Kılıçdaroğlu: YSK, kararıyla Türkiye'yi ya aydınlığa çıkaracak ya kaosa sürükleyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki seçim itirazı sürecine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 7 maddeyle çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "YSK, alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir. Biz aydınlıktan yanayız" dedi.

Haberler 11.04.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, CHP Genel Merkezinde Genel Bakan Kemal Klçdarolunu ziyaret etti. Görüme sonras Klçdarolu ve Akener, basn mensuplarna ortak açklama yapt. CHP lideri Klçdarolu, Türkiyenin çok youn ve ar gündeminin bulunduunu söyledi. Klçdarolu, iç politikada, d politikada, ekonomide, eitimde bütün sorunlarn durduunu, Türkiyenin stanbul seçimlerine kilitlendiini kaydederek, öyle konutu:

çok ac bir olay. Seçim yapld, insanlar oylarn kulland, itirazlar yapld, itirazlarn gerei yapld. imdi geriye dönüp, Biz bu seçimi nasl iptal ettirebiliriz? bunun aray içindeler. Demokrasiden uzaklayoruz, demokrasi kültürünü katlediyoruz. Bir kiinin talebine göre devleti ekillendirmeye, seçimi sonuçlandrmaya ve sonuçlandrrken de onun beklentilerine uygun kararlar çkarmaya çalyoruz. Vahim bir tablo, bütün dünyann izledii vahim bir tablo.

YSK, BENZER OLAYLARDAK KARARLARINA UYMAK ZORUNDA

Klçdarolu, 7 maddeyle YSKya çarda bulunarak, unlar söyledi:

YSK, yasalara ve daha önce benzer olaylar karsnda ald kararlara uymak zorundadr. YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak, ürettikleri yasa d gerekçeleri reddetmek zorundadr. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurduklar basklara boyun ememek zorundadr. YSK, demokrasi deil, seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine, Dur demek zorundadr. YSK, Hukukun üstünlüü mü, yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu? buna açk ve net cevap vermek zorundadr. YSKda hakimler mi var, yoksa iktidar sahiplerinin taeronlatrmak istedii kiiler mi var? bunu demokrasiden yana kararlaryla göstermek zorundadr. Özetle iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak, demokrasiye kar kurulan kumpas, YSK bozmak zorundadr. Bu, YSKnn tarihsel sorumluluudur.

CHP lideri Klçdarolu, konumasn öyle sürdürdü:

YSK, alaca bir kararla ya Türkiyeyi aydnla çkaracaktr veya Türkiyeyi kaosa sürükleyecektir. Biz aydnlktan yanay beraberlikten, huzurdan, birlikte yaamaktan, demokrasiden, hukukun üstünlüünden yanayz. Üstünlerin hukukundan yana deiliz. YSKnn u aamada alaca karar, Türkiyede demokrasinin önünü açacaktr ve tarihsel bir sorumluluu vardr. Bunu hatrlatmak da bizim görevimizdir.

Ana Sayfaya Git