Kılıçdaroğlu: Vatandaş vekillik değil iş istiyor

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Yetkileri tek elde topluyoruz' sözlerine değindi, "Bu kadar açık konuştuğu için kendisine teşekkür ediyorum.

Haberler 22.02.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ben bu bir rejim deiiklii diyordum. Parlamenter rejimden tek adam rejimine geçiyoruz. Bunu itiraf ettiin için size teekkür ediyorum dedi. Klçdarolu, anayasa düzenlemesinde milletvekili seçilme yann 18e indirilmesini de eletirdi, Vatanda, Biz vekillik istemiyoruz, i istiyoruz diyor eklinde konutu.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Cumhurbakan Erdoann tarafszla ilikin açklamalarna deindi, Sayn Cumhurbakan çkt, Yetkileri tek elde topluyoruz dedi. Bu kadar açk konutuu için kendisine teekkür ediyorum. Ben bu bir rejim deiiklii diyordum. Parlamenter rejimden tek adam rejimine geçiyoruz. Bunu itiraf ettiin için size teekkür ediyorum dedi.

Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu.

Seçilme ya

Klçdarolu, seçilme yann 18e indirilmesi konusunda da deindi. Klçdarolu, Halkn gündeminde isizlik var. 18e bastn m vekil olacaksn diyorlar. Bir baba geldi, Olum 28 yanda, yllardr isiz diyor. Biz vekillik istemiyoruz, i istiyoruz diyor vatanda diye konutu.

Görevden alnan akademisyenler

Klçdarolu, çkarlan KHKlar ile görevden alnan akademisyenleri anmsatt. Klçdarolu, 12 Eylülde görevine son verilen hoca says 120ydi. 20 Temmuz darbesi sonras 4 bin 811 akademisyenin iine son verildi. 12 Eylülü aratr hle getirdiniz dedi. CHP lideri, Gelin Anayasa referandumunda sa solu brakalm, kim demokrasi istiyorsa, ülkesinde rahat yaamak istiyorsa el ele, gönül gönle hayr oyu verelim dedi.

Sen git Rakkaya

Ankaradaki beylerin çocuklar askere gitmez ama garibann çocuu El Bba gider, ehit olur gelir diyen Klçdarolu, imdi Rakkaya gideceiz diyorlar. Kimin çocuuna güveniyorsunuz da Rakkaya gidiyorsunuz? Kendi çocuunuzu aln da gidin diye konutu.

Klçdarolu, Rakkada ne iiniz var? Hangi devletin kara kuvveti konumuna geliyorsunuz? El Bb, Türkiyenin güvenlii içindi, bitti. ama da gidiyordunuz, ne oldu? diye sordu, Ortadou bata diyordum, kzyorlard, imdi kendileri de diyor. Bataksa, Rakkaya asker göndermeyeceksin diye devam etti.

sizlik

Kemal Klçdarolu, Son iki yldr fiilen bakanlk sistemi uygulanyor. siz saymz son 2 ylda 771 bin artt. Anayasa deiikliiyle Türkiyeyi uçuracaz diyorlar. 15 yldr biri size engel mi oldu diye sordu.

Türkiyede gerçek isizlik yüzde 19,4 diyen Klçdarolu, Kriz dönemlerine bakalm. 1990da, Körfez Krizinde isizlik yüzde 8di. 2001de yüzde 9 oldu diye karlatrd. 6 milyon isiz olduunu belirten Klçdarolu, nüfusu daha az ülkeler olduunu anlatt:

Türkmenistan nüfusu 5 milyon 400 bin, Norveç 5 milyon 200 bin. Nasl bir felaket olduunu anlamanz için anlatyorum. Boanmann sebeplerinden biri de isizlik. Aileler parçalanyor, geçinemiyor.

Ankaradaki isizler

CHP lideri, Cumhurbakan Erdoann çarsn eletirdi:

Bu Ankaradaki isizler, gerçekten isizlerin sorununu düünüyor mu? çkt Sayn Cumhurbakan, TOBBda çar yapt. Türkiyede herkes bir içi alrsa isizlik sorununu çözeriz dedi. Zekaya bakn, prl prl. Ama bu öneriyi 2014te yapm, kimse takmam. 2010da yapm, kimse takmam. imdi takarlar m bilmiyorum.

imdi de yeni içi almayanlar tehir edeceim diyor. antaja bavurdu, baskya bavurdu. lkokul örencileri bile bilir ki, bir ülkede üretim varsa isizlik olmaz.

Gittiler Afrikadan arazi kiraladlar, tarm yapacaklarm orada. stihdam yaratacaklarm. Senin ülkende 6 milyon isiz var. 15 yldr bu ülkede iki Trakya büyüklüünde alan ekilmiyor.

Yetkileri tek elde topluyoruz

Klçdarolu, Sayn Cumhurbakan çkt, Yetkileri tek elde topluyoruz dedi. Bu kadar açk konutuu için kendisine teekkür ediyorum. Tutturmular bir ülkeyi uçuracaz laf. 15 ylda Türkiyeyi uçuracaktnz da birileri engel mi oldu? Anayasa deiiklii ile istikrar gelecek dediler. 15 yldr memleket yönetiyorsunuz. Demek ki 15 yldr memlekette istikrar yoktu dedi.

Erdoann tarafszlkla ilgili sözlerine yant veren Klçdarolu, Sayn Cumhurbakan, bir insann karakterinde tarafsz olmak diye bir ey yoktur diyor. Pekala. O zaman, TBMMde tarafsz olacana dair namus ve eref sözü veren kimdi? Cumhurbakan tarafsz olmak zorundadr. Onun partisi olamaz, halk temsil eder. 80 milyonu deil de bana oy verenleri temsil edeceim derseniz, cumhurun bakan olamazsnz diye konutu.

Ana Sayfaya Git