Kılıçdaroğlu'ndan iktidara 5 maddelik öneri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomiye ilişkin iktidara 5 öneride bulunarak, "Amacımız vatandaş perişan olmasın. Hemen, Ekonomik Sosyal Konseyi topla. Hemen ve derhal bir genelge çıkar; 'Devlette israfa son veriyorum' diyeceksin" dedi.

Haberler 01.12.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Klçdarolu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, ekonominin gidiitann iyi olmadn ve kötü bir duruma doru gittiini belirterek, Ekonominin içinde bulunduu durumu sadece televizyon ekranlarndan deil alandan da gözlüyoruz. Bütün arkadalarm çaba harcyorlar. Türkiye corafyasnn her yerine gidiyorlar, vatanda dinliyorlar. Hepsinden ortak talebim, söylediiniz her sözü Türkiyede gittiiniz her yerde dillendireceksiniz, ortak bir ses Türkiye corafyasnda yanklanmal. Biz çözümlerimizi de anlatmak zorundayz. Umutsuzluu deil umudu yeertmek zorundayz. Türkiyenin çözülemeyecek bir sorunu yoktur. Biz bu sorunlar çözmek için hazrz diyeceksiniz dedi.

Klçdarolu, sorumlu bir partinin genel bakan olarak öneriler getireceine dikkat çekerek, öyle konutu.

Be madde sayacam. Yerine getir, her türlü destei vereceiz. Amacmz vatanda perian olmasn. 1incisi, hemen Ekonomik Sosyal Konseyi topla, anayasal kurum olan konseyi topla. çiyi, çiftçiyi, emekliyi, sanayiciyi, esnaf topla. Bunlar bir dinle. Masann bir tarafna temsilciler, bir tarafna ilgili bakanlar oturt dinle. çözümleri bul. 2ncisi, hemen ve derhal bir genelge çkar; Devlette israfa son veriyorum diyeceksin. Kim vergileri çarçur ederse hesabn soracam diyeceksin. Bana, Helal nedir, haram nedir? diyor. sraf haramdr. Sen savunuyorsun ben karym. Devleti yönetenin israftan kaçnmas lazm. Milletine örnek olacaksn. 3üncüsü, sen gerçekten ekonomide kurtulu sava vereceksen dövizle verdiin garantileri TLye çeviriyorum diyeceksin. Hiç korkma ve çekinme bu kardein yannda olacak. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli parasna güven duyulmasn istiyorum diyeceksin ben de seni alklayacam. Domam çocuu dahi borçlandryorsun. Tam bir sömürü düzeni. 4üncüsü, adaletsizliklerden kaçnacaksn. Devletin dini adalettir, bu ülkede adalete kim kar çkyorsa karsnda beni bulacak. Mahkeme kararn kim uygulamyorsa gereini yapacam diyeceksin. Dünyann düzeni adalet üzerine kurulu, adaleti bile darmadan etti. Adaleti salamak mahkeme kararn uygulamak deil, vergilerin nereye harcandn açklayacaksn. Devlet milletine borçlu olmaz. Devlet olarak bir eyler satn alyorsan orada adalet duygusu, devlete güven sarslr. Bunu yaptnzda devlet ile vatanda arasnda güvensizlik olur. 5incisi, rüvetçileri, yolsuzluk yapanlar, tüyü bitmemi yetimlerin haklarn yiyenleri devlet yönetiminden uzaklatracaksn. Devlette liyakati salayacaksn. Bunu taahhüt edeceksin. Bunu yapman ve samimi olman için önce ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kim? çileri Bakann çaracaksn, Sen bizi rezil ettin, kim bu siyasetçi? diye soracaksn

Ana Sayfaya Git