Kılıçdaroğlu üniversite öğrencileriyle video konferansla görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekonomik Sosyal Konsey, Kovid-19 salgınının yarattığı ekonomik ve sosyal travmaları önlemek için toplanmayacak da ne zaman toplanacak?" ifadesini kullandı.

Haberler 03.05.2020 - 23:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPden yaplan açklamaya göre, Klçdarolu, video konferans yöntemiyle yaplan toplantda, farkl il ve üniversitelerde örenim gören 16 üniversite örencisinin sorularn yantlad.

Üniversite örencilerinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yaadklar sorunlar dinleyen Klçdaroluna, Gençlik Kollar Genel Bakan Emre Ylmaz da elik etti.

Görümede, bir örencinin gazeteci olacan örenmesi üzerine Klçdarolu, Umarm mezun olur ve baarl bir gazeteci olursun. Gazeteci olduunuzda iktidar olacaz. Daha özgür bir ortamda haber yapma imkannz olacak. diye konutu.

Klçdarolu, interneti ve bilgisayar olmayan örencilerin bu süreçte sorun yaadn ve bu örencilerin ac eklide eitim sisteminin dnda kaldn ifade ederek, YÖK, buna anladm kadaryla öyle bir çare bulmu, dondurun örenciliinizi, daha sonra devam edersiniz. Normalde sosyal devletin bu insanlara gelir salamas lazm. u ana kadar Türkiyede belli bir kesime saland ama bunun da çok yetersiz olduunu ifade etmek isterim. deerlendirmesini yapt.

STHDAM ALANINI BÜYÜTMEK, SYASET KURUMUNUN YAPACAI BR

Gençlere, Türkiyenin bir gerçeiyle yüz yüze kalacaksnz. Örnein üniversiteyi bitirdiniz, i arayacaksnz. diyen Klçdarolu, i bulamamalar halinde bunu sorgulamalar gerektiini belirtti.

Klçdarolu, Nasl sorgulayacaksnz? Kalkp da bir i verene kzmayacaksnz herhalde. stihdam alann büyütmek, siyaset kurumunun yapaca bir i. Siyaset kurumu istihdam alann büyütür, izledii ekonomi, para, bütçe, vergi politikalaryla yeni istihdam alanlar yaratr. Dolaysyla insanlar mezun olduklarnda da daha rahat i bulabilirler. Bugün çok sayda gazeteci hapiste. Niçin hapiste gazeteciler? Haber yaptklar için. Haber yapt diye bir insan hapse mi atlr? Haber yanlsa tamam ama yaplan haberin doru olduunu herkes biliyor. Üstelik haber yalanlanmyor ama gazeteciyi hapse atyorsunuz. deerlendirmesinde bulundu.

Örencilerin CHP iktidarda olsayd bu süreç nasl yönetilirdi? Örencilerin maddi ve manevi kayplar nasl karlanrd? sorusuna Klçdarolu, u yant verdi:

CHP iktidarda olsayd Kovid-19 olay çinde ortaya çktktan sonra salk bakann çarr, bu olayla ilgili olarak Bakanlar Kurulunu bilgilendirmesini isterdik. Nedeni de u, çünkü bu tür olaylar karsnda nelerin yaplmas gerektii konusu, bütün dünyada tartma konusu olmu ve Dünya Salk Örgütü her ülkenin bir pandemi raporu hazrlamasn istemi. Ekonomik Sosyal Konsey, Kovid-19 salgnnn yaratt ekonomik ve sosyal travmalar önlemek için toplanmayacak da ne zaman toplanacak? Herkes sosyal güvenlik hakkna sahiptir. Ben isiz kaldmda ey hükümet bana i bulacaksn deme hakkna sahibim. çünkü Anayasa bana bu hakk veriyor. Her üniversitenin bilimsel, mali açdan ve yönetim açsndan özerk olmas gerekir. Üniversitenin ad o zaman üniversite olur.

Ana Sayfaya Git