Kılıçdaroğlu'ndan EYT sözü

"Erdoğan ve iktidarı, Türkiye'nin bugüne kadarki hiçbir sorununu çözmedi, tam tersine sorun üretti" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EYT'lilerin sorunlarını çözecekleri sözünü verdi.

Haberler 18.11.2019 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlette liyakat sisteminin çöktüünü belirten CHP lideri Kemal Klçdarolu, Türkiyenin en temel sorununun liyakatsizlik olduunu söyledi. AK Parti hükümetinde kimsenin can ve mal güvenliinin kalmadn ifade eden Klçdarolu Ya bizdensin ya hiçbir ey. Devleti yöneten böyle bir anlay olabilir mi? eletirisinde bulundu. Cumhurbakan Tayyip Erdoann kesin bir dille kaplar kapatt emeklilikte yaa taklanlar (EYT) sorununu da hükümete gelmeleri halinde çözeceklerini söyledi.

Klçdarolu, stanbulda, BRKONFED Dünyas Konfederasyonunun Ekonomi Deerlendirme Toplantlar balyla düzenledii programn ardndan gazetecilerin EYTye ilikin sorularn yantlad.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann dün yapt Seçim kaybetsek de yokum açklamas aktarlarak yöneltilen soru üzerine Klçdarolu, Seçimi kaybetme noktasna gelmesi tabii Erdoann baarszln gösteriyor. EYTliler hiç meraklanmasnlar, onlarn sorunlarn çözeceiz. Erdoan ve iktidar, Türkiyenin bugüne kadarki hiçbir sorununu çözmedi, tam tersine sorun üretti. Ben buradan Türkiye Cumhuriyeti vatandalarna söz veriyorum, Türkiyedeki bütün sorunlar, aklc, tutarl politikalarla istiare ederek çözeceiz dedi.

Klçdarolu, programdaki konumasnda ise özetle unlar söyledi:

LYAKAT çÖKTÜ: Devlette liyakat sistemi çöktü. Türkiyenin en temel sorunu liyakatsizliktir. Devlette liyakati yok ettiiniz zaman adalet diye bir kavram kalmaz. Bir büyükelçi olmanz için üniversiteyi bitireceksiniz, yabanc dil bileceksiniz, Dilerinin snavn geçeceksiniz. Hayatnda bu konuda bir cümle etmemi kiiyi büyükelçi tayin ettik. Can ve mal güvenliimz yok. Ya bizdensin ya hiçbir ey. Devleti yöneten böyle bir anlay olabilir mi? Son 10 ylda Türkiyenin sorunlarna çözüm üreten parti CHPdir.

KRZ DERNLETREN UYGULAMALAR: Merkez Bankasnn bakan gibi talimat verirseniz dünyada itibarnz olmaz. Bunlar krizi derinletiren uygulamalardr. Faiz ödemek için de borç alyoruz. Her 1 saatte ödediimiz faiz 2 milyon dolar. Böyle bir ülkenin ekonomik krizden kurtulma ans var m?

ÖZELLETRMEYLE 100ÜN ÜZERNDE FABRKA KAPATILDI: Özelletirmeler yapld 100ün üzerinde fabrika kapatld. sizlik artt. Vergiler nereye harcanyor? Ödediiniz vergilere sahip çkmanz lazm. Devletin effaf olmas lazm. Kamu ihale yasas 17 ylda 187 kez deiti. Milli bir d politika yok. Türkiyeyi üretimden kestiler. Nohut, saman ithal ediyoruz. çiftçi zarar ediyor. Yunanistandan pamuk ithal ediyoruz. Avrupann en büyük Tank Palet fabrikasn Katar ordusuna ve BMC Holdinge verdiler. haleye verdin mi? Soruyorum. Kaça devrettin? hale yok. Katar ordusuna ve BMCye peke çekiyorsun. 20 milyar dolarlk fabrika.

GÜçLÜ SOSYAL DEVLET: Toplu intiharlar balad. çöpten yiyecek toplayan kadnlar var. Kimsenin aç kalmad güçlü bir sosyal devlete ihtiyaç var.

MEKTUBA Hç SES çIKARTMIYORLAR: Trumpn mektubu benim yüreimde derin bir sancdr. O mektuba hiç ses çkartmyorlar. çime ve bu ülkenin tarihine sindiremiyorum.

Ana Sayfaya Git