Kılıçdaroğlu: Zulme, zalime teslim olmayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Çanakkale'de düzenlediği 4 gün sürecek 'Adalet Kurultayı'nın açılışında yaptığı konuşmada adalet için toplandıklarını ve bunun için mücadele edeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Hiçbir suçu ve günahı olmayan Enis Berberoğlu'nun tutuklanması, bardağı taşıran son damla olmuştur. 'CHP üzerinden bir operasyonu nasıl gerçekleştirebiliriz' arayışındalar. Çanakkale'den sesleniyorum. Siz yalnız değil; 7 kişi, 77 kişi, 77 bin kişi kaç kişi gelirseniz gelin. CHP olarak kaya gibi duracağız. Hakkımızı, hukukumuzu sonuna kadar arayacağız. Zulme, zalime teslim olmayacağız" dedi.

Haberler 27.08.2017 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çanakkalede yaplan Adalet Kurultaynn açlnda konuan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Bir aaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardecesine. Adalet kurultaymzn ana temas bu. Biz gerginlik, kavga istemiyoruz. Kendi ülkemizde huzur içinde bar içinde yaamak istiyoruz. dedi.

CHPnin çanakkalede yapaca 4 günlük Adalet Kurultay balad. Aç konumasn yapan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, açklamalarndan öne çkanlar öyle:

çanakkaleyi geçilmez yapanlarn topraklarndayz. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önsözünü yazd topraklardayz. Ve onlar, çanakkale Savan verenler, hep birlikte mücadele ettiler. Bu memleketin acyla, kanla kurulduunu çanakkale bize hatrlatyor. Adalet Kurultaymzn çanakkalede olmasnn bir anlam var. Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz. Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz.

çanakkale destan yazld ama fazla sürmedi, 3 yl sonra çanakkaleden tek bir mermi bile atmadan düman gemileri stanbula gitti. Dolmabahçenin önünde demirlediler ve bakenti ele geçirdiler. Gazi Mustafa Kemal, yeni bir mücadelenin önünü açt. Bugün 26 Austos, 1922de Bakomutanlk Meydan Savann balad gündür bugün. Onlara her zaman ükran borçluyuz. Herkese sayg duyduumuz gibi bu ülke için kann, cann veren herkese ükran borçluyuz.

Adalet Kurultaymzn ana temas biz farkllklarmzla bir arada bir aaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeçesine nasl yaayacaz? Biz adalet mücadelesini aslnda yeni balatmadk. Bu mücadele insanlk tarihi kadar eskidir.

8 PANEL 54 çALITAY 600E YAKIN KONUMACI

Adalet Kurultay, çanakkale Gelibolu Yarmadasnda Eceabata bal Kocadere kamp alannda yaplyor. 7 bin kiinin konaklayabilecei, ayrca paneller ve çaltaylarn yaplaca çok sayda çadr kuruldu.

Adalet Kurultaynda mahkemede, yaamda, seçimde, inançta, geçimde, eitimde, devlette ve medyada adalet konularnn bulunduu 8 ana balk belirlendi. Bu balklarda 44 siyasetçi, uzman konuacak. Ana balklarn altnda 54 çaltay yaplacak. Bu çaltaylarda da alannda uzman 540 kii alt konulardaki adalet balklarn tartacak.

30 AUSTOS KUTLANACAK

Kurultayn son günü 30 Austos Zafer Bayram kutlanacak. Fener alay düzenlenirken belgesel gösterimleri, tiyatro oyunlar sahnelenecek. Kurultayn ikinci günü ise saat 06.00da, Atatürkün Ben size taarruzu deil, ölmeyi emrediyorum dedii 57nci Alayn yürüyü güzergh üzerinde 4 kilometrelik temsili Adalet Yürüyüü gerçekletirilecek.

CHP Lideri Kemal Klçdarolunun konumasnn ardndan insan hikayeleri ve yaanm olaylar bölümüne geçildi. Bu bölümde ilk olarak sahneye CHP stanbul Milletvekili Enis Berberolunun ei Oya Berberolu gelerek, bu süreçte yaananlar anlatt. Adalet çaltay, 29 Austos Sal gününe kadar Adalet temal çok sayda çaltay ve panel ile sürecek.

Ana Sayfaya Git