Kılıçdaroğlu: Satacak bir şey kalmadı şimdi Türkiye’nin itibarını satıyorlar!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Hazır parayla idare ettiler. Malları mülkleri sattılar, fabrikaları, bankaları, sigorta şirketlerini, hazine arazilerini sattılar, aldıkları paralarla idare ettiler. Deniz bitti şimdi ne yapacaklarını bilmiyorlar satacak bir şey kalmadı ama şimdi Türkiye'nin itibarını satıyorlar" dedi.

Haberler 13.04.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu partisinin TBMMdeki grup toplantsnda gündeme ilikin açklamalarda bulundu. Klçdarolu unlar söyledi:

HALK BZ KTDARA GETRECEK

Biz sadece sorunlar dile getiren bir parti deiliz bunun ötesinde her soruna aklc çözümler üreten bir partiyiz. Bizim aklc çözümlerimizi anlattnz sürece halk bizi iktidara getirecek. Halk biliyor ki artk artk zaman CHP zamandr. Baz anketlerde kararszlar olduu da söyleniyor. Kararllmz sevgiyle, hogörüyle onlara anlatacaksnz.

Kardaki kii unu hemen fark etmeli; Evet bunlar kararl, sorunlar çözme konusunda hazrlkl, evet ülkeyi biz artk teslim edebiliriz. çünkü varolan sorunlarn tek çözüm adresi halkn partisi Cumhuriyet Halk Partisi diyeceklerdir. çünkü memleketin iyi yönetilmediini, her kafadan bir sesin çktn, bir bakann söylediini bir baka bakann yalanladn, fiyatlara egemen olmadklarn görüyorlar.

O zaman bu ülkeyi gerçekten de ülkenin çkarlarn savunan, vatandalar arasnda ayrm yapmayan, kavgal bir dil yerine barçl bir dil kullanan bir iktidara ihtiyaç var. O iktidarn ad, Millet ttifak ve Cumhuriyet Halk Partisidir.

HALKIN YAADII SIKINTILARI YAAMAK çN ELEKTRK FATURAMI ÖDEMYORUM

Ortalama 3 milyon 500 bin hanede elektrik yok. Vatanda elektrie gelen zamlar görüyor. Bir insan gönüllü ben faturam ödemiyorum diyemez. Fakat elektrik faturasn dahi ödeyemeyecek noktaya bu ülkeyi getiriyorlarsa vatanda bunu yaayarak görüyor.

Ben 3 milyon 449 bin 344 hanede elektrikler kesildi onlarn sözcüsü olarak, onlarn temsilcisi olarak, onlarn yaadklar skntlar yaamak için bilinçli olarak elektrik faturam ödemedim ve ödemiyorum. Ülke böyle bir noktaya gidiyorsa hepimizin tarihi bir sorumluluu var. Her madurun yannda olmak bizim görevimiz, namus borcumuz bunu yapacaz.

SATACAK BR EY KALMADI MD TÜRKYENN TBARINI SATIYORLAR

sizlik, talimat veriyorlar isizlik azald diye Siz onu benim külahma anlatn ne azalmas? Biz de gidiyoruz bir yerlere ceplerimiz katlarla dolu. Üniversite bitirdim isizim diyor. Onlara göre Türkiyede i var ama birileri i beenmiyor. Halka böyle söylüyorlar ama gerçekler öyle deil. Yönetemiyorlar, yönetme kapasiteleri yok. Hazr parayla idare ettiler. Mallar mülkleri sattlar, fabrikalar, bankalar, sigorta irketlerini, hazine arazilerini sattlar aldklar paralarla idare ettiler. Deniz bitti imdi ne yapacaklarn bilmiyorlar satacak bir ey kalmad ama imdi Türkiyenin itibarn satyorlar.

BAZI ENTELLER VAR KILIçDAROLU GTT KAPILAR KAPANDI DYOR

Milyonlarca içi, memur, emekli enflasyon rakamna göre maa alacak. Talimat veriyorlar rakam düük göster diye. Düük göster ki aylklar az verelim TÜKe gittim ve açklama yaptm. Böylece o kurumda namuslu bürokratlar seslerini çkarttlar neredeyse üst düzey yönetici kalmad. Bazlar da istifa ettiler. Milli Eitim Bakanl snav yapyor. KPSSde torpil yok. Türkiyede dereceye giriyorlar sözlü snavda haklar yeniliyor. Yüzbinlerce hakszla urayan, sözlüde elenen genç arkadalarn hakkn, hukukunu aramak için Milli Eitim Bakanlna gittim.

