Kılıçdaroğlu'ndan düzeltme istedi

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'anayasa' tepkisi: Siyaseti, milli iradeyi inkar etmek demektir.

Haberler 02.02.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BABAKAN Binali Yldrm, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Dayatma ile anayasa yapamazsnz sözlerini eletirerek, Bu, Meclisi yok saymaktr. Mecliste görüüldü bu anayasa. Siyaseti, milli iradeyi inkar etmek demektir. Talihsiz bir beyanattr. Talihsiz beyanat bir an önce düzeltmesi yerinde olur diye düünüyorum dedi.

Babakan Yldrm, Yln Sivil Toplum Farkndalk Ödülleri törenine katld. AK Parti Genel Merkezinde gerçekletirilen ödül töreninde hitap eden Yldrm, konumasnn banda, tedavi gördüü hastanede bugün hayatn kaybeden MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklnn ei Hülya Sancakl için MHPli Sancaklya taziye dileinde bulundu. Babakan Yldrm, Bugün bir üzücü haberimiz, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklnn ei vefat etti. Bir süre önce bir kaza sonucu tedavi altndayd. Bütün çabalar ramen kurtaramadk. Vefat etti. Kendisine, ailesine MHP camiasna taziyelerimizi iletiyoruz dedi.

GEZ OLAYLARINDA MESELE 8-10 AACIN YERNN DETRLMES MYD?

Baz sivil toplum örgütlerine yönelik eletirilerde bulunan Yldrm, Bizde baz sivil toplum örgütleri maalesef toplumun genel beklentisini deil de birtakm marjinal gruplarn sözcülüünü yapyor. Bunlar çounlukta deil ama bu gerçei de bilmemiz lazm. Saylar çok deil ama bazen gürültüleri haddinden fazla oluyor. Düünün Gezi olaylar. Gezi olaylarnda ne oldu? Oradaki, parktaki düzenlemede 8-10 tane aacn yerinin deitirilmesi miydi mesele? Mesele o deil. Baranlar ne diye barmaya balad? Dünyann en büyük havalimann, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü, Osmangazi Köprüsünü, Marmaray, yollar, tüneller yapmayn. Bu ne demek oluyor? diye konutu.

KILIçDAROLUNA ANAYASA YANITI: BU ANAYASA MECLSTE GÖRÜÜLDÜ

Anayasa deiiklii referandumu üzerinden, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Dayatmayla anayasa olmaz açklamasn eletiren Babakan Yldrm, öyle konutu: Bugünlerde biraz kafa kartrc çok eyler yazlyor, söyleniyor. Biz daha topa girmedik. Söylenenler söylensin, herkes eteindeki ta döksün. Kafasndaki bütün sorular, düünceleri ortaya koysun. Biz de çkp, hangisinin doru olduunu hangisinin doru olmadn anlatacaz. Ana muhalefet partisinin genel bakan bir mülakatta diyor ki Dayatmayla anayasa olmaz. Bu, Meclisi yok saymaktr. Mecliste görüüldü bu anayasa. Biz bu anayasay 1 ay boyunca gece gündüz görütük. Kendisi de oradayd. Millet iradesinin temsil yeri neresidir? Meclistir. Bütün bunlar ortadayken, Bu anayasa deiiklii dayatmadr demek; siyaseti, milli iradeyi inkar etmek demektir. Talihsiz bir beyanattr

BU TALHSZ BEYANATI BR AN ÖNCE DÜZELTMES YERNDE OLUR

CHP lideri Klçdarolunun beyanatn bir an önce düzeltmesinin yerinde olacan savunan Yldrm, Biz aslnda Mecliste anayasa falan yapmadk. Biz, yaplacak anayasa deiikliini millete götürecek alt yapy hazrladk. Millet bizi seçmi, Meclise göndermi. Benim ihtiyaçlarm neyse bunu halledin, diyor. Demokrasiyi sindireceksin kardeim. Öyle dayatmayd, bilmem neydi; Meclis iradesini yok saymak, günü gelir millet de sizi yok sayar. Bu talihsiz beyanat bir an önce düzeltmesi yerinde olur diye düünüyorum dedi.

SALTANAT GELYOR ELETRLERNE YANIT: NE KADAR Y YAPARSAN YAP, ÜçÜNCÜ YOK

Anayasa deiikliiyle ilgili Diktatörlük geliyor, Saltanat devri geliyor eletirilerine de yant veren Yldrm, Efendim ite Diktatörlük geliyor, babadan oula devredecek, saltanat devri geliyor. Neler neler, kyamet kopuyor. ki sandk arasnda yetkiyi alyorsun, iyi yapyorsan bir daha devam ediyorsun. Üçüncü yok. Ne kadar iyi yaparsan yap, yok kardeim. Yeter. ki dönem tamam. Yeni yüzler gelsin. Yeni ekipler yetitirelim. nsanlar fani ama memleketin hizmetlerinin devam etmesi lazm açklamasnda bulundu.

BABAKANDAN LDERLERE çARI: HER EY TOPLUMA DORU SÖYLEYELM

Yeni anayasa referandumu için yaplacak kampanyalarda, her eyin doru anlatlmas konusunda siyasi parti liderlerine seslenen Babakan Yldrm, Söyleyecek doru eyler, itirazlar bulamaynca doru olmayan eylere sarlmaktan baka bir ey deildir. Bunlar söylemeyin. Artk internet devrindeyiz, iletiim devrindeyiz. imdi çocuklar bile neyin doru neyin yanl olduunu dakikasnda öreniyorlar. Koca koca parti bakanlarnn çkp, gerçekleri saptrmaya çalmas toplumda bir itibar kaybna da neden oluyor. Her eyi doru söyleyelim. Abartmayalm. Kendi lehimize, ayr ayr senaryolar üretmeyelim. Her eyi topluma doru söyleyelim. Millet de herkesi dinlesin, kararn versin diye konutu.

AK PARTNN DE BR KTDAR ÖMRÜ VAR

AK Partinin de bir iktidar ömrü olduunu hatrlatan Babakan Yldrm, deiimin önünde kimsenin duramayacan vurgulayarak, unlar söyledi: AK Parti ile güçlü iktidar olmas, vatandan hizmetlerinin eksiksiz yerine gelmesi iyi bir ey ama bunun partilere amil olmasnn önüne geçecek admlar atmamz lazm. Sistemin arzalarnn giderilmesi esastr. Tamam, iyi bir konjonktür var; ama bu ilahi nahiye gidecek diye bir ey yok. AK Partinin de bir iktidar ömrü vardr mutlaka. Deiimin önünde kimse duramaz. Zaten bu sistem de snr getiriyor. Diyor ki ki dönem kardeim. Ondan sonra yenisi gelsin diye konutu.

Ana Sayfaya Git