikinci bir kararname çkardlar. 1105 sayl kararnameyi neden yaynlamyorlar. Milletten neden gizliyorlar? Ben o kararnameyi biliyorum. O kararname nerede olursa olsun bulur milletin önüne koyarm.

ORDUMUZU DARMADAIN ETTK

Ergenekondu, Balyozdu derken ordumuzu darmadan ettik. Bir ülkenin genel kurmay bakan terörist diye içeri atld. imdi beraat etti. Kimdi içeri attran ve beraat ettiren? Devletin Silah Fabrikasn Katara satacaksnz, özelletireceksiniz, olmaz. Amerikada bir liman Suudlara satld kyamet koptu. Bizde silah fabrikas satlyor. Hepimizin duyarl olmas lazm. Sarayda oturanlarn halktan koltuu ve halkn dertlerinin bilinmedii bir süreç yayoruz. Bir tarafta açlk, yoksulluk, isizlik, yanl d politikayla gelen Suriyeliler, dlibde gerginlik var.

Ana Sayfaya Git