Kılıçdaroğlu: Sokağa çıkmayacağız, gereğini sandıkta yapacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Beyefendi anladığım kadarıyla bizim sokağa çıkmamızı istiyor, çıkmayacağız. Zorlayacak, baskı kuracak çıkmayacağız. Ama gereğini sandıkta yapacağız" dedi.

Haberler 06.01.2022 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP lideri Kemal Klçdarolu, Ankarada bir otelde gerçekletirilen medya kurularnn CHP muhabirleri ile bir araya gelerek, sorularn cevaplad. Klçdarolu, 2022 ylnn miting takviminin belirlenip belirlenmedii sorusu üzerine, henüz planlama yapldn ancak mitinglere çok fazla arlk vermeyeceklerini belirtti. Klçdarolu, Arl gittiimiz illerde kanaat önderleriyle, sivil toplum kurulularyla, gençlerle bulumaya veriyoruz. Örnein; bir ile gittiimde önce meslek kurulular ve sivil toplum örgütleri, sonra kanaat önderleri ile toplant yapyoruz. Sonra onlarn sorularn yantlyoruz. Özellikle Kayseride yaptmz toplant beni artt. Bin kiilik salon tka basa doluydu. Bu tür toplantlar yapyoruz ve bu toplantlarn mitinglerden daha verimli olduunu düünüyorum ahsen dedi.

GÜVEN SALAYAMAZSANIZ DEVLET YÖNETEMEZSNZ

Klçdarolu, iktidar olduklar takdirde ilk bir hafta içinde yapacaklar iin Strateji Planlama Tekilatn kurmak olduunu belirterek, Bir kararname ile kuruluyor. Bu ülkenin geliri, gideri nedir, paralar nereye gidiyor nereye harcanyor? Siz bunlar bilmezseniz zaten salkl yönetemezsiniz. Bunu kurduumuzda, burada çalacak nitelikli insanlara da ihtiyacmz olacak. 5 yl için iktidarsak önümüzdeki 5 yl planlamanz lazm ve Stratejik Planlama Tekilat ile bunun da belirlenmesi lazm. Biz Türkiyenin en verimli, istihdam yaratan, önümüzdeki süreç içinde bölgesindeki en güçlü ülke olacak pozisyonda yatrmlar yapacaz. En yetkin insanlar buralara atayacaz. Bunlar devletin yönetenlerle vatandalar arasndaki güveni salayacak. lk bir hafta içinde salayacaz bu güveni. Güveni salayamazsanz, devleti yönetemezsiniz diye konutu.

GÜçLENDRLM PARLAMENTER SSTEM çALIMALARI

Klçdarolu, Güçlendirilmi Parlamenter Sistem ile ilgili gelimeler ne zaman açklanacak? sorusuna ise, u anda genel bakanlar kendi ekip arkadalaryla, genel bakan yardmclaryla olay deerlendiriyorlar. Dorusunu isterseniz biz de kendi Merkez Yönetim Kurulunda bunu henüz masaya yatrp konumadk. Ama belirli bir zaman dilimi içerisinde bunu gerçekletiririz diyerek cevap verdi.

BEYEFEND BZM SOKAA çIKMAMIZI STYOR

Klçdarolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Sokaklara döküleceklermi, ya siz 15 Temmuzu görmediniz mi? eklindeki açklamasnn hatrlatlmas üzerine, öyle konutu:

Gülümseyerek yorumladm. Tam tersine arkadalara Taknlk yapmayacaksnz, sokaklara çkmayacaksnz. Büyük bir sabrla sand bekleyeceksiniz dedim. Beyefendi hayal aleminde yaad için sanki biz sokaklara çkn, unu yapn, bunu yapn diye talimat verdik. Bunun basn danmanlar yok mu? En azndan bizim neler konutuumuzu kendilerinin önüne koymuyorlar m? Biz tam tersine sakin, sabrl, seçim sandn bekleyeceksiniz, sandk gelecek, gideceksiniz oyunuzu kullanacaksnz diyoruz. Bunu her yer de söylüyorum. Ama beyefendi anladm kadaryla bizim sokaa çkmamz istiyor, çkmayacaz. Zorlayacak, bask kuracak, çkmayacaz. Ama gereini sandkta yapacaz.

HDPNN CHPYE YAPTII ZYARET

Klçdarolu, HDPnin geçen hafta kendilerine yapt ziyaretin deerlendirilmesinin istenmesi üzerine, HDP geldiinde; Bir erken seçimle ilgili bir önerge vereceiz dedi. Verebilirler; sonuçta bamsz siyasal bir parti. Hepimizin sayg duymas gerekir. Biz zaman zaman önerge veriyorsak, dier partiler nasl önerge veriyorsa, HDP de önergesini verebilir deerlendirmesinde bulundu. Klçdarolu ayrca, Cumhurbakan Erdoann erken seçime gitmek zorunda olduunu belirterek, unun için, ülke yönetilemez noktaya geldi. Hazinenin, piyasann, vatandan durumu malum. Nereye kadar götürecek? Dolarn yükselmesi Türkiyenin yükümlülüklerini artrd dedi.

RANDEVU STEDK, GELMED

Klçdarolu, Türkiye statistik Kurumu ve Milli Eitim Bakanlna yapt ziyaretlerin emrivaki ziyaret olduu eklindeki eletirilerin hatrlatlmas üzerine, Milli Eitim Bakanlna gitmeden önce randevu talep istedik. Randevu gelmedi. Hakszla urayan, snava girip sözlüde elenen örenciler var. Bu örenciler geldiler. Onlarla beraber bir basn toplants yaptk ve orada bakanla gideceimi de söyledim. Yaklak 15 saat sonra ben oraya gittim. Orada o açklamay gençler adna yaptm. Hakszla urayan gençler var. Oraya da kilit de vurulmu. Ama u bir gerçek; onlarn haklarn da arayacam. Hakszla urayan herkesin demokratik yollarla hakkn arayacaz diye konutu.

EKREM BEY SUçLAMALARININ NEDEN EKONOMDE YAANAN GERGNLK

Klçdarolu, çileri Bakanlnca stanbul Büyükehir Belediyesi ve irketlerinde i ba yaptrlan personelden bazlarnn terör örgütleriyle iltisakl-irtibatl olduu iddialar üzerine balatlan teftite ilikin ise unlar kaydetti:

Eleman alnrken belediyeye savclktan iyi hal kad alyorsunuz. Veren kim; savclk. Eer soruturma açlacaksa Adalet Bakanl hakknda soruturma açlmal. Terör ya da terörist olan birisine siz nasl savclktan iyi hal kad alyorsunuz? Onu yapmyorlar. Dorudan doruya Ekrem Beyi suçluyorlar. Aslnda Ekrem Beyi suçlamalarnn nedeni, ekonomide yaanan bu gerginliin, kaosun unutturulmas. in Türkçesi o. çünkü yamur gibi gelen zamlar var. sizlik var. nsanlar geçinemiyorlar. Bu sorunlarn üzerine Ekrem Beyi de ilave ederek, tartma zeminini bu tarafa doru çekmek istiyorlar. Müfettileri görevlendirmiler; zaten bizim belediye bakanlklarndan müfettiler eksik olmuyor ki. Sürekli denetleniyorlar. Bizim belediye bakanlar da zaten buna alknlar.

Ana Sayfaya Git