Kılıçdaroğlu: Suriyelilere kızmaya hakkınız yok, kızacağınız adam belli

Hükümetin Suriye politikasının başından beri yanlış olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, '3,5 milyona yakın insan daha gelecek. Ama Suriyelilere kızma hakkınız yok, kızacağınız adam belli' dedi.

Haberler 06.09.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, hükümetin Suriye politikas nedeniyle ülkeye 3,5 milyona yakn insann daha geleceini belirterek, Suriye politikas bandan beri yanlt. Hala yanltr dedi. Suriyelilere kzma hakknz yok, kzacanz adam belli diyen Klçdarolu, ekonomik krize ilikin de Hep srt kalnlar m kazanacak bu ülkede? Bu ülkede içi kazanmayacak m, esnaf kazanmayacak m? Srt kalnlara karym ifadelerini kulland.

Klçdarolu, partisinin Eskiehir ve ilçelerinde kazand belediyelere teekkür ziyareti için gittii Alpu ilçesinde konutu. Belediye hizmet binas önünde toplanan halka hitap eden Klçdarolu, Siyasette yeni bir sayfa açtk. Siyasette gerginlik, kavga istemiyoruz. Türkiye bir ate çemberinin içinde, ülkenin adam gibi yönetilmesini istiyoruz. Kavgasz bir yönetim, bakn Cumhuriyeti kuranlar Cumhuriyeti kurduklarnda unu söylemilerdir; Gazi Mustafa Kemalin sözüdür Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Yani hiç kimse Cumhuriyette benim sahibim yoktur demesin. Alpuda yaayan bütün vatandalarmz da unu rahatlkla söyleyebilirler; Ben Gürbüz Güller bakana oy vermedim ama o benim bakanmdr. Hiç kimse arasnda ayrm yapmayacak. Herkese eit hizmet götürecektir. Ben belediye bakanlarmzdan bir ey daha istedim. Harcadnz her kuruun hesabn vereceksiniz dedi.

TÜRKYE YÖNETLMYOR, SAVRULUYOR

Türkiyenin iyi yönetilmediini belirterek hükümetin politikalarn eletiren Klçdarolu, ülkede hiçbir çocuun yatana aç girmemesi gerektiini belirtti.

Klçdarolu sözlerine öyle devam etti:

Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Türkiyede ekonomik kriz var, faturasn vatanda, gariban, emekli, içi esnaf ödüyor. Köprü ve yol yapyoruz diyorlar, ihaleyi verdiler, dolar garantisi verdiler. Niye onlar Türk lirasna çevirmiyorsun? Hep srt kalnlar m kazanacak bu ülkede? Bu ülkede içi, emekli, çiftçi, esnaf kazanmayacak m? Ben bunun mücadelesini veriyorum. Srt kalnlara kar vatandan aln terinden yanaym. Siyasetimizin ana omurgas da budur. Allah rzas için ya bu ülkede bir çocuk yataa aç girer mi? Bir çocuk aç giriyorsa, o zaman bizim siyasetimizde sorun var demektir. Bunun mücadelesini veriyorum.

Anayasada Ekonomik ve Sosyal Konseyin olduunu ve 3 ayda bir toplanmas gerektiini belirten Klçdarolu, Ekonomik Sosyal Konsey var. çinde esnaf, sendikac, sanayici, Odalar Borsalar Birlii de var, hepsi var. Üç ayda bir toplanmas lazm. Neye göre, Anayasaya göre, Anayasa da askda. En son ne zaman toplanm, 5 ubat 2009 ylnda. imdi 2019, hani 3 ayda bir toplanacakt. Niçin dert dinlemek istemiyor beyler diye konutu.

3,5 MLYON SURYEL DAHA GELECEK

Hükümetin d politikalarn eletiren Klçdarolu, 3-3,5 milyon Suriyelinin daha Türkiyeye geleceini ancak kzlacak olann Suriyeliler olmadn belirtti.

Klçdarolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Suriyelilere belki içinizde kzanlarnz var. Bouna kzyorsunuz, Suriyelilere neden kzyorsunuz? Onlara kzmaya hakknz yok, kzacanz adam belli, Suriyelileri buraya kim getirdi. Suriyelileri buraya getirene kzacaksnz. Onun politikalarna kzacaksnz. O adam sava çkm, savatan kaçp gelmi Türkiyeye. Gitsinler kendi ülkelerine ama barn olmas lazm. Suriye politikas bandan beri yanlt. Hl yanltr, göreceksiniz 3-3,5 milyon Suriyeli daha gelecek böyle giderse. Nasl oluyor bu ya? Bu nasl bir d politika? stemiyoruz doru ama bu politikay hayata geçiren kiiyi önce ben istemiyorum diyeceksiniz. Bir ey daha söyleyeyim, Ortadouda sava oluyor, kim birbirini öldürüyor. Müslümanlar öldürüyor. O saldryor Allah Allah diye, öteki de saldryor bu tarafa Allah Allah diye. Bir tarafta Amerika, bir tarafta Rusya. Amerika diyor ki meraklanma ben silah vereyim. Öbür tarafta Rusya, beyler meraklanmayn yeni silahlarmz çkt, size vereyim, buyurun siz birbirinizi öldürün ben aradan köeyi döneyim diyor. Bu politikay görmeden bir devlet yönetimi olmaz arkadalar. Bunu görmeyenler devleti salkl yönetmezler. Devleti yönetmek baka bir ey.

KOMUMUZ KALMADI

Gazi Mustafa Kemal neden demi yurtta bar, cihanda bar, kavgasz bir Türkiye istemi. Bütün komularla bar içinde yaayalm demi. imdi komumuz kalmad. Braktk Suriyeyi, Msr ile kavga ediyoruz. Ya Msr ile niye kavga ediyorsun. Neyimiz var Msrla? Bütün bunlarn demokratik standartlar içinde düzelmesi lazm. Sizler önümüzdeki süreçte ortaya çkacak bir seçimde gideceksiniz sanda, hakk olana, dorular söylene, adaletten, hukuktan, emekliden, içiden yana olana oy kullanacaksnz. Ben sizden bunu istiyorum, baka bir ey istemiyorum.

Klçdarolu beraberindeki milletvekilleri ve belediye bakanlaryla birlikte, Alpu ilçesinden sonra Eskiehir kent merkezine geçti.

Ana Sayfaya Git