Kılıçdaroğlu: Teröre karşı ortak mücadele edilmesi lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Masum insanların öldürülmesi asla kabul edilemez. Teröre karşı ortak mücadele edilmesi lazım" dedi.

Haberler 24.02.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, Türkiye topraklarnda yaayan hiç kimsenin terörü savunamayacan, terörün bir insanlk suçu olduunu bildirdi. Masum insanlarn öldürülmesinin asla kabul edilemez olduunu belirten Klçdarolu, Teröre kar ortak mücadele edilmesi lazm, ortak bir davran sergilenmesi lazm. Her yerde her ortamda söyledik; terör kimden nasl gelirse gelsin bir insanlk suçudur. Teröre kar durmak bizim görevimizdir. Teröre kar mücadele ettiler de kar çkan oldu mu? Teröre kar mücadele ciddi bir olaydr. Yurt d destekçileri var. Finans kaynaklarnn büyük ksm oralardan salanyorsa, terörle mücadelede en etkin araç terör örgütünün finans kaynaklarn kesmektir. Bu yapld m bu konuda çaba harcand m? Terörle mücadele sadece teröristi öldürmek deildir. 40 yldr yapyoruz bunu zaten. Terörün beslendii bütün kaynaklar kesmek zorundasnz. Bunun için mücadele etmek zorundasnz dedi.

SORUMLUSU KM?

Klçdarolu, Gara operasyonuna ilikin Meclis Genel Kurulu ve siyasi parti genel bakanlarna bilgilendirme yapldn anmsatarak, Geçen haftaki grup toplantsnda 5 soru sordum. Bu insanlarmz ölmeyebilir, hala hayatta olabilirdi. Operasyon baarsz oldu dedin. Sorumlusu kim? Sorumlusu olmas lazm. Operasyonu öyle yapacaksn demiler, gitmi yapm asker. ki yüzba ve bir askerimiz ayrca ehit oldu. Hiçbir görevli böyle bir operasyonu kabul etmiyor. Bu yanl bir operasyon. Biz bunu söyledik, bir sürü hakaret. Bu sorulara hala cevap alm deilim. Bana hakaret edeceine millet bu sorularn cevabn bekliyor, çk bu sorulara cevap ver diye konutu.

Pandemiye ramen AK Parti kongrelerinin yapldn belirten Klçdarolu, Burada Covid-19 hiç olmuyor, Covid-19 kadar akll bir virüs yok. Öte yandan kraathaneler kahvehaneler kapal. Esnaf perian. Bari HES koduyla gelsinler açsnlar. Ensaf destekleyeceiz ve bu ülkede huzur içinde yaayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git