Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı: Seçimin yolunu aç

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, "Erken seçim değil, hemen seçim diyorum" derken Kılıçdaroğlu da Bahçeli'ye çağrıda bulunarak, "İçinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç" ifadelerini kullandı.

Haberler 24.11.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Döviz kurundaki sert yükseliin ardndan Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu ziyaret etti. CHP Genel Merkezindeki görümenin ardndan iki lider, ortak basn toplants düzenledi.

BEN BÖYLE BR TABLOYU GÖRMEDM

MHP lideri Devlet Bahçeliye seslenen Klçdarolu, Böyle bir tabloyu görmedim, yaamadm da. Öyle bir noktadayz ki, döviz kuru elektrik sayacndan daha hzl çalyor. Bu kafayla bu ülkenin sorunlarn çözemezler, kapasiteleri yoktur. Fatura vatandaa çkyor. Bu ülke bizim ülkemiz, baka gidecek bir yerimiz yok. Dolaysyla bir araya gelmeliyiz. Türkiyeyi bu karanlk kuyudan çkarmalyz. Cumhuriyetin bütün deneyimleri var, buradan çklabilir. Seçim. Millete niye güvenmiyorsunuz ya? Neden kaçyorsun? Türkiye en derin krizlerinden birini yayor. Suçu d güçlere atyorlar. Türkiye bu kadar zayf m ya? Milli diyorlar, yerli diyorlar; bunlar ne yerlidir ne de millidir. Bir insan kendinde olmad bir eyi dillendirir. Halktan tamamen kopmu olan Bahçeliye seslenmek isterim; çinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç. ifadelerini kulland.

KURUM FYAT STKRARINI SALAYAMIYOR

Klçdarolunun açklamalarndan satr balar ise öyle:

11 Austos 2018de bir ekonomik kriz çkacan açklamtm. Bir ey yaplmad. Arkasndan 18 Mays 2020de ekonomik buhrandan nasl çkarz diye 16 maddelik bir açklama yaptm. Ve geldik bu tablodan sonra kara k fonu kurun, önlem aln diye çarda bulundum. Açk ve net piyasalarda yangn var. Piyasalar durmu vaziyette, en küçüünden en büyüüne herkesin kafasnda kocaman bir soru iareti var. Kimse önünü göremiyor. Bugün partide oturup toplant yaptlar, neden daha önce toplanmadnz? Türkiye Cumhuriyeti bir kiiye devredilebilir mi? Böyle bir devlet gelenei Mete Handan beri hiç olmamtr. Fiyat istikrarndan sorumlu kurum fiyat istikrarn salayamyor. Yetkisi elinde alnd, kim ald? Erdoan ald bir kararname ile.

SORUMLU YÖNETM BçMDR

Davutolunun açklamalarndan öne çkanlar öyle:

Yaadklarmz herhangi bir ekonomik kriz olarak yanstlamaz. Herkes dardan bir saldrdan bahsediyor. Bu tablo, iktidarn yanl politikalarn ürünüdür. Dardan müdahale olsayd, Erdoan bilir, 1 Mart tezkeresi reddedildiini ülkede kriz beklentisi olutu ama dolar 1.62 çkt, geri döndü. Türk Lirasnn deeri onurumuzdur. Bugün yaanan gelimelerle elinde frsatç ekilde dolar biriktiren bir kitle ile Türk Lirasn cebinde tayan milyonlar arasnda geni bir uçurum vardr. Bir tarafta dolarla yaayanlar, bir yandan da Türk Liras ile yaayanlar arasnda gelir adaletsizlii var.

HEMEN SEçM

Dolar karsnda her gün Türk Lirasnn deerini düüreceksiniz, sonrada d mihraklara kafa tutuyoruz diye bunlar yaanyor diyeceksiniz. Bütçe artk geçerliliini yitirmitir. Türkiye ödemeler düzeni sarmalna giriyor. Bunun sorumlusu bu yönetim biçimidir. Her açklama füze gibi Türk ekonomisini vuruyor. Bata TÜK ve Merkez Bankas olmak üzere büyük bir çözülme yaanyor. Kurumsal bir yenilenmeye büyük bir ihtiyaç var. Erken seçim demiyorum hemen seçim diyorum. Kimse ümitsizlie kaplmasn en zor artlarda Kurtulu Savan omuz omuza yapmsak, yeniden yapacak insan birikimine sahibiz.

Ana Sayfaya Git