Kılıçdaroğlu yine tarafını belli etti

Türkiye'nin "istenmeyen adam" ilan etmeye hazırlandığı 10 büyükelçiye destek veren CHP'nin Batı'ya tercüman olan dış politika duruşu ne bir ilk ne de bir son.

Haberler 25.10.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 10 büyükelçinin Osman Kavala çarsna tepki göstererek, Dileri Bakan Mevlüt çavuoluna stenmeyen adam ilan edilmeleri talimat verdiini açklad.

KILIçDAROLU STENMEYEN ADAMLARA SAHP çIKTI

10 ülkenin Kavala çarsna destek veren CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu sosyal medyadan yapt açklamada u ifadeleri kulland: Ülkeyi hzla uçuruma sürükleyen ahs, bu sefer de 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi emrini vermi. Açkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çkarlar korumak deil, mahvettii ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasdr. Dönüp bir bak halkn sofrasna.

MLL DURUA KARI KULLANDII DL HEP AYNI

CHP Liderinin Türkiyenin milli menfaatlerini uluslararas arenaya kar savunmak söz konusu olduunda iktidar eletirirken kulland dil ve yöntemin hep ayn olmas dikkat çekiyor. te Klçdarolunun Batnn sözcüsüymü gibi Türkiyenin aleyhine olmasna ramen bu düüncelerini halkn yanndaym gibi d politikada 180 derece deiimle Huzur getiren çizgisi.

DOU AKDENZDE NE MZ VAR

Türkiyenin Dou Akdenizde Libya ile deniz snrlarn yeniden çizdii anlamaya kar çkan CHP Mehmetçiin Libyada askeri gücüyle bunu mühürlemesi için hazrlanan Meclise gelen tezkereye de HDP ve TPle birlikte Hayr oyu kullanmt. Klçdarolunun Libya konusunda orada ne iimiz var deyii de büyük tepki toplam sonrasnda ise halkn nazarnda puan toplama adna Neden orda yokuz gibi ilginç bir çk yapmt.

KIBRIS MESELESNDE AB TEZLER

CHP bamsz Kbrs Türk Devletinden ziyade özünde çok dillendirmese de ABD ve AByi küstürmeyecek ki devletli konfederasyon tezinden yana bir d politika taraftar.

YPG KEND VATANINI KURTARMAK çN ÖRGÜTLENM BR OLUUM

Klçdarolu yine Türkiyenin Suriyede terör örgütü PKK/YPGye kar balatt Frat Kalkan, Zeytin Dal ve Bar Pnar operasyonlarnda bebek katilerini YPG kendi vatann kurtarmak için örgütlenmi bir oluumdur. diye tanmlayarak Türk insanna masum göstermeye çalm laf YPG bizi mi vuracaka kadar götürmütü.

ORTA DOUDA NE MZ VAR?

Orta Dounun kalbine ikinci bir terör devleti kurmak ve kontrolü ele geçirmek için Suriyede bulunan ABD ve Rusyaya kar çkmayan CHP lideri Türkiyenin etrafnda oluan ate çemberini yok sayarak Orta Dou bataklnda bizim ne iimiz var? Allah akna bir Allahn kulu çksn, Orta Dou bataklnda Türkiyenin ne ii var? Biz niye oraya girdik? Hangi gerekçeyle girdik? Efendim, oraya giriyoruz. Niye girdik? demiti.

GALC ERMENSTANI KINAMADAN AZERBAYCANA BARI çARISI

Karaba savanda Türkiye karde Azerbaycana tam desteini açklamasna ramen CHP igalci Ermenistana toz kondurulmad bildirisinde Azerbaycann ve Ermenistann yoksul çocuklarnn hayatlar, iktidarlarn sava çrtkanlklar ve düman üretme üzerine kuran siyaset elitlerinin tercihlerine feda edilemez ifadelerini kullanmt.

CHP D likilerden Sorumlu Genel Bakan Badanman Ünal çeviköz de Batnn Azerbaycann hakl mücadelesine gölge düürecek kirli propagandasn, Maalesef gelen haberlerde, Türkiyeden Azerbaycana silah yardm yapld ve söylentilere göre cihatç gruplarn da Azerbaycana gönderildii ifade ediliyor. sözleriyle tekrarlamt.

CHPNN DI POLTKADA 180 DERECE DEM SÖZÜ

CHP Lideri Klçdarolu d politikada milli menfaatleri bir kenara koyarak hiç kimseyle mücadele etmedii huzurlu politikasn u sözlerle ifade etmiti;

180 derece deiecek d politika. Ortadou Bar ve birlii Tekilat kuracaz. Türkiye-ran-Irak ve Suriye. Egemen güçlerin hakim olduu bir Ortadou corafyasna bar gelmez. Bar getirecek olanlar buradaki halklardr, buradaki devletlerdir. Beraber bir araya geleceiz. Bar, huzur içinde yaayacaz. Msrla asla kavga etmeyeceiz. Suriye ile, Irakla, ranla kavga etmeyeceiz. Hiç kimseyle kavga etmeyeceiz. Kavga hiçbir topluma yarar getirmi deil. Yurtta bar Dünyada bar bar varken niye kavga? Sözümdür, bir ey daha yapacaz.

Ana Sayfaya Git