Kılıçdaroğlu’dan ‘yeni anayasa’ yorumu: AYM’yi kaldıracak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türk Tipi Başkanlık Modeli” anayasasına dair, “Anayasa Mahkemesi'ni ve Yargıtay’ı da kaldıracak. Zaten kararı Saray veriyor" dedi.

Haberler 05.05.2021 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katld bir televizyon programnda gündeme dair sorular yantlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Bakan Devlet Bahçelinin yeni Anayasa çarsna deindi.

Klçdarolu, Metni görmedik ama Anayasa Mahkemesini kaldracak galiba. Belki Yargtay da kaldrr. Zaten karar Saray veriyor. Ne diyor Sayn Bahçeli, Tek kiilik hükümet yönetimini tahkim etmemiz lazm. Daha ne kadar tahkim edeceksiniz. stediinizi yapabiliyorsunuz. Atamas, karar, vermediiniz ne kald. Parti kapatma ve kurma yetkisi de Erdoana verilmi herhalde, o 100 maddenin içinde o da var dedi.

HALE TAKPçS VEKL M OLUR?

Devlet irket gibi yönetilemez diyen Klçdarolu, devamnda unlar söyledi: irket bile basiret kuralyla yönetilir. Kim Dileri Bakan? Mevlüt çavuolu mu, Hulusi Akar m, brahim Kaln m? Kim belirliyor d ilikileri? 2013de diyorum ki Msrla kavga etmeyin. Türkiye güçlü bir ülkedir, bu pozisyonumuzu koruyalm içilerine karmayalm. Ben bunu söylediimde beni darbecilikle suçladlar. imdi gidip yalvaryorlar. Bizimle barn diyorlar. Devletin ne olduunu biliyorum, siz devlette liyakati yok eder, rüvet alan büyükelçi atarsanz ülke bu hale gelir. Hitlerin Almanyasn da düünün, böyle bir ey olabilir mi? Nerede eski milletvekili varsa Aman DEVAya, Gelecek Partisine gitmesin diye büyükelçi yapld. Nerede Türkiyenin itibar? tibar ne kadar israf yaparm öyle görüyorlar. Önce unu vadediyoruz. Parlamentoya sevk edeceimiz ilk kanun siyasi ahlak kanunu olacak. hale takipçisi milletin vekili olur mu? Bunu temizleyeceiz.

TTFAK DERSE K, OLACAKSIN OLURUZ O ZAMAN

Klçdarolu, cumhurbakan adayl konusunda, Bir Millet ttifakmz var, istiare yapmadan doru olmaz. ttifak derse ki olacaksn oluruz o zaman. Bu ittifakn kendi içinde konuaca bir olay. Bugünden cumhurbakanl tartmas yapmay da çok doru bulmam dedi. Klçdarolu, Recep Tayyip Erdoann yeniden cumhurbakan aday olup olamayaca tartmalaryla ilgili de Yüksek Seçim Kurulunun bamsz bir iradesi var m? 51 kez seçime girse, 52. kez seçime girebilir diye karar alr. Adm gibi eminim Anayasa u an rafa kaldrlm vaziyette diye konutu.

Ana Sayfaya Git