Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 500 bin liralık rüşveti kim aldı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Serik'teki 500 bin TL'lik rüşvet iddiasını gündeme getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bu 500 milyarlık rüşveti kim aldı Allah aşkına. Niye sesiniz çıkmıyor" diye sordu.

Haberler 21.05.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalya Serik Belediye Bakan Enver Aputkan, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Kültür ve Turizm Bakan M. Nuri Ersoy, Antalya Valisi Münir Karalolu, AKP ve MHP milletvekillerinin de katld toplatdan sonra sosyal medya hesabndan bakanlarla rüvet kavgasn açklamt. Aputkan, yaanan 500 bin liralk rüvet kavgasyla ilgili Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile Dileri Bakan Mevlüt çavuolunu olay bilmelerine ramen sessiz kalmakla suçlam, çileri Bakan Süleyman Soyludan müfetti göndermesini istemiti.

Olayn üzerinden geçen onca süreye ramen hiçbir adm atlmamas üzerine CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu konuyu gündeme getirdi. Klçdarolu, Erdoana soruyorum, 500 bin liralk rüveti kim ald? diye sordu. Klçdarolu, unlar söyledi:

Antalyann Serik Belediye Bakan AK Partili, namuslu bir insan. Bir toplant yaplyor. Toplantda belediye bakanlar var. AK Partili, MHPli Milletvekilleri var, Turizm Bakan var, Dileri Bakan var, vali var. Geçmi belediye bakan döneminde 500 bin liralk bir rüvetten söz ediliyor. Bu 500 liralk rüveti kim ald? Eski parayla 500 milyarlk bir rüvet olay. Tabi buna Serik Belediye Bakan itiraz ediyor. Peki diyorlar, sen almadn senden önceki ald diyorlar. imdi ben aylardr soruyorum. Milletvekillerimiz soruyor, parti meclisimiz soruyor, grup bakan vekillerimiz soruyor. Bu 500 bin liralk rüveti kim ald? Ramazan ay, Kadir gecesi, kul hakkn savunmayacak myz? Namuslu adam olamayacak myz? Dürüst adam olmayacak myz?

GÖZLER VAR GÖRMEZLER, KULAKLARI VAR TMEZLER

CHPli belediyelerde bir kuruluk bir konu gündeme geldiinde hemen herkesin devreye girdiini ifade eden Klçdarolu, Bu 500 milyarlk rüveti kim ald Allah akna. Niye sesiniz çkmyor. Erdoandan ses yok, bakanlardan ses yok. Bu ben sorduumda yine bana kzacaklar. Bay Kemal konuuyor, Bay Kemal, Erdoana soruyor. 500 milyar liralk rüveti kim ald? Rüveti alann yannda msn rüveti alann karsnda msn? Dün beyefendi diyor ki, gözleri var görmezler, kulaklar var iitmezler. Gözümüz var görüyoruz, kulamz var iitiyoruz. 500 milyarlk rüveti kim ald? Gözün var kulan var. Niye görmüyorsun, niye iitmiyorsun? diye konutu.

Ana Sayfaya Git