Kılıçdaroğlu: Saraya gidenleri biliyorum

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın, 'Erdoğan, Beştepe'de görüştüğü önemli bir siyasetçiye, CHP'nin başına geçmesini teklif etti' yazısı için, "Erdoğan CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor.

Haberler 22.11.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devletin en kilit noktasndaki isimleri devreye soktuunu biliyorum, bunun için kurduu bir ekibi var. Okuduumda dorudur dedim. sim vermek istemiyorum dedi. HDPli belediyelere kayym atanmasn da eletiren Klçdarolu, halkn iradesinin yok sayldn söyledi. EYTliler konusunda ise Aile Sigortas önerisini gündeme getirdi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, erken seçim çarsnda bulunmadn ancak önlerine gelirse onaylayacaklarn söyledi. FOX TVde smail Küçükkayann sorularn yantlayan Klçdarolu özetle unlar söyledi.

ERKEN SEçM çARISINDA BULUNMUYORUM AMA..: Erdoan ve ekibi Türkiyeyi yönetemiyor. O da görüyor, biz de görüyoruz. Seçimin ne zaman olaca konusunda tahminde bulunmakta zorlanyorum. Erdoann salkl bir ruh hali yok, her eletiriye saldrgan bir üslupla yant veriyor. 1 ay sonra m, 1 yl sonra m olur bilemiyoruz. Erdoan çkp unu diyebilir: Madem istiyorsunuz, erken seçim olabilir. Onun psikolojisine bal. Biz zaten her an seçim olacakm gibi hazrz. Erken seçim çarsnda bulunmuyorum ama önümüze gelirse onaylarz. Bir kiinin karar verdii ortamda devlet nasl yönetilir.

ANAYASA DEKL YAPILMALI: Parlamenter sisteme dönmek gerek. çözüm, demokratik bir parlamenter sistemdir. Bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri bir araya gelecek. Bir anayasa deiiklii getireceiz. Herkesin onay verecei bir demokratik anayasa yaparz. Bu bizim için son derece önemlidir.

KAYYUM HALKIN RADESN YOK SAYMAKTIR: Seçime giriyorum ve kazanyorum. 1 gün sonra vali yaz yazyor. Batan gelseniz seçime giremezsin deseniz. HDP de baka birini aday gösterir. Bu demokrasi mi? Siz demokrasiyi katlediyorsunuz, çözüm aryorsunuz. Demokrasinin Dsi bu süreçte yoktur. Yeni aday çkaralm diyorlar. Halkn oyuyla gelen bir kiinin yerine yukardan bakasnn getirilmesi oylar yok saymaktr. HDP diyor ki madem tekrar seçime gidelim. Yeni bir kii gelsin Bu doru bir tavr tabii ki.

DEMOKRATK PARLAMENTER SSTEM STYORUZ: Demokratik sistemi kim istiyorsa bir araya gelmeleri doann gerei. Demokratik parlamenter sistem istiyoruz. Bamsz yarg, yasamann gerekeni yapmas ve bir kiinin tahakkümünden kurtulmasdr. Bizim yaptmz ittifak Erdoan bozmak istiyor. Bar Pnar Harektnn ertesi günü Millet ttiffaknn bozulmas gerektiini söylüyor. Ordunun gücünü kullanarak nasl bozarm diye düünüyor. Vatandan i bulmasnn, karnnn doymasnn onun için hiçbir önemi yok bu belli.

BAÖRTÜSÜ YNE GÜNDEM YAPILMAK STENYOR: Türkiye bir dönem gereksiz bir ekilde kutuplat. Baörtüsü olay yine gündeme getirilmeye çallyor. Bakyorsunuz, baörtüsü takyor diye yolda yürürken yumruk atyor. Neden? Hangi gerekçeyle? Bu provokasyon. Ben ve benim partim onlarn sorunlarna çözüm bulmak için onlarn hizmetindedir. Bizim bir hatamz oldu. Baörtü meselesini Türkiyenin en büyük sorunu haline getirdik. Türkiye bir dönem gereksiz bir ekilde kutuplat. YÖK Bakann aradktan sonra baörtü yasa kaldrld üniversitelerde. Kadnn klk kyafeti deil mutfaktaki huzuru bizi ilgilendiriyor. Kadn kardelerimiz nasl giyinirlerse giyinsinler onlara sayg göstermek bizim görevimiz.

ÜLKENN ANA PROBLEM EKONOM: Sarayn ekonomi problemi yok ama Türkiyenin ana problemi ekonomi. Hukuk güvenliini salamak gerek bu çok önemli. Erdoan istediini hapse attrp hapisten çkarabiliyor. Trump kime teekkür etti Türk hukukuna m? Erdoana teekkür etti. Can ve mal güvenlii olmayan ülkede demokrasiden bahsemezsiniz. Yabanc yatrmc gelmez. Bunu ben mi söylüyorum? dünyas da söylüyor. Adalet reformu diyorlar. Getirsinler, biz kar m çktk?

BERAAT EDEN KHKLLER NEDEN GÖREVE ADE EDLMYOR?: KHK ile pek çok kiinin iine son verdiler. Beraat etmelerine kar neden ilerine iade edilmiyorlar? Sonra hukuktan bahsediyorlar. Hangi hukuk?

