Kılıçdaroğlu: OHAL'i yeniden uzatıyorlar FETÖ ile değil muhalefetle mücadele ediyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL'in yeniden uzatılacak olmasına ilişkin, "Çok kısa bir süre demişlerdi. OHAL'i yeniden uzatıyorlar. Parlamento tamamen devre dışı. OHAL'i yeniden niye getiriyorsun? FETÖ ile mücadele ise yap kardeşim. FETÖ ile mücadele değil muhalefetle mücadele ediyorlar. Gerçekleri yazan gazetecilerle gazetelerle mücadele ediyorlar.

Haberler 10.01.2018 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Taeron içilerin sorunlarna deinen Klçdarolu, Bizden, bizim söylemlerimizden rahatsz olduklarn biliyorum ama gerçekleri dile getirmek benim ve partimin boynunun borcudur. Bir ayrmclk daha yaptlar. Taeron içilerin bir ksmn sözde kadroya aldlar 50 bine yakn taeron içisine kadro vermiyorlar. Niye kadro vermiyorsunuz? Ankaradaki beylerin keyfi öyle istemi. stediimize kadro veririz istediimize vermeyiz. Hangi inançtan, kimlikten olursa olsun sözümüz söz hiçbir ayrmclk yapmadan kadroyu vereceiz. Bu ülkeye birinci snf demokrasi gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceiz diye konutu.

BELGELER SAYIN BNAL YILDIRIMA GÖNDERECEM. TIP KI MAN ADASI BELGELER GB

Klçdarolu, Kamyoncularn sorunlar var. Arkadalarmz bindiler bir tra Ankaraya kadar geldiler. Ne kadar para ödediler köprü, benzin paras hepsini tek tek çkardlar o belgeleri sayn Binali Yldrma göndereceim. Tp k Man Adas belgeleri gibi. Onu da göndereceim ona. Beni asl üzen kamyon ve tr oförlerinin yaad sorunlara kar hükümetin bu kadar duyarsz olmas. Nasl dersin ki; kamyon oförleri hayatndan çok memnun. Ben hayatmda memnunum diyen hiçbir kamyoncu duymadm. 1 milyon 350 bin kiiye sesleniyorum; tr veya kamyon oförü ol. 10 numara ya yak. ki elim yakanzdadr senin sorununu çözmek için bu Mecliste, yolda ben kavga veriyorum. Senden sadece bir oy bekliyorum 2019da bir ders verelim ifadelerini kulland.

NFAZ VE KORUMA MEMURLARININ EMNYETE HZMETLER SINIFINA ALINMASI çN KANUN TEKLFN HAZIRLAYIN

Klçdarolu, Arkadalarma buradan talimat veriyorum; infaz ve koruma memurlarnn emniyete hizmetleri snfna alnmas için kanun teklifini hazrlayn verin hep beraber aa indirelim bakalm el mi bey mi yaman? Hep birlikte görelim dedi.

çIKAR BR KHK FAZ SIFIR DE. TEFEC DÜZEN GETRMSNZ

Klçdarolu, Hükümetin gurur duyduu bir ey; yüzde 11.1 büyüdük. Olaanüstü. Dünyada birinci. çin, Hindistan da attk geriye. Bu büyük bir heyecan yaratmad. Vatanda bakt cebine bir ey yok. Gerçek bir büyüme olsa isizlik azalr. Büyüme, üretime dayal bir büyüme deil. Elin paras ile büyüme olmaz. Elin parasn alr saray yaparsan ülkeyi aydnla çkaramazsn. Vatandan geliri deil borcu artt. cra dairlerinin says da iki katna çkt tklm tklm dolu. Faize karyz diyorlar. Düür o zaman düüremiyorlar. çkar bir KHK faiz sfr de. Tefeci düzen getirmisiniz diye konutu.

VATANDA HEM FAZ ÖDÜYOR HEM DE DÜNYANIN EN AIR VERGLERN ÖDÜYOR

Klçdarolu, Vatanda hem faiz ödüyor hem de dünyann en ar vergilerini ödüyor. çi, memur faiz almad. Kim ald bu paray? 620 milyar (katrilyon) liralk faizi kim ald? Vatandan haberi olmadan kandrarak ondan ar vergiler alyorlar. Musluu açt anda 5 çeit vergi ödüyor. Elektrii açt anda 4 çeit vergi ödüyor. Sizin bundan haberiniz yok sanyorsunuz ki elektrik su faturas ödüyorsunuz. Bu beyler de vergi ödememek için Man Adas ile ilikiye geçip oralarda irket kuruyorlar. Bunlar söyleyince de, seni mahkemeye vereceiz diyorlar. vermezsen namertsiniz kardeim açklamasnda bulundu.

BÜTçEDE AçIK VAR. BÜTÜN VERGLER TOPLANIYOR YNE DE AçIK VAR

Klçdarolu, Bütçede açk var. Bütün vergiler toplanyor yine de açk var. Borçlanmadaki art yüzde yüz 24. Bu kadar vergi alyorsunuz, teneffüs ettiiniz hava hariç her eyde vergi var. Peki bu borç ne? Vergi, faiz öde köprüye para öde. Vergi verdin köprü, yol yaplsn. Türkiye Cumhuriyeti devletinde bu hükümet, nerede bir gariban görüyorsa onu soymaya çalyor. çkp doru deil desinler dedi.