Her anne baba evladnn karnnn doymasn ister. Yeterli beslenme bir haktr. Evrensel bir haktr. Bir anne çocuuna süt veremiyorsa, et veremiyorsa, bir kurumun bandaki kii Kuyruklar bitirmek için ete zam yaptk diyorsa bunu sradan bir basn toplants yaparak kamuoyuna anlatrsanz bu doru olmaz. Oraya gitmelisiniz. Onun önünde açklamalsnz. Hakszln ne olduunu söylemelisiniz. Baz enteller var Klçdarolu gitti kaplar kapand diyor. Ben kaplar açlsn diye deil, evlatlarmzn hakkn ve hukukunu korumak için oradaym.

Bakandan randevu talep etseydi diyorlar. Benim muhatabm bakan deil, Et ve Süt Kurumu. Devletteki çürüme, bürokrasideki korku görülsün. Hesap veren bir bürokrasi yok. Talimat alan bir bürokrasi var. Bürokrasi gerçekten namusluysa, hesap veriyorsa bütün kaplarn açar. Siz bunu yapmazsanz AK Parti iktidarnn devlette yaratt çürümeyi anlatamazsnz. Et ve Süt Kurumuna gitmem, çocuklarn beslenme hakkn savunmam ciddi olumlu bir tepki dourdu. Bunu da bütün arkadalarmn bilmesini isterim.

AKP VE MHP çAY KANUNUNA RET OYU VERD

Rizeye gittim herkes ikayetçi. çay Kanunu hazrladk. TBMMde görüülecekken AK Parti ve MHP ret oyu verdi. Rizeli kardelerime söylüyorum. Kesintisiz oy veriyorsunuz, sizin aln terinizi bakalarnza peke çekiyor. Kilolarca deil tonlarca kaçak çay geliyor.

Ben Rizede söz verdim, Allah nasip eder onlarn da oyuyla iktidar olduumuzda o kaçak çaylar Rize meydannda yakacam. Bu milletin hakkn, hukukunu savunacaz. Yeni bir dönemin baladn herkes bilmeli. Kendilerine söyledik. Kabul etmiyorsanz, siz kanun getirin biz destek vereceiz. Onu da getirmiyorlar niçin? Daha soygun bitmedi.

MD ENAYNN DE SÖZÜNDE DURMAYANIN DA KM OLDUU ORTAYA çIKTI

stanbulda Suudi konsolosluunda bir cinayet ilendi. Ses kayd alnd, bütün dünyaya servis edildi, cinayetin burada olduu belli. Her ey açk ve meydanda. Suudiler Davay bize devredin dediler. Erdoan, Bunlar insanlar enayi zannediyorlar Suudi yöneticilerine söylüyor. Bu millet enayi deil, hesab sormasn bilir suçun ilendii yer stanbul olduu için, bunu stanbul mahkemelerinin uluslararas hukuka göre yarglamas gerekir. Doru mu doru. Destek verdik mi? verdik. Ne oldu? Bu davay ald Suudi Arabistana havale etti. Ben AK Partiye, MHPye oy veren kardelerime sesleniyorum.

Türkiyede ilenen cinayeti, Türk milleti adna karar vermesi gereken mahkemenin itibarn, egemenlik hakkn Suudi Arabistana devrediyorsun. Enayi diyordu onlara, imdi enayinin de sözünde durmayann da kim olduu ortaya çkt. Devletin egemenlik hakkn Suudi Arabistana kimlerin devrettii ortaya çkt. Biz bu milleti kurarken, mücadele ederken para için mi yaptk? Egemenlik hakkn vereceksin, sen yarglaya diyeceksin. Ben yarglamyor muyum? Para var iin ucunda. Bahçeli de buna evet diyecek. Nasl milletçiyse ben anlayabilmi deilim. Bir devletin egemenlik hakk baka ülkeye devredilir mi ya?

BAHçELYE YANIT: UTANMASALAR BZE OY VERMEMEK HARAMDIR DYECEKLER

Sayn Bahçeli bugünkü grup toplantsnda Zamlar, hayat pahall hepsi geçicidir. Müslümana karamsarlk haramdr demi. slam alemine fetva veriyor. Aslnda utanmasalar Bize oy vermemek haramdr diyecekler. Bu beylere göre çalmak, yolsuzluk yapmak, 128 milyar hiç etmek haram deil ama karamsarlk haram. MHPye gerçekten üzülüyorum. Böyle bir pozisyona dümemeliydi.

Ana Sayfaya Git