Kılıçdaroğlu'ndan çakıcı tehtidi yorumu: mafya bozuntuları bizi yıldıramaz

KESK ve Birleşik Kamu-İş konfederasyonlarının temsilcileri, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın hakaret ve tehditleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dayanışma ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, tartışmalara yer altı dünyasının aktörlerinin katılması ve siyasi partilerin destek vermesinin Türkiye'de "devlet krizi" olduğunu gösterdiğini belirterek, “Biz CHP olarak öyle mafya bozuntularına belli siyasi partilerin desteğini alarak bize yönelik tehditleri asla ve asla dikkate almayız. O tehdidi yapanlar asla ve asla bizi yıldıramazlar" dedi.

Haberler 21.11.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, CHP Genel Merkezinde KESK E Genel Bakan Mehmet Bozgeyik, ardndan da Birleik Kamu- Konfederasyonu Genel Bakan Mehmet Balk ile görütü.

DEVLET YÖNETMNDEK SAVRULMAYI GÖSTERYOR

Klçdarolu, KESK ziyareti srasnda unlar söyledi:

Düünce özgürlüünü, demokrasiyi, farkl düüncelere saygy savundum. Demokrasinin olmazsa olmaz kurallarndan birisinin bu olduunu ifade ettim. Elbette siyasi partiler arasnda çekime olur tartma olur hatta bu tartmalar bazen oldukça sert zeminlerde de gerçekleebilir. Meru bir siyasi partinin yer alt dünyasn savunmas yeralt dünyasnn aktörlerinin yannda olduunu ifade etmesi, belki de bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Böylesine vahim bir tablo aslnda Türkiyede bir devlet yönetimindeki savrulmay gösteriyor. Devletin iyi yönetilmediini savrulduunu belli gruplarn belli odaklarn devleti yönlendirdiini açkça gösteriyor.

DORU BLDMZ KARARLILIKLA FADE ETMELYZ

Geçmite buna benzer baz olaylarda toplum aclar yaadn söyleyen Klçdarolu, nsanlarn ve sivil toplum örgütlerinin, meslek kurulularnn sa duyusuna güveniyorum. Bütün bu kkrtmalara ramen, biz kararllkla demokrasiyi savunmak insan haklarn savunmak hak ihlallerine kar çkmak hakszla urayanlarn yannda olmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayz. Onlarn tahriklerine kaplmadan doru bildiimizi kararllkla inançla ifade etmeliyiz diye konutu.

çETE-DEVLET-MAFYA LKLERN YAKINDAN YAAYAN BR TOPLUMUZ

Ziyaretin ardndan açklama yapan Bozgeyik, unlar söyledi:

KESK olarak Sayn Klçdarolu ahsnda bu saldrnn bu tehditin Türkiyedeki tüm demokratik muhalefete yönelik, demokrasinin gelimini engellemeye dönük bir provokasyon olduunu ifade etmek istiyoruz. 12 Eylül askeri darbesi sonras oluturulan bask rejimi dönemlerinde de aça çkan çete-devlet-mafya ilikilerini çok yakndan yaayan bir toplumuz. Türkiyenin önümüzdeki günlerde karanlk dehlizlere sürüklenen faili belli cinayetlerin yeniden ortaya çkmasn engellemek açsndan bu tür tehditlere tüm muhalif güçlerin birlikte dayanma içerisinde mücadele etmesi gerekiyor. KESK öteden beri demokrasi güçleriyle, Türkiyedeki muhalif kesimlerle hukuk d, yarg d, Anayasa d bu tür yönelimlere kar dayanma içerisinde olmutur. Bundan sonra da olacaktr.

MAFYA BOZUNTULARI

Birleik Kamu- Konfederasyonu ile görümede, Klçdaroluna CHP Genel Bakan Yardmcs Veli Ababa elik etti. Klçdarolu, görümede öyle dedi:

Biz CHP olarak öyle mafya bozuntularna belli siyasi partilerin desteini alarak bize yönelik tehditleri asla ve asla dikkate almayz o tehdidi yapanlar asla ve asla bizi yldramazlar. Bu tartmalara yeralt dünyasnn baz aktörlerinin katlmas ve o tartmalara da mehur partilerin destek vermesi Türkiyede bir devlet krizinin olduunu gösterir. Eer meru siyasi partiler yeralt dünyasndan baz mafya bozuntularndan destek alarak kendi faaliyetlerini yürütebiliyorlarsa onlar Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanet ediyor demektir. Biz bu filmi daha önce de gördük ama bütün bunlarn hepsini aacaz, bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi yeniden ina edeceiz. Bu yeralt dünyasn da sfrlayacaz.

DEVLETN TEK ADAM TARAFINDAN YÖNETLMENN SONUCU

Görüme sonrasnda açklamalarda bulunan Balk ise, Bizler emek örgütleriyiz. Siyasi parti deiliz, siyasi parti üyesi de deiliz ama bu ülkenin kurucu iradesi olan CHPnin Genel Bakanna yaplan saldry buradan iddetle knyoruz. Burada iktidar ve muhalefet partilerinin bazlarnn yer alt örgütleriymi gibi açklama yapmalarn da knyoruz. Devletin tek adam tarafndan yönetilmesinin sonucu burada ortaya çkyor. Birleik Kamu- konfederasyonu olarak her zaman parlamenter sistemi savunduk. Tek adamdan deil çoulculuktan ve çoulcu demokrasiden yana olmaya da devam edeceiz deerlendirmesi yapt.

Klçdaroluna TBMMde görüülen bütçe ile ilgili kamu çalanlarnn taleplerini de aktardklarn belirten Balk, yüzde 3 art 3lük zamla 20021 ylnda kamu çalanlarnn ayakta kalmasnn zor olduunu anlattk. Doabilecek enflasyon fark da TÜK, tek adama bal olan devletin memurlar aa çekme kurumu diyelim ona, bir anda enflasyonu çok düük göstererek zam orann da planl olarak düürüyor. Kamu çalanlar için bir iyiletirme yaplmasn iktidardan talep ediyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git