YAT VE KOTRALARDA ÖTVY YÜZDE 8DEN 0A NDRDLER. LMONATA, SOUK çAYDA SE YÜZDE 10A çIKARDILAR

Klçdarolu, 2016da yat ve kotralarda ÖTV yüzde 8di. Limonata ve souk çayda da 0d. Bu yl yeni bir düzenleme yaptlar vatandaa bir kazk daha attlar. Bu yl yat ve kotralarda ÖTVyi yüzde 8den 0a indirdiler. Limonata ve souk çayda ise ÖTVyi yüzde 10a çkardlar. Nasl olsa bu millet bana oy veriyor tepe tepe kullanacam diyor. Buna izin verme kardeim. Sosyal güvenlik açn emeklinin srtndan kapatyorlar. Emekli, içi memur kazanmad. Kim kazand? Yüzde 11.1 büyüme kimin lehine oldu? Emekli, içi, memur, çiftçi perian hiç onlara bakan yok. Onlar insan snfna koyan yok. çi, memurun milli gelirden ald pay artt m? artmad. 5 puan düü var ifadelerini kulland.

FRANSADAN MD ET GETRYOR. TÜRKYEDE HAYVANCILIK YOK

Klçdarolu, Eskiden AK Partinin tarm bakanna Fransada övalye nian verilmiti Fransz tarmna verdii katk nedeniyle. Büyük bir ihtimalle Erdoana da vermilerdir. Fransadan imdi et getiriyor. Türkiyede hayvanclk yok. Srbistandan et getirdiklerinde besmelesiz et demitim. Bir de Srbistan kasabndan alyorsunuz demitim. Bunu Srbistann Müslüman kesiminden alyoruz dediler. Merak ediyorum; Fransann hangi kesiminden alyorsunuz bu eti? açklamasnda bulundu.

BR MLM GER ADIM ATARSAM NAMERDM

Klçdarolu, Bunlar dile getirdiimde mahkemeye vereceiz diyorlar. Bir milim geri adm atarsam namerdim. Kendisine sordum bu para için irket sattm. Kimin irketi? hangi irket? tk yok. Bu soruya cevap yok. Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadk diyordu hepsi sokakta dileniyor. BM Genel Kurulunda dedin 30 milyar dolar. Nereye gitti bu para? Vatanda soyuyorsun vergi ayana. Ortada yok. Ülke adaletle yönetilir dedi.

OHAL YENDEN UZATIYORLAR FETÖ LE DEL MUHALEFETLE MÜCADELE EDYORLAR

OHALin yeniden uzatlacak olmasna ilikin Klçdarolu, çok ksa bir süre demilerdi. OHALi yeniden uzatyorlar. Parlamento tamamen devre d. OHALi yeniden niye getiriyorsun? FETÖ ile mücadele ise yap kardeim. FETÖ ile mücadele deil muhalefetle mücadele ediyorlar. Gerçekleri yazan gazetecilerle gazetelerle mücadele ediyorlar. Hapishanelerde yatan yüzlerce örencimiz var. Boaziçi Köprüsünde boaz kesilen er var. Bunlara kimse dokunmayacak deniyor diye konutu.

11 BN YA OLUR MU? TBARLARINI ADE EDN

Klçdarolu, ByLock uygulamas dolaysyla 11 bin kiiyi boa hapishanede tuttular. Yanl yapyorsunuz dediimiz zaman vay siz de FETÖcüsünüz. 11 bin kiinin FETÖcü olmad gerçei ortaya çkt. Kurunun yannda ya çkt ortaya. 11 bin ya olur mu? tibarlarn iade edin dedi.

HAKMLER ÜZERNDE BÜYÜK BASKI VAR GÖREVN SALIKLI YAPAMIYOR

Klçdarolu, Hakimler üzerinde büyük bask var. HSK görevini salkl yapamyor. HSKnn üyelerine sesleniyorum saraydan talimat alp karar verecekseniz o görevden ayrln. Hakimler Saray Kurulu olmayn. Gece yars hakim deitiriyorlar. Niye deitiriyorlar? Sonuna kadar mücadele edeceiz dedi.

BU MODELN ADI HTLER MODELDR KARI çIKIYORUZ

Klçdarolu, Türkiyede hiç kimsenin mal ve can güvenlii yok diye bouna m diyorum. Birisi konuacak savc, hemen fezlekeyi hazrlayacak. Bu modelin ad Hitler modelidir. Bu modele kar çkyoruz dedi.

EGE ADALARI YUNAN ORDUSUNUN GAL ALTINDA. KEç ADASI KMN KARDEM?

Klçdarolu, Ege Adalar Yunan ordusunun igali altnda. Erdoana sordum bu adalarla ilgili hakkmz, hukukumuz var m? Tk yok. Keçi Adasna çktlar Erdoana soruyorum; Keçi Adas kimin kardeim? Bizimse bizim de deilse deil de. Ama tk yok. Bu adalar siz sattnz m birilerine peke mi çektiniz? Yunanistan Savunma Bakan gel de al demiti ben de geleceim 2019da alacam demitim. Hükümetten birisi çkp evet arkada alacaz diyecekti. Bunlar ne yerli ne de milli bunlar gayrimilli. Bunlarn milliyetçilii laf milliyetçilii. O imdi yeil dolarlara bakyor nasl mal götüreceiz diye ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git