'Kılıçdaroğlu yalan makinası gibi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni anayasa ve referanduma ilişkin CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Tutturmuş bir tek adamdır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede ben de bilmiyorum.

Haberler 24.03.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ey Klçdarolu senin partinin genel bakanln yapm olan nönü tek adamd. Kandildekiler, PKK, FETÖ Hayr diyor. Hayr diye aldatlanlar ne anlama geliyor? Ha siz de onlarla berabersiniz. Kii sevdikleriyle beraberdir. Olay bu. Bizim daha çok delinecek dalarmz var. Bunu da biliniz. Daha ina edilecek çok köprülerimiz var dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Balkan Federasyonu Üyelerini Betepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde kabul etti. Yeni anayasa ve referanduma ilikin Erdoan, CHP Lideri Klçdarolunu eletirerek, Tutturmu bir tek adamdr gidiyor. Sözünü ettii tek adam nerede ben de bilmiyorum. çünkü anayasa deiikliinde söz konusu olan seçimle ibana gelen görev süresi belli olan bir cumhurbakan. Ey Klçdarolu senin partinin genel bakanln yapm olan nönü tek adamd. çünkü onlar bakasna hayat hakk tanmyorlard dedi.

ONLAR çILGINA DÖNÜYOR BUNLARI TÜRKYE NASIL YAPABLYOR DYE

Türkiyedeki yatrmlara deinen Erdoan, Onlar çlgna dönüyor bunlar Türkiye nasl yaYeni anayasa ve referanduma ilikin Erdoan, pabiliyor diye. Almlar yanlarna DEA, PKKy, FETÖyu onlarla beraber yürüyor. Bizimle ba edemeyeceksiniz. Milletimizle yürüyoruz dedi.

HAYIR DYE ALDATILANLAR NE ANLAMA GELYOR?

Erdoan, Kandildekiler, PKK, FETÖ Hayr diyor. Hayr diye aldatlanlar ne anlama geliyor? Ha siz de onlarla berabersiniz. Kii sevdikleriyle beraberdir. Olay bu. Bizim daha çok delinecek dalarmz var. Bunu da biliniz. Daha ina edilecek çok köprülerimiz var diye konutu.

DAM BANA GELRSE ONAYLARIM

Erdoan, dam konusunda kanaatimi söyledim. 16 Nisandan sonra Parlamentomuz idam ile ilgili karar olumlu verir bana gelirse ben bunu onaylarm. Ba okanacak çok yetimlerimiz var. Daha dökülecek çok terimiz var. Gerekirse vatan için istikbal için aktlacak çok kanmz var. Yapacak çok iimiz var. Bunun için 16 Nisann çok önemli olduunu söylüyoruz dedi.

NE PAHASINI OLURSA OLSUN HAKLARINI, HUKUKLARINI KORUMA çABASINDA OLACAIZ

Erdoan, te son günlerde Hollanda bata olmak üzere Avrupada yaanan hadiseleri görüyorsunuz. Türkiye olarak bu vatandalarmz nasl sahipsiz brakabiliriz. Ne pahasn olursa olsun haklarn, hukuklarn koruma çabasnda olacaz dedi.

(BULGARSTANDAK SEçMLER) TÜRKLERE CDD MANADA BASKI YAPACAKSIN, BU OLACAK DEL

Bulgaristandaki seçimlere deinen Erdoan, Bu Pazar 26 Martta Bulgaristanda seçimler var. Bulgaristana sesleniyorum oradaki soydalarmza sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve effaf bir ekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Oradaki baz basklarn gerçekletiini görmek duymak bizi ciddi manada üzmektedir.Biz burada oradaki soydalarmzn yannda yer alma hakkna sahibiz. Bulgaristan seçimleri konusunda da demokrasi ve hukuk içinde hareket edileceini temenni ediyorum. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada bask yapacaksn, bu olacak i deil. Bir taraftan Avrupa Birlii müktesebat diyeceksin öbür taraftan Avrupa Birlii muktesebatnn tam tersini ileyeceksin, bu olacak i deil. çeitli Balkan ülkelerinde yakn zamanda yaplacak seçimler için de ayn temenni de bulunuyoruz diye konutu.

BATI TRAKYA, BULGARSTAN VE BALKANLARDAN GELEN KARDELERMZN çALIMA ZN SIKINTILARI çÖZÜLÜYOR

Erdoan, Bat Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen kardelerimize talepleri halinde 15 gün içinde çalma izni verilerek bu konudaki skntlar da çözülüyor dedi.

ACABA BZ M BAKA BR ÜLKEDE YAIYORUZ YOKSA BU ZAT MI BAKA BR DÜNYADA YAIYOR?

Erdoan, Deiiklik konusunda yalan yanl birçok ey söyleniyor. Bu 18 maddenin neyine neden karsn bunu söyle. Ama söylemiyor. Ana muhalefetin bandaki zatn bu konuda söylediklerini önüme koyup düünüyorum. Acaba biz mi baka bir ülkede yayoruz yoksa bu zat m baka bir dünyada yayor? Tutturmu bir tek adamdr gidiyor. Sözünü ettii tek adam nerede ben de bilmiyorum dedi.

NÖNÜ TEK ADAMDI

Erdoan, Ey Klçdarolu senin partinin genel bakanln yapm olan nönü tek adamd. O dönemde CHP il bakanlar ayn zamanda valiydi. Klçdarolu, imdi böyle bir ey yapsak nasl olur? Demokrasilerde böyle bir ey olabilir mi? Olamaz. Bu devrildii için onlar çlgna döndü dedi.

çÜNKÜ BLYOR K ARTIK BZ TEK BAIMIZA GELP, TEK ADAM OLUP ARTIK CHP L BAKANLARINI VAL YAPAMAYACAIZ

Erdoan, çünkü biliyor ki artk biz tek bamza gelip, tek adam olup artk CHP il bakanlarn vali yapamayacaz. Onu bildikleri için çlgna dönüyorlar. Menderes idam edildiinde karsna dikilmediniz. dam destekleyen zihniyetin ta kendisi oldunuz dedi.

DYELM K CUMHURBAKANI NEFSNE YENLD YOLDAN çIKTI

Erdoan, Cumhurbakann fesih yetkisi yok. Yalan. Adeta yalan makinesi. Diyelim ki cumhurbakan nefsine yenildi yoldan çkt tek adamlk yapmaya kalkt. Her eyden önce bu kiinin yakasna kim yapr? Millet yapr. Biz iki hesaba inanrz: Halk ve hak. Yeni sistemin ifresi istikrardr. Güvendir. Türkiye istikrar ve güven ortamna vurulan darbeler yüzünden geçmite çok büyük bedeller ödemitir. Bu yönetim sistemine Rabbim nasip ederse 16 Nisandan sonra kavuma ansn hep birlikte elde edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git