Kılıçdaroğlu: Türkiye kara para aklayan ülkelerin başında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye şu anda Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor" iddiasında bulundu.

Haberler 30.06.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, Türkiye u anda Avrupann en büyük kara para aklayan ülkelerinin banda geliyor. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir rezaleti tarihinde hiç görmemitir iddiasn ileri sürdü.

Klçdarolu, Hiç kime umutsuzlua kaplmasn. Bu devlet çok badireleri atlatt. Bu memlekete gerçek anlamda adaleti getireceim. Kul hakk yiyenin burnundan fitil fitil getirmezsem bana da Klçdarolu demesinler. Hiç kimse endielenmesin. Türkiyeyi kirlilikten arndracaz. Ben devri sabk yaratma gibi bir arayn içinde deilim. Benim partimin öncelii bu memlekete adaleti getirmektir. Efendim talimat veriyor belediyeler canl yaynlasnlar ihaleleri diyor. Günaydn! Beyefendi küpünü doldurdu ya! E sen niye canl yaymlamyorsun ifadeleriyle iktidara yüklendi.

KANAL STANBUL

Cumhurbakan Erdoann Kanal stanbula ilikin yaplacak köprünün temel atma töreninde gerçekletirdii organizasyonda ifade ettii Sizler nasl devlet yönetimine talipsiniz ya? Söke söke sizden bu paralar uluslararas tahkim yoluyla da alrlar sözüne atfta bulunan Klçdarolu, unlar söyledi:

Alacam, alacam söke söke alacam. Bir; müteahhitlere sesleniyorum bu ie giren müteahhit unutsun kendisini. Lami cimi yok bu iin. Bankalara söylüyorum; Bu ie kredi veren unutsun kendisini. Bürokratlara sesleniyorum; bunun altna imza atan bürokratn burnundan fitil fitil getireceim. Sadece bunlar yapmayacaz. Bizim milliyetçilik damarmza dokunuyorlar. O tank palet fabrikasn söke söke Katarllardan alp anl ordumuza vereceiz. Vatan topran terk ettiler, Süleyman ah Türbeyini kaçrdlar. Söke söke o türbeyi alacam.

Ana Sayfaya Git