Kılıçdaroğlu: Partimiz defalarca kapatıldı

Kars'ta konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partilerinin daha önce defalarca kez kapatıldığın söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bizim partimiz defalarca kapatıldı, mal varlığına el konuldu. Bütün arşivlerimiz elimizden alındı" dedi.

Haberler 22.10.2021 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Karsta partisine yeni katlanlara rozet takt. Üye katlm töreninde konuan Klçdarolu, Bu kimlii takmak sradan olay deildir. Bu kimlii takmann sorumluluu var dedi.

CHP DÜNYANIN EN KÖKLÜ PARTLERNDEN

CHPnin dünyann en köklü partilerinden olduunu belirten Klçdarolu, partilerinin hedefinin hep çada uygarlk ve beraber yaamak olduunu anlatt.

PARTMZ DEFALARCA KAPATILDI

Bizim partimiz defalarca kapatld, mal varlna el konuldu. Bütün arivlerimiz elimizden alnd. Ama ona ramen demokrasi ve insan haklar yolunda geri adm atlmad diyen Klçdarolu, unlar kaydetti:

Genç arkadalar yeni bir sorumluluk üstlendiler, beraber yola çkacaz. Sosyal devlet kavramn sakn unutmayn. Devlet dediiniz kurum bir tüzel kiiliktir. O tüzel kiilii yöneten siyasi iktidardr. Siyasi iktidar da yetkisini halktan alr. Dolaysyla siyasi iktidar devlet deil, devleti yönetendir. Demokrasi sürekli gelien kavramdr. Kimsenin yataa aç girmedii bir Türkiye diyoruz. Bütün bunlarn tamam bir anlamda demokrasi demektir, can ve mal güvenlii ile yarg bamszln salamaktr.

Ana Sayfaya Git