Kılıçdaroğlu: Türk Hava Kurumu'nu ayağa kaldırmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkemizi derhal yeni iklim krizlerine hazırlamaya başlamamız lazım. Bilim çalıştayı yapılmasına gerek var ve bunu sağlayacağız. Türk Hava Kurumu'nu (THK) ayağa kaldırmak zorundayız" dedi.

Haberler 04.08.2021 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP lideri Klçdarolu, Genel Merkezde basn toplants düzenledi. Klçdarolu, orman yangnlarnda mücadele edenlere teekkür ederek, Sizler bizim kahramanmzsnz, sizlere minnet borçluyuz. Bizim töremizde, bizim geleneimizde, ahlakmzda inancmzda basal dileyeceklerimizi ayamza çarmak yoktur. Marmariste hayatn kaybeden ahin Akdemirin ailesini korumalar gözetiminde evlerinden aldran Erdoan, bulunduu yere getirtmitir. Erdoan burada aileye basal dileyerek, fotoraf çektirmitir dedi.

BLM çALITAYI YAPILMASINA GEREK VAR

CHP lideri Klçdarolu, yangnlarn devam ettiini belirterek, yaplmas gerekenleri anlatt. Klçdarolu, Ülkemizi derhal yeni iklim krizlerine hazrlamaya balamamz lazm. Ülkemiz iklim ve su krizinin tam ortasndadr. Artk halka gerçekleri söyleme zamandr. Her yerde bizi nelerin beklediini ve nasl hazrlk yapmamz gerektiini söyleyeceim. Bu süreçte kayplarn raporlanmas lazm. Yangndan kim ne zarar gördüyse kayt altna alnmaldr. Belediye bakanlarmz ve çalma arkadalar tüm duyarlklar göstermektedir. Her orman için güncel ve doru yangn plannn yaplmasn salamalyz, Bu iktidarn ii demeyeceiz, biz yapacaz. Ormanlarmz kendisini yenileyecektir. Duygusal olarak Fidan dikilsin diyorsunuz; ama bilim insanlarn dinlemeye balamann tam zamandr. Bilim insanlarndan destek isteyeceiz. Bilim çaltay yaplmasna gerek var ve bunu salayacaz. Kontrol edemeyeceimiz eyleri kontrol etmeye çalacaz. Türk Hava Kurumunun (THK) yenilenmesi için belediyelerimiz, halkmz ve i insanlarmz göreve çaryorum. THKy ayaa kaldrmak zorundayz. Biz bunu yapacaz ve iktidardan da artk bir ey beklemeyeceiz diye konutu.

RANTA AçILACAK BR AVUç TOPRAI YANLARINA BIRAKMAM

Kemal Klçdarolu, tüm yaralar saracaklarn da kaydederek, Biz milletimizle orman köylülerimizle ele ele vererek gerçeklere odaklanacaz. Yaadmz felaket ruh salmz daha da etkiledi. Halkmzn ruh saln da düünmek zorundayz. Herkesi açk ve net uyaryorum; yanan alanlarda ranta açlacak, gasbedilecek bir avuç topra bile yanlarna brakmam, ellerinden alacam. Hzla yaralar saracaz. Kimseyi aç, açkta brakmayacaz. El ele vererek orman daha yeil, gökyüzünü daha mavi, denizleri daha berrak yapacaz. Tüm yaralar sarp, tüm hasarlar telafi edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git