Kılıçdaroğlu'ndan DEAŞ'lı sanığın yargılandığı davaya katılma talebi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEAŞ'ın sözde 'Türkiye vilayeti sorumlusu' Kasım Güler'in yargılandığı davaya, avukatı aracılığıyla katılma talebinde bulundu.

Haberler 20.04.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MTin 15 Haziran 2021de Suriyede gerçekletirdii operasyonla yakalanan, DEAn sözde Türkiye vilayeti sorumlusu Kasm Güler, Türkiyeye getirilerek tutukland. Ankara Cumhuriyet Basavclnca Güler hakknda anayasay ihlal ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el deitirme, say ve nitelik bakmndan vahim olan silah veya mermileri satn alnmas, tanmas, bulundurulmas ve 6136 sayl yasaya muhalefet suçlarndan dava açld.

KNC KEZ SAVUNMA çN SÜRE STED

Ankara 20nci Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya sank ve avukat ile Kemal Klçdarolunun avukat Mehmet Can Keysan katld. Avukat Keysan, sann, DEAn Klçdaroluna yönelik suikast planlad yönündeki ifadeleri nedeniyle suçtan zarar görme ihtimaline kar katlma talebinde bulunduklarn belirterek, dilekçeyi mahkemeye sundu. Davann ilk celsesinde avukat ile görüemedii gerekçesiyle savunma yapmayan sank Güler, bu kez 7 klasörden oluan iddianamenin tamamn inceleyemediini belirterek, mahkemeden tekrar savunma hazrlamak için süre istedi. Sann süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, Klçdarolunun katlma talebinin de sank savunmasnn ardndan deerlendirileceini belirtti. Tutukluluk halinin devamna hükmedilen sana, sonraki celsede savunma yapmamas halinde susma hakkn kullanm sayaca ihtarnda da bulunuldu. Duruma ertelendi.

Ana Sayfaya Git