Kılıçdaroğlu: Salı'yı bekleyelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Parti Meclisi Salı günü toplanacak. Oturup konuşacağız. Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri olmalı. Bunların üzerinden üyelerimizin düşüncelerini alacağız" dedi.

Haberler 22.04.2018 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin tutuklu milletvekili Enis Berberolunu Maltepe Cezaevinde ziyareti sonras açklama yapt. Saat 14.00 sralarnda geldii cezaevinde yaklak 1 saat kalan Klçdarolu, Berberolunun moralinin iyi olduunu belirterek, Gündemi yakndan izliyor. Elbetteki biran önce bulumak istiyor. Biz de arzu ediyoruz. nallah tekrar parlamentoya milletvekili olarak seçilecek. Uzun süerdir haksz yere yattn tüm dünya biliyor. Adaletsizliin sone ermesi lazm. Anayasa Mahkemesinin bir an önce karar verip bu adaletsizlii gidermesi gerekiyor. En büyük arzumuz bu. Yoksa seçimle tekrar seçmenle bulumas parlamentoya gelmesi onu rahat ettirmiyor. Onun en büyük arzusu adaletin tecelli etmesi diye konutu.

HAZRANDA SEçME GTMEMZ SON DERECE GÜZEL VE YDR

Cumhurbakan adaynn kim olaca yönündeki bir soruya Klçdarolu, Parti Meclisi Sal günü toplanacak. Oturup konuacaz. Cumhurbakan adaynn nitelikleri olmal. Bunlarn üzerinden üyelerimizin düüncelerini alacaz. Tek adam rejimine kar çkan bir partiyiz., Parti Meclisimiz var. stiare yapmadan, konumadan birinin çkp Ben olacam anlaynda olan parti deiliz. ktidar partisinin düüncesi o. Tek adam hereyi yerine getirsin, liyakat olmasn diyorlar. Biz de demokrasiyi savunuyoruz. Ülkemizde huzur, bar, adalet istiyoruz. Bütün bu koullar yerine getirebilecek bir aday belirleyceiz. Bu aday kamuoyu önüne çkp düüncelerini aktaracak. çok dar bir süre de yok. Makul bir süre var. Kamuoyu bunu baskn seçim olarak alglyor ama biz erken seçim bekliyorduk. çünkü onlar Türkiyeyi yönetemiyor. Bir parti düünün mecliste çounluu var. KHK çkarma yetkileri var. Ama buna ramen Biz yönetemiyoruz. Erken seçime gitmek istiyoruz diyorlar. Bunlarn milletin yakasndan dümesi lazm. Ne hale getirdiler memleketi. Haziranda seçime gitmemiz son derece güzel ve iyidir. Demokrasi ve adaletten yana olan isizlii yok etmekten yana olanlarn biraya gelebilecei bir dönemi, huzur istiyoruz eklinde yantlad.

SALIYI BEKYELM

Klçdarolu, ittifak olup olmayacayla ilgili Saly bekleyelim. Temel beyle görüeceiz. Pazar günü Akener ile görümeler yapacaz yantn verdi.

Ana Sayfaya Git