Kılıçdaroğlu: Siyasal baskı olmasa böyle bir tablo ortaya çıkmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde kendisine yumruk atan Osman Sargün'ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasıyla ilgili, "Bir siyasal baskı olmasa, böyle bir tablo ortaya çıkmaz" dedi.

Haberler 25.04.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrat Parti (DP) Genel Bakan Gültekin Uysal, Ankarann çubuk ilçesinde ehit cenazesinde saldrya urayan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu makamnda ziyaret ederek, geçmi olsun dileinde bulundu. Uysal ve Klçdarolu, ziyaret sonras basn mensuplarna açklamada bulundu.

DEMOKRASMZN OKSJEN TÜKENMEK ÜZERE

DP Genel Bakan Uysal, hem geçmi olsun dileklerinde bulunmak, hem de ülkenin içinde bulunduu siyasi iklimi deerlendirmek üzere böyle bir ziyaret gerçekletirdiklerini belirterek, unlar söyledi:

Bugün, Türkiyede üzülerek ifade ediyorum; demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir. Siyasi rekabetin, partilerin, aktörlerin arasndaki meru çizgilerin bilerek ve isteyerek silinmeye çalld bir dönemin içerisindeyiz. Bütün bunlara ramen bir yerel seçimi geride braktk. Aclarda bile bir araya gelemez hale getirilmek istenen, ortak payday, müterek deerlerin, siyasi alanda bir rekabet unsuru haline getirilmek istenildiini görüyoruz. Hepimizin ortak çabas, Türkiyenin meselelerini demokratik kanallara aktarabilmesidir.

BU LNç GRM, AFFEDLECEK BR OLAY DEL

CHP Lideri Klçdarolu ise, Uysal ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teekkür ederek, öyle konutu:

Gerçekten de toplum olarak fazla gerildik. Tasada ve kvançta beraber olan toplumlar, milletler huzur içinde yaarlar. Dolaysyla biz farkllklarmz zenginlik kabul edip, tasada ve kvançta beraber olmalyz. Beraber arklar söylemeliyiz, beraber türküler söylemeliyiz. Beraber sevinmeliyiz, beraber üzülmeliyiz. Sevinçlerimizi çoaltmalyz. Bana yaplan saldr, daha dorusu linç giriimi, affedilecek bir olay deildir; ama her eye karn saduyumuzu korumak zorundayz. Toplumu fazla germemek zorundayz. Ben, her konumamda bir ekliyle ifade ediyorum. Ben, bu milletin ferasetine ve saduyusuna güveniyorum. Bütün bunlar aacaz. Bütün bu gerginlikleri aacaz ve yeniden Türkiyeye huzurun gelmesi ki bizim siyasi söylemimizdir, yeniden Türkiyeye baharn gelmesi için çaba harcayacaz. Bahar geldi, o bahar bütün Türkiye corafyasna yayacaz. Bizim temel hedeflerimizden birisi budur.

SYASAL BASKI OLMASA BÖYLE BR TABLO ORTAYA çIKMAZ

Daha sonra basn mensuplarnn sorularn yantlayan Klçdarolu, kendisine yumrukla saldran Osman Sargünün adli kontrol artyla serbest braklmasyla ilgili, Bir siyasal bask olmasa böyle bir tablo ortaya çkmaz. Bunun ötesinde farkl bir ey söylemek istemiyorum dedi.

TALANAN MNBÜS PARTYE GETRLD

Bu arada Kemal Klçdarolunun ehit cenazesinde urad saldr srasnda talanarak camlar krlan ve tekmelenen minibüsü, parti genel merkezi önüne getirildi. Partiye gelenler, bir süre bina önünde park halinde duraca örenilen aracn fotoraflarn çekti.

Ana Sayfaya Git