Kılıçdaroğlu: Provokasyonlara hazırlıklı olun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberler 23.06.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP zmir l Binasna dönük saldry provokasyon olarak tanmlayan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, belediye bakanlarna provokasyonlara hazrlkl olma çarsnda bulunduunu söyledi. Klçdarolu, zmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Belediye bakanlarndan istediim halk sükunete davet etmenizdir dedi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin Mecliste düzenlenen Grup toplantsnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu. Sözlerine, Kavgay deil bar önceleyen bir anlayla yamak; öfkenin, intikam duygusunun olmad bir Türkiyede yaamak istiyoruz. Demokrasiyi, insan haklarn, adaleti, hakk, hukuku savunuyoruz dolaysyla milletin iradesine her zaman saygl olduk bundan sonra da saygl olmaya devam edeceiz diyerek balayan Klçdarolu, HDPnin kapatlmas istemiyle açlan davaya tepki gösterdi.

HDPYE KAPATMA DAVASI

Klçdarolu, öyle konutu:

Siyasi partileri kapatmak, onlar farkl ekillerde topluma tantmak ya da terör örgütleriyle onlar balantlatrmak asla doru deil. Varsa böyle bir ey devletin savcs, hakimi devreye girer ama bu i bir siyasi talimatla yaplrsa o doru deil. Hakszlk kime yaplrsa yaplsn, kimin için olursa olsun hakszla kar çkmak insan olarak bizim görevimizdir. Demokrasilerde en büyük hakem halktr, millettir.

Belediye bakanlarmza söyledim; provokasyonlara hazr olun. zmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Belediye bakanlarndan istediim halk sükunete davet etmenizdir.

HDPYE SALDIRI: GENCERE SALAM RAPORUNU KM VERD?

zmirde HDP l Binasna saldran ve Deniz Poyraz katleden Onur Gencere verilen silah ruhsatna ilikin konuan Klçdarolu, zmirde cinayeti ileyen kii silahl saldr yapyor. Bir kiinin silah ruhsat alabilmesi için tam salam raporu almas lazm. Bu kii 2016 ylndan beri psikiyatride tedavi görüyor. Peki buna salam raporunu kim verdi? Psikolojik sorunlar olan birinin eline silah nasl tututuruyorsunuz? Herhalde savclar bunu da inceleyecektir diye konutu.

LK MZ SURYELLER SURYEYE KARDEçE GÖNDERMEK

Klçdarolu, Antepte üç gün süren belediye bakanlar toplantsna ilikin izlenimlerini de paylat. Antepteki mülteci younluuna ilikin u ifadelerini kulland:

Allahn izniyle iktidar olduumuzda ilk iimiz Suriyelileri Suriyeye kardeçe göndermek olacak. Irkçlk yapmyorum. Onlarn evlerini, yollarn, köprü ve hastanelerini yapacaz. Bizim müteahhitlerimiz hepsini yapacak. Kim finanse edecek; Avrupa Birlii. Sen ikayet etmiyor musun göçmenden? O zaman yatrm yapacaksn. Bana söz verdiler. O zaman güle güle diyerek kendi ülkelerine göndereceiz.

ERDOAN TAYFASI CUMHURYETTEN NTKAM ALMAK STYOR

Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun anonim irkete dönütürülmesine de tepki gösteren Klçdarolu, Bu Erdoan tayfas cumhuriyetten intikam almak istiyor. Ailem pazarlasn istiyorlar. Paraya, dolarlara doymadnz m siz? diye sordu. Klçdarolu, Krkkalelilere seslenerek, Her seçimde gittiniz oyunuzu verdiniz. Taeron içilere kadro vereceklerdi; vermediler. Yine oy verdiniz. çileri iten attlar; yine oy verdiniz. imdi o fabrikay alp satacaklar, anonim irkete dönmesin diyorsunuz. Bunu istiyorsanz tek adresi var; CHP diye konutu.

BLYORUM FEMNSTLER KIZACAK AMA...

AKP Genel Bakan ve Cumhurbakan Tayyip Erdoann NATO Liderler Zirvesinde ABD Bakan Biden ile yapt görümeyi deerlendiren Klçdarolu, Erdoana soru soramayan gazetecileri sert sözlerle eletirdi. Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduu sorusunu yineleyen Klçdarolu, Erdoann Biden ile yapt görümede Hamdolsun 24 Nisan gündeme gelmedi açklamalarn da hatrlatarak, Adam gibi cevap ver. Adam gibi cevap vermezsen adam deilsindir. Biliyorum feministler kzacaklar ama ne yapaym bulunduu pozisyon itibariyle yolsuzluklarla mücadele etmesi lazm ifadelerini kulland.

ERDOANA MÜZK TEPKS

Klçdarolu, Erdoann, Kusura bakmasnlar, gece kimsenin kimseyi rahatsz etmeye hakk yoktur ifadelerine ise, çifter çifter maa alan beslemelerin var bundan rahatsz olmuyorsun da müzikten rahatsz oluyorsun. Devleti soyanlardan rahatsz olmuyorsun, müzikten rahatsz oluyorsun. Her ay mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçiden rahatsz olmuyorsun ama müzikten rahatsz oluyorsun. Sanatçlara ve onlarn örgütlerine görev düüyor; çkp konumalar lazm. Eer korkuya teslim oluyorlarsa onlar zaten sanatç deildir sözleriyle yant verdi.

BAHçELYE YANIT

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin partisinin Grup toplantsndaki sözlerini hatrlatan Klçdarolu, öyle konutu:

Bahçeli, Klçdarolu, elini vicdanna koyup söylesin demi. Kimin yanndadr? Bölücülüü mü destekliyor Türkiyenin mi yanndadr? diye sormu. Ben ve arkadalarm Türkiyenin birliinden ve bütünlüünden yanayz. Biz anl ordumuzun Tank Palet Fabrikas Katar ordusuna peke çekilirken kar duranlardk sen Katar ordusuna peke çekilmesini alklayan kiiydin. Sen söyle; vatann bütünlüünden, anl ordumuzdan kim yana? Hadi canm geçiniz bunlar...

Ana Sayfaya Git