YETM SÜT çERKEN VERG VERYOR: (Bakanlara ve ailelerine ömür boyu salk hizmeti) AK Partiye oy verenlerin vicdanna sesleniyorum. Tüyü bitmemi yetimin hakkn kime veriyorsunuz ya. O yetim süt içerken vergi veriyor. Niçin? Atanm bakanlar ömür boyu sefa içinde yaasnlar diye.

ERDOANDAN TL LE YATIRIM çARISI HKYE: Hikaye bu. Alveri merkezlerinde dolarla kira olmaz diyorsun. Gereini yaptn m kardeim. Yollar, otoparklar, dolar baznda Taahhütler dolar baznda.

EYTLLER çN ALE SGORTASI OLABLR: Sorunu ne EYTnin onu bilmiyorlar. Dertlerini bilmiyorlar. EYTli Beni iimden attlar, i vermiyorlar yalsn diyorlar diyor. Bu durumda devlete gidiyor, aç kalacam diyor. E sen daha gençsin, emekli olamazsn yantn veriyorlar. Bunlar Aile Sigortasyla çözülecek. siz kaldn dönemde sana 10 ay para veriyor. Aile sigortas devreye giriyor ve bütün aileye bakyor. Aile sigortas, uluslararas çalma örgütünün kabul ettii bir sözleme. Yallk, emeklilik, ölüm, isizlik gibiYeni sisteme göre EYTli eer i bulur da çalrsa, daha fazla prim ödedikçe balanacak maa düüyor. Bütçede para var. Kimin için harcayacan önemli. Vatandaa m yoksa yandaa m?

309 MLYON LRA NEREDE?: 15 Temmuzu en çok Erdoan konutu. ehit ailelerine yardm için vakflar açld. Ne kadar bata bulunuldu? dedik. Bu para nerede? diyoruz. Cevap alamyoruz. Vakfn adna baktk. Gittik adrese böyle bir vakf yok. Mahkemeye yanl bilgi veriyorlar. Yok öyle bir adres. Bu parann açklanmas lazm. Bu parann günlük olarak millete açklanmas lazm. 15 Temmuz kullanld. 309 milyon nerede? Efendim bu para çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn hesabnda diyorlar. Neden orada. Vakfn hesabnda olmas gerek.

TANK PALET FABRKASINDA NYE HALEYE çIKILMADI?: te belgesi. Dünyann herhangi bir ülkesi kendi silah fabrikasn baka bir ülkeye peke çekmez. 25 yllna özelletirme yapyorsunuz. Kaça devrettin? hale yaptn m? Bizim mi haberimiz olmad. Bu bir Türkiye Cumhuriyetinin silah fabrikas. Deeri 20 milyar dolar. Niye ihale çkmad? çkarsn ihaleye. Buna ilikin ikinci kararname çkard ve devir ilemlerini yapt ve saklad. 50 milyon dolara Katar ordusuna veriyorsun. Ben kendi ülkemin çkarlarn savunurum, BMCnin deil. Satlsa kiraya verilse para alnr. Ben peke çekildi diyorum.

KORUMALARIN çEKLMES: Canan hanm (CHP stanbul l Bakan) koruma istemedi. Bizim il bakanmzn öyle bir derdi yok. Hangi devletten bahsediyorsunuz. Bizim anladmz anlamda Türkiye Cumhuriyeti yok. Sarayn ve bir avuç insann yönettii bir devlet var u an. Bütün milletin gözü önünde linç edilmeye kalktk. Biz bu Türkiyeyi düzelteceiz. Ne olursa olsun hiç kimsenin morali bozulmasn. AK Partili ve ülkücü kardelerimizin oylarn biz bu ülkeyi düzelteceiz.

BENM KATARDA MALEZYADA PARALARIM YOK: Benim de çocuklarmn da Malezyada, Katarda paralar yok. Veremeyeceimiz hiç bir hesabmz yoktur. Dünyann neresinde nasl bir paran var senin? Ailenin senin parann hesabn nasl veremiyorsun?

AHMET TAKANA SALDIRI: Aradm, geçmi olsun dileklerimi ilettim. Bir gazetecinin özgürce yazmas lazm. Gazetecilerin görevi aslnda çok önemlidir. Siyasetçiyi eletirebilir, yanln dorusunu ifade eder biz de yanlmz varsa düzeltelim deriz.

RAHM TURANIN YAZISI DORU: (Erdoann Betepede görütüü CHPli bir siyasetçiye, CHPnin bana geçmesini teklif ettii iddias): Ben armadm. CHP üzerine oyunlar oynanyor. Kendi içlerinde anlaamyorlar demek için. CHPyi nasl datrz diye çalan ekipleri var. Arkadalarma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi, biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akl var mantk var, baka iin mi gücün mü yok. Erdoan, CHPyi datmak için elinden geleni yapyor. Devletin en kilit noktasndaki isimleri devreye soktuunu biliyorum. Okuduumda dorudur dedim. Saraya gidenleri biliyorum. sim vermek istemiyorum. Erdoan, Kimseyi Saraya davet etmedim diyemiyor. Bu haber doru mudur yanl mdr? Herkes konuuyor, tek susan Erdoan.

EHR DEL, YANDALARI ZENGN ETME HASTANELER: Devlet zarar ediyor diyor. EYTliler için bunu diyorsun. Öbür tarafta yanda müteahhitler var. Onlar için neden bunu demiyorsun. ehir deil yandalar zengin etme hastaneleri

Ana Sayfaya Git