Kılıçdaroğlu: Takip ediliyorum, telefonlarım dinleniyor

'Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarının benim aleyhime sonuçlanması için seyyar hakimler var. O davaların hakimleri değişiyor, hakkımda daha önce aleyhimde karar veren hakimler atanıyor.'

Haberler 05.12.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Büyükehir Belediyesi Bakan Ekrem mamoluna yönelik suikast gündemine ilikin konuan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Telefonlarmzn dinlendiini, takip edildiimi biliyorum; eimin, çocuklarmn silah alp beni koruyacak halleri yok diye konutu.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, parti genel merkezinden T24ün canl yaynna katlarak gazeteci Murat Sabuncunun sorularn yantlad.

Partisine kar yaplan eletirilerin, açlan tazminat davalarnn yan sra suç örgütü lideri Alaattin çakcdan tehditler geldiinin belirtilmesi ve Bunun ard arkas kesilmiyor. Bu durumu neye balyorsunuz? sorusu üzerine Klçdarolu, eitim, d politika, ekonomi, toplumsal bar alanlarnda çok sorunlu bir süreç yaandn, her alanda giderek derinleen sorunlar bulunduunu söyledi.

TAKP EDLDM GAYET Y BLYORUM

Suikast iddialarna ilikin de konuan Klçdarolu, Benim, eimin çocuklarmn telefonlarnn dinlendiini gayet iyi biliyorum. Takip edildiimi de gayet iyi biliyorum dedi. Klçdarolu, öyle konutu:

Korumalar var. Ellerinden gelen çabay gösteriyorlar. Ama benden rahatsz olan ciddi bir kesim var. ktidar kanad da rahatsz. Ülkeyi yöneten birisi, eer çkar ya da tehdidi yeralt dünyasndan salayarak biz susturabiliriz gibi bir araya giriyorsa orada demokrasi, insan haklar bitmitir. Orada otoriter rejim daha da otoriter bir sürecin içine girmitir. Aksi bir ey söyleyeni susturacaz. Yeralt dünyasn harekete geçireceiz, susturacaklar bunu düünüyorlar. Ama bu bizi korkutmaz. Onlar çok ksr ve dar düünüyorlar. Sanyorlar ki bir kiiyi ortadan kaldrdnz zaman sorunlar çözülür. Sorunlar çözülmez, tam tersine Türkiye kaos süreci içine girebilir.

KNC PART KURUP HDPY PARçALAMA ARAYIINDA

Yeni bir Kürt partisi kurmak istiyorlar iddiasyla ilgili soruya da yant veren Klçdarolu, ktidar HDPyi kendi yanna çekemeyince ikinci parti kurup HDPyi parçalama araynda. mral ile görüme yapabilir miyiz, ikna edebilir miyiz gibi bilgiler geldi diye konutu.

ERDOANIN HAKKIMDA AçTII DAVALARA BAKAN SEYYAR HAKMLER VAR

Klçdarolunun konumasndan satr balar öyle:

Eletiriye tahammül edemeyen bir iktidarla kar karyayz. Eletirdiimiz için tehditler geliyor, dokunulmazlklarn kaldracaz diyorlar, Klçdarolunun söyledii her ey yalan yalan yalan... Hangisi yalan? Mesela ben, Tank Palet Farikasn bir kuru alamadan bedavaya Katar ordusuna verdiniz dedim. çkp desinler ki, Bedava deil, ihale yaptk, u ülkeler girdi, u kazand, u kadar ihale bedeliyle bunu verdik. Var m, yok öyle bir ey. O zaman neresi yanl bunun. Tahammül edemedikleri için bask kuruyorlar, tehdit ediyorlar. Bir siyasi iktidar bu pozisyona dümüse artk o ülkeyi yönetemez. Eletiriye tahammülü kalmamsa, artk o ülkeyi yönetemez.

Erdoann açt tazminat davalarnn benim aleyhime sonuçlanmas için seyyar hakimler var. O davalarn hakimleri deiiyor, hakkmda daha önce aleyhimde karar veren hakimler atanyor. Bu davalar ben kazanrm. En son AHMde aleyhime verilen davay kazandm. Beni üzen nokta u, niye 13 bin Euro Hazine bana ödemek zorunda kalyor. Benim söylediimin neresi yanl, tank paleti (fabrika) bedavaya verildi. Orduya kumpas kurdu mu kurdu. Kozmik oday kim açt, sen talimat verdin. O zaman hangi tazminat açyorsun. Kanun çkardlar Yargtaya FETÖcüleri atadlar, Yargtaya 160 militan atadnz dedim mi dedim, sen atadn, neresi yalan, yalan deil. Dava açmasnn nedeni u, doru olduunu o da biliyor, acaba mahkum ettirirsem vatanda Klçdarolu dorular söylemedi diyecek. Böyle bir dünya bitti. Söylediim her ey doru.

TTFAK: BUGÜNDEN BR ARAYA GELMEK çN çOK ERKEN

Millet ttifak seçimler döneminde oluturuldu. Ana söylemi de demokrasi insan haklar basn özgürlüü bamsz yargyd. Bir protokolümüz vard.

Öncelikle Saray acaba ben kendi iktidarm sürdürmek için nasl yasal düzenleme yapabilirim aray içinde. Bu aray hayata geçirmek için MHPyi ikna etmek zorunda. Bu aray devam ediyor.

O araya göre yeni tablo çkarsa siyaset de yeni tabloya göre kendini konumlandrr. Pozisyon böyle devam ederse demokrasi isteyenler bir araya gelecektir. Önümüzdeki seçimleri parti seçimi olarak görmüyorum . Önümüzdeki seçimler demokrasiden yana olanlarla otoriteden yana olanlarn seçimi. Demokrasi isteyenlerin ortak söylemi güçlendirilmi parlamenter rejim. Neden güçlendirilmi? Parlamenter rejim deyince eskiye dönmek deil, bir daha bu ülkeden iktidar krizi baka krizler çkmasn diye yeni bir anayasa ile parlamentosu güçlendirilmi bir rejim. Davutolu ve ekibi güzel bir çalma yapmlar. Benzer çalmay biz de yapyoruz. yi Parti, Saadet Partisi tarafndan dillendirdi, Babacan da güçlendirilmi parlamenter rejimi savunuyor.

Önümüzdeki süreç için bugünden bir araya gelmek için çok erken. Söylemde bir ortaklama var güçlendirilmi parlamenter sistem üzerine. Önümüzdeki süreçte Türkiyenin aydnla çkabilecei demokrasiden yana siyasi partilerin bir araya gelip demokrasiyi getirmek için çaba harcayacaklarna inanyorum.

Ana Sayfaya Git